• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: No taky myslim, ze obezni nevypadam, mam nadvahu, to ano, ale ne kazdej by mi rekl 90kg. Ubehnu 15 km a co se tyce pohodli, zije se mi dobre. Jen vzhledove se mi to nelibi.
    Moje prakticka je takova zmalovana sucha sedesatileta vysoka baba, tak ji asi moje vaha sere. Pristup je to strasnej, to souhlasim.
    MONROE
    MONROE --- ---
    MOODYCAT: To teda nechapu. To je hroznej pristup. A ty jako obezni nevypadas, ale chapu ze jsi nespokojena se svym telem, proto te nechci nijak presvedcovat. Jde o to se citit dobre ve svym tele.
    Ja uz se na tu vahu bojim stoupnout dlouho, hlavne u lekaru. Bojim se reakce po tom co me gynekolozka rozbrecela ze brzy umru. Diky bohu uz uzavrela ordinaci a ja jdu k nove, snad se mi postesti a bude fajn.
    Takovej muj tajnej sen je koupit si to, co se mi libi a nehledat vel 3XL, ale treba S.
    Budu na tom makat na sto procent. 💪
    Tobe taky drzim pesti at jsi brzy spoko.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Ja mam taky obezitu jako diagnozu, moje prakticka skoukla v papirech, ze jsem pred sesti lety mela 65 kilo a ted mam metrak a bez litosti mi do papisu napsala obezita.
    Rikala jsem ji, ze kdyz jsem mela 65 kilo, tak jsem vubec nic nejedla (jedno jablko za dva dny), ale to ji nepresvedcilo.
    MONROE
    MONROE --- ---
    DELIRIUM: Moc ti dekuji za chvalu!
    Ono uz to u me doslo tak daleko ze to slovo obezita mam jako diagnozu. Urcite se mi udela zdravotne lip a i vzhledove, protoze na vzhledu zalezi. Delam to vsecko pro sebe. 💖
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    MONROE:
    To je smutný tohle číst. Kamarád je normální dement, srat na něho. Mít takový "charakter" vedle sebe není vůbec výhra.
    Co sem koukala na tvoje fotky, tak si moc hezká a zajímavá holka. Nemysli si ale, že zhubnutí vyřeší všechny tyhle vztahovy problémy. Určitě se budeš cítit líp, nicméně samospásný to není. Na mámu se vyser, nejdůležitější je se dát dohromady a pak můžeš začít plánovat hubnutí nebo pozitivní přístup k sama sobě ;)
    Držím ti palce.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Tak se davam dohromady z covidu.

Uz jsem to zkousela nakousnout obvodni lekarce a je pro, ale s tim, ze se fakt musim uzdravit a ze mam pocitat s tim, ze to bude trvat delsi dobu nez budu uplne fit. :(
    Takze zase musim cekat.

Jinak jsem si vzpomnela na jednu trapnou situaci.
    Sesla jsem se po delsi dobe s kamaradem, po psani z toho plynulo i to, ze se uplne nebrani vztahu se mnou.
    Tak jsem vyhodila penize za taxika a prijela za nim. Sice jsem spala vedle nej, hned rano me slusne vyhodil a slibil, ze zajdeme na obed. Od te doby si neprecetl ani jednu zpravu, nemam s nim zadny kontakt.
    Nikdo si nedovede predstavit jak trapne a ponizene jsem se citila.
    Ted uz vlastne radej nikam nechodim, protoze vsude slysim narazky na mou postavu. Myslim ze mi to dost prekazi i v sexualnim zivote. Skoro 5let jsem nemela sex. A uz si nedovedu ani tento rok predstavit ze si pujdu zaplavat nebo se podivam do zrcadla.

Kdezto mama hrozne hubne a zacne i chodit do posilovny. Kazdej den se me pta na jidlo a kdyz si dam nejakou prasarnu, nebo uz vlastne cokoliv, tak mi pocita kcal.
    ISCH
    ISCH --- ---
    MART1NKA: Mně je příjemnější si aktivitu vyplnit večer podle hodinek, když zrovna redukuju - ale objem jídla mám stejnej, slaboulince nad svůj bazál.
    Jenom pak vidím, kolik bych tak "mohla hubnout" a motivuje mě to.

Když chci nějak zaprasit, tak to prostě udělám a ten jedem den jsem holt v plusu...

Ale zatím se mi výrazně osvědčuje to brát podle těch hodinek, tabulky jako takový mi nadhodnocujou výdej, ukazatele na strojích to podstřelujou...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MART1NKA: vsak to nerikam, ja mam taky nastavenou aktivitu koeficientem. ale nekdo to tak preferuje, ze jen dny s aktivitou dojida. me prijde lepsi to mit rozlozeny, protoze se lip drzi rutina a prehled. hlavne pro nekoho kdo by jidlo nejradsi zrusil jako ja je to lepsi a pohodlnejsi:D ale zase kdyz nekdo cvici hodne nepravidelne, tak mu to muze tak vyhovovat vic...

