Já mám dojem, že na pocit sytosti mi stačí určitá porce jídla, která ovšem není malá, bez ohledu na to, kolik jsem před tím spálila. Po sportu mám větší hlad a víc se na jídlo těším, ale porce na sytost stačí stejná jako v kancelářský den. Druhý den po náročném mám obecně dopoledne víc hladu, ale taky tu snídani o moc nezvětšuju.
Jakobych měla metabolismus a sytost nastaveny na výkon. Takže pokud jím 3 větší jídla denně (svačina max něco drobného na hlad) a dostatečně se hýbu (mám nastaveno min 9000 kroků/den a cca 4-5 x týdně mám ještě další pohyb, brusle, plavání, pilates), odpovídají porce na udržení váhy mému nasycení.
Pokud bych, jako v minulosti, jedla 5 malých jídel v součtu na bazál, sytá bych nebyla nikdy. Vycpaná do plna hromadou zeleniny, to ano, to umím, ale ne sytá.
Musím dodat, že nehubnu. Na to bych musela ubrat a už bych sytá nebyla. Což dává smysl.
Pro představu, na oběd chodívám k Dobrému kanci, porce je na fotce. Ne všechny talíře, jeden z nich. V kombinaci malá polívka typu vývar a tohle jídlo jsem na hraně sytost / přejedení. Nebo si dám hlavní jídlo a po o to dorazím espressem s mlékem a kusem ovoce, zajistí naplnění na celé odpoledne. Tenhle týden mají taková víc kalorická, pokud je květák a brambor, mám hlad dřív.