ARGANNAH: Nevím no, mně to přišlo jako seriózně podana, dobře podložená fakta, ne jako hysterceni, že je to příšerná hrozná šílená věc. A fit fat měli za cíl prostě zhodnotit, zase v souladu s vědeckým poznáním. To že přišli na to, fit fat není lepší než unfit unfat mě nijak neurazi, ono se to dalo tak nějak čekat. A asi by bylo dobré, aby se tyhle mýty nesirily, protože nikomu neprospivaji...
Zatím jsem se tím slyšela ohánět jen lidi, co za fit fat považuji to, že jdou občas na procházku, ale že je to lepší, než být štíhlý, protože to je pohyb, že jo. Což je sice hezký si myslet, ale ku prospěchu jim to není.
Osobně mi přišlo docela mazec a motivujici to, že obezita prostě se zdravím slucitelna není. Samozřejmě ne, že bych si myslela, že je zdravá, ale třeba osobně mám zdraví zatím dobrý, včetně cholesterolu, tlaku atd. Takže mě to svádí k takovýmu tomu "Jo, situace není dobrá, ale tak jako zdravá jsem, tak co". A když tam pak říkali, že úplně u všech to bylo jen všeho do času a nakonec to tělo zvládat přestalo, tak mi docela zatrnulo a rozhodně si na to při příštím váhání, jestli jít cvičit, nebo ne, vzpomenu.
Psychiku tam neřešili, to je pravda, ale nedávali si cíl probrat fenomén obezity ze všech stran a hledisek, ale jen z toho zdravotního. Což taky udělali a nemyslím si, že nějak hnusně, zle nebo neuctive.