nakonec ale na vyletech taky dojidam aktivitu i kdyz ji nemerim - pocit hladu a nutkani sezrat vsechno co mam v krosne je za me asi dostatecnej signal ze telo dneska neco delalo navic
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KRISKA: Mne u tých kalorických tabuliek príde lepšie si nastaviť do ktorej skupiny aktivity spadáš (tj málo, stredne, veľmi aktívny človek) a nechať si do odpočítavať pravidelne, ako si to trackovať po jednom. Ja mám od tabuliek daných 1300 kCal denne na svoju veľkosť a píšu mi, že na tréningoch, na ktoré chodím spálim 500. 2x týždenne. To mám ako presne tieto 2 dni jesť o jedno jedlo viac? Veď to nedáva zmysel.
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    KRISKA: Nejsem si jistá, jestli to chápu správně. Pokud u toho pohybu máváš rukama, tzn. se ti to jako kroky počítalo i předtím, zároveň je to ale aktivita, která ti prakticky nezvedne tep (stroje bez váhy), tak ti zapnutí aktivity na hodinkách logicky udělá rozdíl minimální. Zkus přidat zátěž a rozdíl bys vidět měla.

Nicméně místo tabulek bych se řídila primárně tím, jak se cítíš.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: me to spis zaujalo z debaty, jestli mereni aktivity ma v realu na neco vliv. zkusila sem to a myslim si, ze nema. nebo ze ten rozdil je dle me zanedbatelnej, aby se prave dohanel vetsim prijmem (minimalne v mym pripade, kdy ta aktivita je velice mala).

tak sem to tu jen napsala jako vysledek, pro zajimavost.

merit to bezne nehodlam, mam naramek kvuli hodinkam a krokomer je bonus, normalne ani nestahuju kroky nebo 1x za mesic. mozna sem prvni mesic s hodinkama vsechno zkoumala ale uz me to nebavi ani zkoumat, ani furt nabijet.

pokud mam na vylete hlad, tak se stejne dojim a je mi fuk, jestli mam nebo nemam narok za odchozeny kroky, vnimam hlad jako reakci tela za docela pozitivni signal, ze se to s tim jidlem zlepsilo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: já si dovolím to shrnou krátce a stručně, i když to vyzní necitlivě. Za to sorry předem. přešla z anorexie na ortorexii.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jen ať se v tom trochu líp vyznám: ty se snažíš realisticky odhadnout výdej v posilovně, aby sis pro ty dny nastavila vyšší energetický příjem, nebo máš jiný důvod proč to potřebuješ vědět takto přesně a nestačí ti odhad výdeje např. z Kalorických tabulek?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Je to imho blbost.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: asi jen stroje s malyma/zadnyma vahama at se to zas naucim dobre a pripomenu (nektery bez vahy mam tak na hrane) nejsou moc meritelna aktivita, treba se to zmeni za par mesicu chozeni, kdy mi to mozna zvedne i tu tepovku a naucim se treba i s cinkama zase
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ZVEMI: nepolemizuju o smyslu aktivity, ale o vyznamu cilenyho mereni aktivity kvuli nastaveni jidelnicku v pripade moji malo aktivni osoby.

jinak mas pravdu, smysl ma prave proto co pises, minimalne pomaha udrzovat stav a nezhorsovat:)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOODYCAT: Orientacne - za hodiu plavani mam takovych 450 kcal, za hodinu posilovny takovych 300 kcal, hodina behu 750kcal.
    Vazim teda metrak, takze jsem vetsi.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: No jo, ale jestli ti to za hodinu v posilovne zmeri jen 100kcal, tak je to divne. Mozna jsi usla min kroku, nevim.
    Mne hodinky proste meri veskerou aktivitu, s tim, ze na cilenou aktivitu typu posilka, beh, plavani si zapinam "cviceni", ale to spis proto, aby se mi to zaznamenalo do minut cviceni.
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    KRISKA: Pokud neděláš aktivitu, typicky cardio, u které se ti výrazně zvedne tep, hodinky ti to nenaměří. To ale neznamená, že to nemá smysl, hlavně pokud si tou aktivitou postupně měníš poměr tuky/svaly a tím pádem zvedáš bazál.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MOODYCAT: rozdil "mereni jen kroku za den" versus "zapnuti mereni na hodinkach aktivity i se srdecnim tepem".

rozdil dvou velice podobnych dnu je "jen" 60kcal za den s merenim pohybu (pouze kroky za den - 1750 kcal, kroky + merena aktivita 50 minut v posilovne - 1810 kcal za den.).
    z toho mi vychazi, ze pokud rozdil ve dni s jogou (merenou a nemerenou) je "jen" 100 kcal a ve dnech s posilovnou (normalne byvam tak hodinu 20) bude opet "jen" 100 kcal, tak me zajima, zda kvuli tak malymu rozdilu ma smysl pohyb zapinat a zda ma vubec smysl tak malej rozdil treba dojidat...

ja si normalne pohyb nemerim, ani tep, ale hodne me prekvapilo, ze hodina denne ma skoro zanedbatelnej vliv a ze by pak takova aktivita musela byt mnohem delsi, aby se to nejak projevilo - ze asi mnohem dulezitejsi pro "aktivni" kalorie bude celodenni chozeni a namaha v praci, pripadne doma.

a ze vlastne jestli chodim nebo nechodim 3x tydne cvicit bude mit minimalni vliv na jidlo v mym pripade (prijem/vydej), mozna ale trochu na fyzicku.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Nechapu o jakym rozdilu mluvis, ale 60 kcal za 30 minut v posilovne spalis, kdyz tam lezis na podlozce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam