• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Můj muž byl celý život takový ten vyzáblý typ, co může žrát a nepřibere. Pak dostal rakovinu a bral vysoké dávky dexamethasonu jednak na primární problém a pak ještě už menší dlouhodobě na tlumení nevolností při chemu. Nabral skokově 25 kg, po chlapsku do břicha, to bylo úplně neuvěřitelné, že on může vypadat takhle. Teď je pár měsíců ve stavu, kdy šlo všechny léky vysadit a váha mu sjela zpátky dolů. Jenže takhle snadno to jde u mužů bez předchozí dietářské historie.
    MONROE
    MONROE --- ---
    TAPINA: Jsem rada, ze jsem je brala necely dva roky a ze mi fakt zachranily zadek v tom nejhorsim.
    Pamatuju se, kdyz mi je dali na tyden nitrozilne, tak jsem mela vylozene zachvatovy prejidani a pak jsem diky tomu chodila zvracet. Vsecko do me spadlo rychlosti blesku.
    Jenze pak uz ta vaha zacala lezt nahoru, do toho se pripojila psychika, antipsychotika a jsem v morbidni obezite.

Vysvetluj to nekomu, zejo.
    Proto jsem moc rada za nyx.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: No, ve všech situacích je lepší být tlustý než mrtvý, je-li to buď anebo. :o)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MONROE:
    TAPINA: a sakra :-( díky za info.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUSINDA: Hlavně kortikoidy. A to teda nenaděláš nic moc, rozjebou metabolismus naprosto neskutečně, ale v některých situacích je lepší být tlustý, než mrtvý.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ne, psychozu nemam, jen trpim nespavosti a za ta leta nepomahaji, navysovat je nehodlam.
    MONROE
    MONROE --- ---
    LUSINDA: Prvotne kortikoidy, to bylo kolem 10kg a pak antipsychotika u me. Konkretne cca +45kg.
    S dr se chci domluvit na vysazeni, ale nepujde to hned.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MONROE: po jakých lécích se tloustne (do stádia obezity)? ptám se tak nějak do budoucna
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Já chodím kolem tohodle obchodu na Vinohradech. Samozřejmě netuším, jak velké mají ty velikosti ve skutečnosti, ale třeba to někoho zaujme. Mimochodem hledají brigádnici, ale se tady asi nikoho netýká, ale kdyby třeba někdo....Jo a z výlohy mi ty věci přišly fakt příčetné
    Boubelinda - Hlavní stránka
    https://www.facebook.com/Boubelinda-338001636405094/
    MONROE
    MONROE --- ---
    Urcite se v tom vic nez polovina snazicich se lidi hrozne rochni, kdyz je nespokojena. 💓 Mne bylo kdysi vycteno, ze kdybych se tak trapila, neusmivam se a nejsem vesela.
    Tak ja nevim.
    Asi nejakej spesl tabor pro nas, co prece chceme byt vlastni vuli tlusti a pustit nas az zhubneme.
    Pokud porusime po propusteni nejaky pravidlo, dostaneme treba nejakej elektrickej vyboj, nebo tak neco.
    To by se dalo patentovat, ne?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HOWKING: Howkingu, tohle je první varování. Jestli chceš přispívat k tloustnutí populace, poruchám příjmu potravy a psychickým problémům, tvoje věc, klidně to dělej. Ale v tomhle klubu tyhle sračky mlít nebudeš, nota bene tímhle tónem.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Jak vidi lidi ty obezni:

Fuj, ta se prezira
    Jen se vali
    Zere moc sladkyho
    Zere nezdrave

Jak to funguje, proc to nemusi byt tak jednoduchy:

Psychika ❗❗❗
    Metabolismus
    Nizkej kcal deficit
    Leky
    Zdravotni problemy

ZADNY telo nefunguje stejne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOWKING: Jenže lidské tělo jaksi není inertní nádoba, která funguje stylem nalít, vylít. To by pak nebylo těžké lít jen tolik, aby to nepřeteklo.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MONROE: Já vím. Nikdo to nechce slyšet. Ale každý svého štěstí strůjcem. (a už mlčím, je to házení hrachu na zeď)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    To by člověk musel denně bez výjimky ujít těch 30 km aby hubnul pohybem. To je ale minimálně 4,5 hodiny velmi rychlou chůzí. Na to nikdo nemá čas.
    MONROE
    MONROE --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MONROE: Zákon zachování hmoty nelze obejít. (jen si lze nalhávat, že nic nejím a tloustnu ze vzduchu - tahle neupřímnost a sebeklam se ale vymstí) Já taky mám už 10 let 15 kg nad svoji obvyklou váhu a nemohu udržet morálku a nežrat tolik. Vím jak je to těžké. Ale hubne se v kuchyni. Ani ten sport nepomůže. Když ujdu 30 km tak spálí sotva jeden oběd. Pohyb je na fyzičku, ne na štíhlost.
    MONROE
    MONROE --- ---
    HOWKING: Ja nevim, proc prispivas do diskuze na tema o kterym vis prd. :) a nesnazim se to pochopit, za me to je jenom blby prudeni.
    Vono se lehce rekne "Nezer, sportuj, zhubnes.".
    Kdyby tato magicka formule fungovala tak jednoduse tak ver, ze uz mame svoje vysneny postavy.

A kdybych se jeste angazovala v tomto rozjizdejicim shitstormu, tak mi prosim nekdo pripomente, ze mam jit radej spat nebo si treba nalakovat nehty. :) 🚩
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MONROE: Jedno ráno určitě, pokud budeš chtít. (taky jsem tlustý jak prase a vím proč - silně vyvinutá slabá vůle - když to jídlo je tak dobré - a teď něco, za co tu pokaždé dostanu tunu afektovaných mínusu - co nesežereš, to neuložíš) ;)
    MONROE
    MONROE --- ---
    ARGANNAH: V zime jsem sehnala par hezkych veci v h&m. Ale ted si netroufnu.. Vsude milion vzoru. Davam prednost jednoduchosti. :)
    MONROE
    MONROE --- ---
    HOWKING: Takze se rano diky tomu, co jsi napsal probudim jako etericka, drobna vila? 🤩
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam