• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já nevím, kolik mám klidový metabolismus, ale teď jsem si naházela do kalorických tabulek svůj aktuální jídelníček a jsem dost překvapená, jak málo to je. Já jsem najezená dost. Jím nějakých 1200 - 1300 kcal denně a v tom jsou i čokoládičky :o) A hubnu, aktuálně hubnu velmi uspokojivým tempem. Mám ty obědy, 430 kcal + polévka, a jinak jsem udělala jedinou podstatnou změnu. Snídaně nebo večeře ve stylu pečivo s něčím jsem vyměnila za zelenina s něčím. Já miluju pomazánky, nechtěla jsem se vzdát namazaných rohlíků, jenže to jsou ty kalorické bomby v mém starém jídelníčku. Zjistila jsem, že namazaná okurka funguje úplně stejně dobře a bez výčitek si ji namažu vysokou vrstvou :o)
    Podle mě hraje roli KDY se co jí. Dřív jsem obědvala až po práci, někdy odpoledne, to už jsem měla hlad jako vlk a nemohla se až do večera dožrat. Vyhovuje mi obědvat v 11 hodin, pak jsem v pohybu až do odpoledne a nemám hlad, někdy si odpoledne něco vezmu, někdy až večeři. Takhle bych mohla jíst neomezeně dlouho, nijak se nehlídám a nic si neodpírám, prostě jen místo kusu pečiva použiju ke stejnému účelu kus zeleniny. Doufám, že se to za nějakou dobu nezlomí a nepřestane to fungovat.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ARGANNAH: Jop, ptali, a pak mi nasolili 1700 kcal :). Jinak dvanactky neslouzim a neoperuju.
    Zato ale slouzim ctyriadvacitky :).
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MOODYCAT: Moody, ptal se tě někdo z těch výživových poradců někdy, co přesně děláš za práci? Měli představu, co obnáší dělat onkologa, sloužit dvanáctky, operovat, žít v neustálém stresu? To je přece taky energetický výdej, a jaký.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: jak rikam, ty ses vysoka a nemas sedavy zamestnani, ono nakonec i kaloricky je treba rozdil rozpohybovat telo treba o 20 kg tezsi. ja teda ale nemerim zadnej pohyb, mam vsechno krome "krokomeru" vypnuty, nevim, jaka by byla zmena merit jeste tep + zapinat na cviceni aktivitu. velka asi ne. ale nevim. takze u me je ta aktivita dana"jen" krokama. mozna to nejakej den risknu zapnout aktivitu, jestli bude rozdil nebo je to fuk. ale taky je mi 37, a mam 168cm.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Husty, ja mam klidovy kolem 2000 a k tomu aktivita 700-1500 podle dnu...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: mam 1630 klidovy (to je bazal + neco navic) a v pracovni dny mivam + 200-300 za aktivitu a o vikendu i 700 kcal za aktivitu. aktualne tolik necvicim, takze su na cca 1750-1800 kcal prijmu, coz odpovida i udajum z hodinek nakonec po rocni zkusenosti s nima. kdyz se nejakej den povaluju jen doma (wc, jidlo,pracka, a vetsina dne pc) tak to tech 1650 ani nepresahne
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HONZAL: Já mám krabičkové obědy a je to dobrý. Dostanu každý den slušně vyvážené jídlo o přesně dané kalorické hodnotě, a samotné obědy zas tak drahé nejsou, kdybych šla místo toho na polední menu do hospody, tak to vyjde dráž a budu po zbytek dne nepoužitelná a po měsíci o pět kg těžší.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Chci zkusit krabičkovou dietu - funguje to? Stojí to celkem peníze, tak nevím. Ale sám od sebe se nějak k redukci porcí neumim dostat a přestože pravidelně cvičim, tak váha jde pomalu, ale jistě nahoru. Asi bych tím rád nastartoval zvyk jíst po meších porcích.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAPINA: Ja prichazim, ale zatim jsem na nic neprisla, k dnesku jsem vyzkousela myslim sest vyzivovych poradcu a nic. Kdyz jim, abych nemela hlad, tak silene tloustnu :D. Je to kolobeh.
    Nejvic me bavi, ze cim vic beham, tim vic pribiram.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: A kolik ma celkovy vydej (klidovy + aktivita) denne, cca?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Plus ten "ideální vyhovující jídelníček" je pro každého úplně jiný, na čem jeden funguje bez hladu, na tom by druhý zdechnul nebo by mu chybělo něco, bez čeho nebude spokojený. Proto nefungují žádné "programy", každý si musí přijít na ten svůj.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: ale bazal mit prece 1500kcal muzes, ja to na kcal moc neumim ale treba ja mam bazal 1300kcal a jednu dobu sem jedla i 2100kj a vahu si drzela, a to su mala, takze klidne muzes mit idealni prijem kolem 3000 kcal s bazalem na 1500... akorat kdyz se z tebe stane domaci lezak 24h nezvednout z gauce tak ti 1500kcal bude stacit... ale ty si dost aktivni uz tou svoji praci + nejakej pohyb navic a cim vetsi telo (i na vejsku) tim vetsi potreba energie ho rozpohybovat...

