• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TAPINA: ja kdyz jedla malo a 2x denne tak sem byla na dovolenych spokojena a ted, co jim 2x tolik v 5 jidlech denne tak na dovolene su vyhozena z rezimu, nejim tolik bilkovon a neusale su podrazdena nebo slaba z hladu a nedovedu si vubec predstavit jist min nez v praci...

ale u me bude problem i v tom ze dovolena = uplne jinej jidelni rezim a zatim s tim asi ty 2 roky bojuju ze nedokazu idealne na dovolene jist... nebo ne tak jak bych rada protoze su zykla a dela mi to dobre... to me asi taky rozhazuje:(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mně třeba málo porcí za den funguje během dovolených (ale normálních lidských aktivních, ne s batolatama, co mám teď). Když jsem celý den v pohybu, v terénu, je teplo, chodím po památkách, nebo co se tak na dovolených dělá, tak mi stačí ráno se nasnídat, někdy odpoledne si dát něco jako "hlavní jídlo dne" a vrátím se z dovolené o pár kg lehčí. Jenže to předpokládá tu aktivitu a to, že během dne jídlo neřeším, nevidím, nekupuju, nevařím, nemyslím na něj. Jakmile se jídlem zabývat musím, tak jsem nenajezená hladová, protivná a omdlívající.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: to sem byla asi ja:D nejaka nedulezita veta ze problem casto neni "v prezirani" a ze cesta 1 jidla denne je spis jen dorazeni problemu... a fakt ze nekomu to funguje jeste bohuzel neni svatej gral hubnuti, ale jen ukazka toho, ze kde je velky nadbytek prijmu, tam jeho omezeni zafunguje...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Právě jsem nešťastně sjela prstem po mobilu a omylem jsem někomu smazala příspěvek. Nevím, čí byl, pardon, kdyžtak to sem hoďte znova
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MOODYCAT: Někde existuje speciální peklo pro tyhle rychlokvašené výživové poradce.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Hele moje prvni anorexie v 15 byla taky super. Za dva tri mesice jsem shodila 25kg jen nejedenim.
    Druha anorexie byla taky jeste ok, ale pod 60kg uz to nechtelo jit.
    Dvacata pata dieta nejde uz vubec.
    Osm vyzivovych poradcu reklo, ze nevi.

Tak tezko rict.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: To je dobrá metafora!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOWKING: Zase ten chybný předpoklad, že pohyb spálí tolik a tolik kcal, takže má smysl jen když víc vyhýbeš, než sníš.Ne. Pohyb především přeřazuje metabolismus na vyšší výkon. A hladovění na nižší. Takže po pár kolečkách diet jsi na tom jako cyklista, co vyjel na kole do kopce na nejlehčí převod, teď se chce rozjet po rovině rychle, ale šlape jako blázen a skoro stojí na místě. Akorát že na kole se to ovládá páčkou a v lidském těle na to páčka není.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ARGANNAH: Já se chovám všude slušně. Bany dostávám za názory, ne za invektivy :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HOWKING: Jo, tohle jsou přesně ty postupy, jak krátkodobě shodit a dlouhodobě přibrat. Mám toho za sebou spoustu, kdyby to fungovalo, už jsem hubená jak lunt. Když chceš mít aspoň malou šanci zvednou si potenciální úspěšnost na víc než na těch pět procent, musíš to dělat obráceně. A hlavně vybudovat svalstvo, které ti zvedne i klidový metabolismus. Jenže ve vysoké škole života se to bohužel učí tak, jak říkáš, což následně velmi pomáhá západní populaci tloustnout a tloustnout a tloustnout.

A souhlasím, necháme toho. Já zas děkuju, že ses tu choval slušně. :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ARGANNAH: Fyzicky makám [Chodíme!] když je čas. Ale všimni si - ujdeš 20 km za tři hodiny a spálíš energie sotva za jeden oběd. Kdyby tohle mělo vést k hubnutí, tak to musíš dělat denně (čím simuluješ - aspoň u mě protože nesnídám - to jedno jídlo denně). Ale na to aby člověk denně tři hodiny strávil rychlou chůzí a hodinu dopravou tam, na to dnes čas prostě není. Sport je na fyzičku, hubne se v kuchyni. (a už tu nebudu otravovat, svoje jsem řekl a asi bylo i pochopeno, ban jsem nedostal, za což jsem vděčný :D)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HOWKING: Moje pointa nebyla, že to vydrží, moje pointa byla, že to poprvé jde rychle a snadno. Ne tak ovšem podesáté.

Každým jednotlivým zhubnutím trénuješ tělo, aby šetřilo, ukládalo, pálilo co nejmíň, dělalo si zásoby a při každém snížení energetického příjmu spouštělo chutě a hlady. Čím víc diet, tím jsi nejen tlustší, ale tím hůř se ti bude hubnout.

Pro radu sis nepřišel, ale stejně ti jednu dám, ať mám čisté svědomí. Vykašli se na kraviny s jídlem - pokud hubneš podruhé, stačí jist zdravě, nepřijídat se, nepít alkohol a dost spát. A začni místo toho fyzicky makat nebo chodit třikrát čtyřikrát tydně posilovat a sportovat. Bude to trvat déle a na váze to nebude tolik vidět, zato to bude víc vidět na tvém těle a namísto huntování zdraví si ho budeš vylepšovat.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    TAPINA: Ale to moje v podstatě dieta není. Můžeš jist co cokoli. Je to právě stravovací návyk. Jí se prostě jednou denně.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A myslím, že to na vředy není i když to jídlo ostatním připravuješ. Já to měl minule tak, že měsíc mě tělo otravovalo s hladem v době kdy jsem byl zvyklý jíst. Ale to se upravilo. Hlad jsem vůbec neměl a nastal pouze v okamžiku, kdy jsem nestihl ani to jedno jídlo. (to se mi normálně děje i teď, že některé dny nejím)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    TAPINA: To máš pravdu. Soužití je nezdravé :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ISCH: Ale to nezvládneš, i kdybys snědla jídlo s obsahem 10000 kcal. (přesně o tom ta dieta je) Protože za 8 hodin z toho jídla tolik prostě tělo dostat nepotřebuje a na tuk to kompletně tak rychle přeměnit taky neumí. Něco na tuk přemění, ale pak 16 hodin žiješ z tukových rezerv a to spálíš víc, jak jsi vytvořila. Rychlost tvorby tuku a jeho uvolňování je oběma směru stejná (pokud nemám mylné informace).
    ISCH
    ISCH --- ---
    HOWKING: Funguje za jednoho předpokladu. Že do sebe během toho jídla nezvládneš dostat třeba 5000kcal...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOWKING: A to ještě podotknu, že tenhle tvůj typ "diety" lze praktikovat jenom když žiješ sám. Pokud máš rodinu, která pravidelně večeří, nebo jim dokonce večeře připravuješ, tak dávám tvé ocelové vůli koukat se na jídlo s prázdným žaludkem a nic si nevzít tak tři dny. A pokud bys to přece dokázal, tak to vidím na žaludeční vředy do roka. Trávicí šťávy se spouští už pohledem na jídlo a pak budou mít celou noc na trávení jen vlastní sliznici.
    Jo, kdybych žila sama, tak jsem hubená. Stravovací režim jen podle sebe, pohyb čistě podle potřeby a nálady, to by se to rozdávaly hraběcí rady :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOWKING: Dietu nejde držet napořád a to je důvod, proč je dieta mizerný způsob. Je třeba najít stravovací režim, který jde držet napořád, a to fakt není takový, při kterém každý večer bojuješ sám se sebou, jestli to dneska ještě dáš, nebo už fakt ne.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ARGANNAH: Tak 10kg za tři týdny, to je jasný, že nedopadne. Ale 15 kg za rok je myslím v klidu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam