• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MADIETTA: cekala sem vetsi clanek, skoda... ale vubec nechapu, jak to tak k nicemu mohlo byt? docela sem to sledovala a zdalo se mi dobry dbat na udrzitelnej pohyb i v ramci beznyho zivota a ozdravovani jidelnicku, misto pizzy s kolou celozrny pecivo, kvalitni sunka, maso, zelenina... nechapu jak muze byt uplnr k nicemu takovahle osveta ktera mboha lidem mohla zlepsit skladbu stravy
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Jo to mam taky. Cvikem jsem to “posilila”, ale zalezi. Pokud vstrebavam nove postupy, vyradi me to rychleji. Povazuju to za normalni.
    Ty kecy, jak se telo ma poslouchat zni zvlastne a lehce ezo, ale me se fakt spoluprace osvedcila.
    A teda mentalni unava (ze stresu), to je dalsi level legrace. Takze pokud ma nekdo nabourane tohle, celej system se rozes** daleko rychleji. To mam taky vyzkousene.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: a limit na hodiny pekelného soustředění mám taky. Svině mozek nechce makat víc než 10 hodin denně :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: hele, možná mám něco takového, zkusím se sledovat.
    Poslední dva týdny se snažím sportovat na 70 %, ne na 95 % a mám lepší výkon a pocit.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    "Sedm let úplně k ničemu," vzpomíná na pořad Jste to, co jíte Kateřina Cajthamlová - Žena.cz - magazín pro ženy
    https://zena.aktualne.cz/celebrity/sedm-let-uplne-k-nicemu-vzpomina-na-porad-jste-to-co-jite-ka/r~8990d1aefdec11eca3c0ac1f6b220ee8/

"Kdybych bývala věděla, že to bude sedm let úplně k ničemu, tak bych do toho nešla. Byl to příšerný pořad, nervovalo mě to," uvedla Cajthamlová kriticky k pořadu Jste to, co jíte.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VESTIGIA: to je fakt dobry postreh s tim prekvapovanim vlastniho tela. dekuji, to inkorporuji do svych rad, vzdyt to same delam s mozkem, jen me nenapadlo to aplikovat na telo, jsem blb.

stran tela zda se univerzalni byt jen chuze a plavani jakozto dve nej..jak to rict..nejvic do genomu vetkane pohyby ktere clovek pri vyvoji zazil.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VESTIGIA: to je dobrý tip, zkusím zařadit nějaké sestavy, co už jsem dlouho nedělala. Většinou teda proto, že mě nebaví :D, ale taky proto, že doma mám přece jenom dost omezený repertoár.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MADIETTA: je to nespravedlivé. Osvědčilo se mi změnit systém cvičení, třeba přidat něco, co jsem nikdy, nebo dlouho nedělala, nebo paradoxně ubrat. Tělo je potřeba překvapovat. Na tom ostatně stojí i některé stravovací hity, ala sacharidové vlny.
    Ale štve mě to, protože já mám své stereotypy docela dost ráda :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VESTIGIA: s tou zátěží to taky nechápu. V poslední době fakt dost přibírám. Vůbec nevím proč, protože jsem nezačala jíst víc, nejím nezdravě, cvičím pořád stejně, možná víc. Ale nabírám úplně raketově, a zároveň jsem v nejlepší kondici, co jsem kdy byla, a v podstatě neustále si můžu zvyšovat váhy. To už není jenom dobrou technikou, toto. Jsem fakt jak ledoborec. Vůbec svoje tělo nechápu. :(
    SARGO
    SARGO --- ---
    Lidé dobří, nevíte někoho konkrétního s mozkem v hlavě, kdo by mi sestavil jídelníček s ohledem na fakt, že pohyb nula plus hezkých pár omezení? Je mi v zásadě jedno, co budu jíst, jen když to nebudu muset vymýšlet, protože při pohledu na lednici už mám leda tak chuť se rozbrečet a výt na měsíc :-D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VESTIGIA: jo, mela sem mnohem vic energie na polovicnim prijmu (pod bazalem) na LC .... mnohem vic nez ted, cvicila sem tak 2-3x tolik... kdybych u toho nepribirala, tak bych vubec nechtela to zmenit :D tahle vec me na jezeni proste dost neprijemne zaskocila. Kam ta energie sakra zmizela?

ale taky kdyz nutricnimu reknu ze pribiram z nejezeni a su narknuta jak je psano z "lhani a nedodrzovani", tak vim, ze tohle je clovek co tomu moc nerozumi a nedokaze mi pomoct vubec nijak. bohuzel tech je vetsi % v tomhle byznysu.

jinak teda pokud cca 4hodiny tydne cviceni nemaji v podstate smysl (dle videa), tak vlastne zadny vycitky ze mam skriplej nerv, brni me ruka a uz 4 dny upim a vynechala sem tyc i posilovnu:D

jinak kvalitni a nezpracovany suroviny... s tim mam problem na dovolene a poradne se mi toto jeste vyresit nepodarilo... takze klasika hotovky, tycinky, malo bilkovin...

ja to jidlo na dovoleny proste neumim.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VESTIGIA: ono to dává smysl, jen si to nikdo z nepochopitelných důvodů mechtěl připustit a pořád byla vina na lidech - "určitě to nedodržuje a lže".
    Vždyť jinak by koupě středně velkého psa znamenala, že to rodinu bude krom granulí stát ještě 25 % výdajů na jídlo navíc pro každého, kdo psa venčí. Většina majitelů zdravých šťastných psů je zdravější a víc se hýbe, ale nežerou od pořízení do konce jeho dní jako vrcholoví sportovci, i když chodí vícekrát denně ven.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MAR_TINA: já léta taky. A ono je to vlastně o adaptaci těla na deficit. U sebe to pozoruji u zátěže. Sice fajn, že tělo zvládá víc, ale donekonečna se mu na aktivitě taky přidávat nedá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VESTIGIA: tam mluví o mě.
    Já žila v tom, že jojo efekt je, že jíš zpátky a blbě a nehýbeš se. Po ukončení hubnutí na chtěnou a nepřirozenou váhu jsem si jídlo a pohyb dál fakt psala - plán byl zvyšovat pomalu počet kCal, jako po stovkách, a i přes striktní dodržení přísunu kalorií výrazně níž, než jsem teoreticky spálila, to tělo furt nabíralo. Před očima, zastavit to nešlo. Prostě tu teroeticky vydanou energii moje tělo vesele uložilo, do tuku ale i svalů a všeho.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Jenom tu odložím celkem zajímavý rozhovor o jojo efektu a o tom, že to fakt není tak jednoduché a jednoznačné, aneb deficit se vždycky nemusí rovnat hubnutí. Byť mám k Havlíčkovi asi tak milion výhrad, tak tady to popisuje hezky. Třeba se to někomu bude hodit.
    JOJO EFEKT 2 | Návod pro všechny. To nejdůležitější. Ujasnění odpovědí a reakce na vaše komentáře.
    https://www.youtube.com/watch?v=jG60wIkGA0U&t=382s
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    CMLKA: me osobne by se zrovna libilo kdyby nekdo prisel s tim jak z jidla 1x denne pokryt vsecnu spotrebu a jist jako kvuli jidlu by mi stacilo tak 1x tydne treba jinak proste jidlo je opruz:D takze koncept se mi libi a jeste ho dotahnout pro smrtelniky:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KRISKA: jo jasny, chapu, tak ale zase asi kdyz extremne cvicis, tak tomu mozna taky musis vse prizpusobit...no je to veda...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    CMLKA: muzu rict, ze po ketech nejezeni, kdy sem se citila ve forme a mela sem snad nejlepsi fyzicku na vydrz a hodne sem cvicila, tak ty naskakujici kila a uzirani vlastnich svalu a premena do tuku byl super zdravotni benefit. ale nozna ze 4500kJ bylo porad moc a chtelo to prave jen 1x denne.. ale blby asi je, ze organismus muze mit milion klicek kdy jednomu to jde a jinymu ne prave proto, ze nekdo ma u svou metabolickou historii a vysledek muze byt uplne jinej.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CMLKA: tak z techle pustu (a vyhovovaly mi, psychicky i casove, ze jsem nemusela na nic myslet) jsem si doživotně rozhodila metabolismus, takze ted si musím sakra hlidat pokles glykemie, pokud nechci omdlivat nebo jit do epileptickeho zachvatu (jo, i to se stalo).
    Ne, neni to cesta pro kazdeho. A i kdyz nejakou dobu funguje, muze se stat, ze telo vystavi nehezky účet:-(
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MOODYCAT: dokud nemas epileptaky z podvyzivy mozku tak to neni ta prava anorexie.

to je jen spatny vtip, ale zazil jsem to holt z prvni ruky u blizkeho sveho. i kdyz tam to byla tzv. purgativni anorexie..aka malokdo ma po x letech jen jednu slozku ppp
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam