• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOWKING: A to ještě podotknu, že tenhle tvůj typ "diety" lze praktikovat jenom když žiješ sám. Pokud máš rodinu, která pravidelně večeří, nebo jim dokonce večeře připravuješ, tak dávám tvé ocelové vůli koukat se na jídlo s prázdným žaludkem a nic si nevzít tak tři dny. A pokud bys to přece dokázal, tak to vidím na žaludeční vředy do roka. Trávicí šťávy se spouští už pohledem na jídlo a pak budou mít celou noc na trávení jen vlastní sliznici.
    Jo, kdybych žila sama, tak jsem hubená. Stravovací režim jen podle sebe, pohyb čistě podle potřeby a nálady, to by se to rozdávaly hraběcí rady :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOWKING: Dietu nejde držet napořád a to je důvod, proč je dieta mizerný způsob. Je třeba najít stravovací režim, který jde držet napořád, a to fakt není takový, při kterém každý večer bojuješ sám se sebou, jestli to dneska ještě dáš, nebo už fakt ne.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ARGANNAH: Tak 10kg za tři týdny, to je jasný, že nedopadne. Ale 15 kg za rok je myslím v klidu.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    A tu dietu jsem zmínil protože (mi, ale věžím, že nejen mi) funguje. A pokud se bude držet napořád, bude fungovat napořád. (ale tak je to ze všem dietami, musí se držet napořád) Třeba se někdo inspiruje. Je to dieta, kdy člověk může hodovat co hrdlo ráčí a tak nepřijde o své potěšení. z jídla. A s jedním "malým" omezením stejně hubne.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HOWKING: Hele, já prvně hubla ve dvanácti. Shodila jsem deset kilo za tři týdny. Poprvé je to vždycky nejkrásnější. :D

Stav se za čtyři roky. Úplně upřímně ti držím palce, ať jsi jeden z těch pěti procent. I s takhle dementním režimem je to aspoň nějaká šance.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ARGANNAH: Hele to je motivace. Díky. Dobrý hec. Bylo by fajn přijít za 4 roky s tím, že mám zas svých 72 kg :D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ARGANNAH: Bylo to fakt první. Já měl celý život 72 kg přsně nezávisle na tom, zda jsem jedl, nebo hladověl. A pak přišlo 45 a najedou to lezlo nahoru. Když už jsem se zadýchával do schodů, tak jsem nastolil tuhl edietu a za rok jsem byl z 90 na 75. Teď mám 85 a chci na těch svých 72 a momentálně si tuž tři týdný říkám, že dnes už si tu večeři koupit nepůjdu a zas mě hlad přepere. Prostě silně vyvinutá slabá vůle. Kouřil jsem 30 let krabku denně a přestal jsem před 8 lety ze dne na den. To bylo snadné si už prostě nedat. Říct si a dost. Ale s jídle to nejde přesta prostě jíst. Jíst musím furt a to je pak problém zbavit se té závislosti na množství jídla. Takže chápu "spolutlusťochy". Ale prostě musím.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HOWKING: Přijď za čtyři roky nám povědět, jak jsi to krásně zvládl, a to, že už to máš i s úroky zpátky, je nějaká tvoje individuální vada charakteru.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ARGANNAH: Tak to jsi na omylu. Mě se pořádná prdel na ženský líbí. Takže jsem sám proti sobě. Žádná tlustofobie v tom není. Ale nebudem si nalhávat, že je to super se tím smýkat. A že to nenese i jiné komplikace. Tlustofob by měl být člověk jen sám vůči sobě (a já jsem přibral jen proto, že mi to už pár let bylo ukradené, jak vypadám, jsem starý, na lovení bab už nemyslím, tak proč se držet. Jenže i těch 15 kg mě už obtěžuje a to nechci. Takže já zas nastartuju svoje jednodenní jezení a vy hledejte důvody "proč jste se sebou spokojení".
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    vyvrať
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HOWKING: No. Takže modelový příklad dlouhodobě nefunkčního režimu, na jehož základě jsi usoudil, že kdyby. Ještě mi potvrď nebo vybrat předpoklad, že to bylo ve tvém životě hubnutí první nebo druhé, a budeme doma.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HOWKING: "Nevěřím." Děkuju za to slovo, krásně ukazuje tu hlubokou iracionalitu našich přesvědčení o hubnutí. Hubnutí v populárním pojetí je komplex hrdinských mýtů, nefunkčních rituálů krásy a spousty vydřiduchů, co se na tom napakovávají, aniž by reálně pomohli jedinému člověku.

A teď konkrétně odpovědi na tvoje otázky. Jak můžu žít: jsem silná jak býk, z těch padesáti kilo je část svalstva, utáhnu to, omezuje mě to jen v poslední době. Jestli je mi strašně? Kvůli té tloušťce samé ne, ale zhoršuje mi jistý zdravotní problém, který jsem si pořídila v posilovně, když jsem se naposledy pokoušela shodit. Jestli se to dá zvládnout: pravděpodobnost, že zhubneš omezováním jídla a pohybem, je při troše snahy vysoká. Pravděpodobnost, že shozenou váhu udržíš déle než tři roky je dva až pět procent. To jsou čísla z odborných studií, mimochodem. Zamlada jsem do toho šla xkrát s naivním nadšením, ale teď jsem stará a cynická a nebudu pomiliónté promrdávat síly na něco, co nemá šanci vydržet. Pořád ještě hledám cesty, jak se k tomu postavit kreativně a netradičně, ale v současnosti mě daleko víc než tloušťka sere všudypřítomná bohorovná fatfobní kultura, která třeba produkuje tohle tvoje "co je to za život" a "nevěřím". Tlustofobní kultura, která reálně zvyšuje průměrnou váhu téhle populace a dělá, co může, aby co nejvíc lidí šlo do nefunkčních režimů, po kterých v dlouhodobém měřítku jen přiberou. Aby se pak zoufale nenáviděli a ještě kolem toho poslouchali různé řeči.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ale nabral jsem je v rámci několika let. To není tak, že jsem tu dietu držel loni. Problém je v tom, že člověk k stáru prostě nespotřebuje tolik energie a není schopen přijmout, že už nemůže mít stejný příjem potravy jako v mládí.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MAR_TINA: Mám je zpátky, protože žeru zas jak urvaný z řetězu celý den. Prostě klasická chyba. Dosáhl jsem, čeho jsem chtěl a hurá ....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HOWKING: vážně si myslíš, že tvůj přístup byl funkční, když máš ta kila zase zpátky?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Já vím, že tady je to jako házet hrách na zeď a že všichni tu mají milion důvodů, proč něco nejde, ale já třeba zhubl 15 kg za rok jen tím, že jsem jedl jen jednou denně. Mohl jsem jednou denně sežrat třeba celé prase, ale jen jednou denně. (což mi vyhovovalo, protože mám taky jídlo fakt rád a rád se dobře nažeru) Trávení trvá nějakých 8h (pokud nemám mylné informace) a co člověk nedostane z jídla za tu dobu, tak to prostě nevyužije. další 16 hodin musí fungovat na tukové rezervy. Mě to fakt fungovalo. (a chystám se na to znova - už mám zas 15 kg navíc). Pokud bys tohle vydržela pár let, tak nevěřím, že za 5 let těch 50 kg neshodíš. (a bavil jsem se s jedním sportovním lékařem a tahle dieta NENÍ problém. Jsme jako druh uvyklí na i delší půsty.)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ARGANNAH: Tak já nevím. Obětovat svobodu pohybu, kvůli jídla? Co je to pak za život? Dyť ti musí být strašně. Nevěřím, že se to nedá zvládnout.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    HOWKING: Hrůza, co? Přitom kdybych se jen přestala vymlouvat a zkusila nežrat a cvičit, žejo.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ARGANNAH: Asi už fakt dostanu ban, ale to se ti chce tahat celé dny, měsíce a možná roky s 50 kg navíc? Nechtěl bych to nést ani 10m a to jsem chlap. Pytel cementu. Jak se musíš cítit? Už jen zvednout se z židle ....
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    … a na me tu jeho zenu 😛
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam