Já nevím, kolik mám klidový metabolismus, ale teď jsem si naházela do kalorických tabulek svůj aktuální jídelníček a jsem dost překvapená, jak málo to je. Já jsem najezená dost. Jím nějakých 1200 - 1300 kcal denně a v tom jsou i čokoládičky :o) A hubnu, aktuálně hubnu velmi uspokojivým tempem. Mám ty obědy, 430 kcal + polévka, a jinak jsem udělala jedinou podstatnou změnu. Snídaně nebo večeře ve stylu pečivo s něčím jsem vyměnila za zelenina s něčím. Já miluju pomazánky, nechtěla jsem se vzdát namazaných rohlíků, jenže to jsou ty kalorické bomby v mém starém jídelníčku. Zjistila jsem, že namazaná okurka funguje úplně stejně dobře a bez výčitek si ji namažu vysokou vrstvou :o)
Podle mě hraje roli KDY se co jí. Dřív jsem obědvala až po práci, někdy odpoledne, to už jsem měla hlad jako vlk a nemohla se až do večera dožrat. Vyhovuje mi obědvat v 11 hodin, pak jsem v pohybu až do odpoledne a nemám hlad, někdy si odpoledne něco vezmu, někdy až večeři. Takhle bych mohla jíst neomezeně dlouho, nijak se nehlídám a nic si neodpírám, prostě jen místo kusu pečiva použiju ke stejnému účelu kus zeleniny. Doufám, že se to za nějakou dobu nezlomí a nepřestane to fungovat.