me hodinky (garmin) nakonec po roce pouzivani ukazuji asi v celku spravne ten muj vydej, podle toho jak sem to spocitala/spocital poradce/ tak s hodinkama to sedi dobre.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ono hrozně moc záleží na skladbě toho jídelníčku a fakt to není prdel poskládat si ho tak, aby byl dostatečně nízkokalorický, dostatečně výživný, pocitově a glykemicky člověka zasytil a nenutil ho toužit po dalším jídle.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja uplne nevim, jak s tim mym doporucenym prijmem, meri me Apple watch, ale vim, ze hodinky spis meri vic vydej - ale dohromady aktivni + klidovy vydej mivam podle hodinek 2800-4000 kcal.

Podle chytry vahy mam ale bazalni metabolismus tak 1500 kcal, nevim.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: 1800 kcal, ja to v kJ neumim :). Na 1800 kcal omdlivam, no.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: jakoze 1800kj pod dohledem poradce nebo 1800 kcal? ale ty ses vysoka, pro tebe 1800 asi taky bude malo, je proste des jak to ani neni pokazde stejne ze 10 lidi 10 pristupu... ze telo proste neni univerzalni
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Tak to se ruzne pohybovalo, od “jedno jablko denne” v dobach anorexie po cca 1700-1800 pod dohledem vyzivoveho poradce. Ani jedno z toho nepripoustelo jakoukoli fyzickou aktivitu.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: a jak malo si jedla? ja kdyz jedla roky lehce pod bazal az na bazal, tak sem zvladala tury a fyzickou namahu mnohem lip nez ted, kdyz jim 2x tolik a telo se NEUSTALE pri pohybu nebo po kratkym dozaduje jidla, sladkosti, energiena to HNED, jinak mam pocizt ze omdlim a nedokazu zvednout nohu... pritom si vlastne vetsina lidi mysli, ze ted kdyz jim "hodne" = normalne, tak musim byt v lepsi kondici. neni to pravda, kondice je mozna stejna ale subjektivne su na tom mnohem hur protoze mam desny vykonostni propady a je to takova sinusoida, ktera odpovida stavu po svacine a pred svacinou... predtim byl vykon konstantni po dobu nekolika hodin...

kozna kdybych jedla nejak hodne min, nez tech 4500-5500 tak by to mohlo byt jak pises, ale to sem nejedla a dost negativne me tohle zjisteni zaskocilo.

kde je ten narust energie, vykonnosti a fyzicky? proc se nezlepsil?

kdyz k tomu vazim jeste o fousek min?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja jsem, kdyz jsem tlusta jako ted, rozhodne vic fit, nez kdyz jsem byla hubena.
    Jako takhle, ja nemam zadnou fyzicku ani ted, ale kdyz aspon trochu jim, tak aspon denne neodmlivam z hladu a mam aspon nejakou energii, ze.
    V mych hubenych dobach by vubec nebylo realny jit treba na turu nebo nedejboze behat…to jsem casto nebyla schopna ani vylezt schody z metra.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: vlastně těch váhových změn nebylo tolik. Od puberty až do prvního těhotenství jsem měla kolem 60 kg, jen na studiích v USA jsem jeden rok přibrala asi 7 kg, ale vzápětí jsem to shodila a držela další řadu let. Hrozně moc jsem přibrala v prvním těhotenství a po něm. Dneska vím, že za tím částečně stála neléčená klinická deprese. Mám sklony k psychogennímu přejídání, které se naplno projevily. Po druhém dítěti jsem dostala antidepresiva a pozvolna a bez hladovění shodila skoro 30 kilo (dotáhla jsem to na nějakých 95). Nabrala jsem z toho teda cca 7 kg zpátky, ale od té doby si to víceméně držím.

Tukovou řasu na břiše mám, co pamatuju, už od té puberty, a akorát se zvětšuje a zmenšuje. Asi v tom bude i prověšená kůže, ale řekla bych, že tuk převažuje.

Akorát jsem se dostala do jakéhosi stavu rezignace, kdy to přestávám řešit. Když tělo umravním pod oblečením, je to celkem v pohodě, a nahou mě nikdo nevídá. Plavat nechodím, k moři nejezdím, tak co už.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam