• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VESTIGIA: ono to dává smysl, jen si to nikdo z nepochopitelných důvodů mechtěl připustit a pořád byla vina na lidech - "určitě to nedodržuje a lže".
    Vždyť jinak by koupě středně velkého psa znamenala, že to rodinu bude krom granulí stát ještě 25 % výdajů na jídlo navíc pro každého, kdo psa venčí. Většina majitelů zdravých šťastných psů je zdravější a víc se hýbe, ale nežerou od pořízení do konce jeho dní jako vrcholoví sportovci, i když chodí vícekrát denně ven.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MAR_TINA: já léta taky. A ono je to vlastně o adaptaci těla na deficit. U sebe to pozoruji u zátěže. Sice fajn, že tělo zvládá víc, ale donekonečna se mu na aktivitě taky přidávat nedá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VESTIGIA: tam mluví o mě.
    Já žila v tom, že jojo efekt je, že jíš zpátky a blbě a nehýbeš se. Po ukončení hubnutí na chtěnou a nepřirozenou váhu jsem si jídlo a pohyb dál fakt psala - plán byl zvyšovat pomalu počet kCal, jako po stovkách, a i přes striktní dodržení přísunu kalorií výrazně níž, než jsem teoreticky spálila, to tělo furt nabíralo. Před očima, zastavit to nešlo. Prostě tu teroeticky vydanou energii moje tělo vesele uložilo, do tuku ale i svalů a všeho.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Jenom tu odložím celkem zajímavý rozhovor o jojo efektu a o tom, že to fakt není tak jednoduché a jednoznačné, aneb deficit se vždycky nemusí rovnat hubnutí. Byť mám k Havlíčkovi asi tak milion výhrad, tak tady to popisuje hezky. Třeba se to někomu bude hodit.
    JOJO EFEKT 2 | Návod pro všechny. To nejdůležitější. Ujasnění odpovědí a reakce na vaše komentáře.
    https://www.youtube.com/watch?v=jG60wIkGA0U&t=382s
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    CMLKA: me osobne by se zrovna libilo kdyby nekdo prisel s tim jak z jidla 1x denne pokryt vsecnu spotrebu a jist jako kvuli jidlu by mi stacilo tak 1x tydne treba jinak proste jidlo je opruz:D takze koncept se mi libi a jeste ho dotahnout pro smrtelniky:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KRISKA: jo jasny, chapu, tak ale zase asi kdyz extremne cvicis, tak tomu mozna taky musis vse prizpusobit...no je to veda...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    CMLKA: muzu rict, ze po ketech nejezeni, kdy sem se citila ve forme a mela sem snad nejlepsi fyzicku na vydrz a hodne sem cvicila, tak ty naskakujici kila a uzirani vlastnich svalu a premena do tuku byl super zdravotni benefit. ale nozna ze 4500kJ bylo porad moc a chtelo to prave jen 1x denne.. ale blby asi je, ze organismus muze mit milion klicek kdy jednomu to jde a jinymu ne prave proto, ze nekdo ma u svou metabolickou historii a vysledek muze byt uplne jinej.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CMLKA: tak z techle pustu (a vyhovovaly mi, psychicky i casove, ze jsem nemusela na nic myslet) jsem si doživotně rozhodila metabolismus, takze ted si musím sakra hlidat pokles glykemie, pokud nechci omdlivat nebo jit do epileptickeho zachvatu (jo, i to se stalo).
    Ne, neni to cesta pro kazdeho. A i kdyz nejakou dobu funguje, muze se stat, ze telo vystavi nehezky účet:-(
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MOODYCAT: dokud nemas epileptaky z podvyzivy mozku tak to neni ta prava anorexie.

to je jen spatny vtip, ale zazil jsem to holt z prvni ruky u blizkeho sveho. i kdyz tam to byla tzv. purgativni anorexie..aka malokdo ma po x letech jen jednu slozku ppp
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: no ale neni to spis tim, ze jidlo je pro nas uz spousta jinejch veci nez jen zahnani hladu a ze opravdu jime z milionu jinych duvodu, nez je nase skutecna potreba? Ja tohle mela taky, dovolena temer bez jidla, jinak jsem furt neco tlacila, ted uz jsem si bezne odvykla snidat, chvilku to trvalo,ale rano fakt vubec nemam potrebu jist. Tak jednou tydne si dam i 24 h pust. Clovek si zase pekne srovna a den po tom nema potrebu porad do sebe neco soukat.
    Jinak to jezeni jednou denne aktualne provozuje i dr. Sinclair autor knihy Konec starnuti. Ono proste to nejezeni ma prokazatelne, tedy podle Harvardskych vyzkumniku, i zdravotni benefity. On k tomu i cvici, podle jeho doporuceni staci 2x tydne 20-30 minut kardio a pak silove cviceni. A on je pry ve svych asi 53 v nejlepsi forme sveho zivota. Ale jasne, on to bere hlavne z pohledu zdravotniho stavu tela.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: Jo, tak to mě zrovna dost mrzí, to bylo přesně k věci. Všichni to známe, že paradoxně čím míň jíme, tím víc přibíráme, a jakmile začneme jist normálně, tak se po nějakém čase váha stabilizuje.

Akorát pokud předtím probíhaly opravdu kvalitní a dlouhodobé hladovky, a zvlášť pokud je člověk navíc v dlouhodobém chronickém stresu, tak člověk nejdřív šíleně přibere a váha se stabilizuje až pak. Podle mého laického odhadu je to přesně to, co se děje Moody.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TAPINA: ja kdyz jedla malo a 2x denne tak sem byla na dovolenych spokojena a ted, co jim 2x tolik v 5 jidlech denne tak na dovolene su vyhozena z rezimu, nejim tolik bilkovon a neusale su podrazdena nebo slaba z hladu a nedovedu si vubec predstavit jist min nez v praci...

ale u me bude problem i v tom ze dovolena = uplne jinej jidelni rezim a zatim s tim asi ty 2 roky bojuju ze nedokazu idealne na dovolene jist... nebo ne tak jak bych rada protoze su zykla a dela mi to dobre... to me asi taky rozhazuje:(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mně třeba málo porcí za den funguje během dovolených (ale normálních lidských aktivních, ne s batolatama, co mám teď). Když jsem celý den v pohybu, v terénu, je teplo, chodím po památkách, nebo co se tak na dovolených dělá, tak mi stačí ráno se nasnídat, někdy odpoledne si dát něco jako "hlavní jídlo dne" a vrátím se z dovolené o pár kg lehčí. Jenže to předpokládá tu aktivitu a to, že během dne jídlo neřeším, nevidím, nekupuju, nevařím, nemyslím na něj. Jakmile se jídlem zabývat musím, tak jsem nenajezená hladová, protivná a omdlívající.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: to sem byla asi ja:D nejaka nedulezita veta ze problem casto neni "v prezirani" a ze cesta 1 jidla denne je spis jen dorazeni problemu... a fakt ze nekomu to funguje jeste bohuzel neni svatej gral hubnuti, ale jen ukazka toho, ze kde je velky nadbytek prijmu, tam jeho omezeni zafunguje...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Právě jsem nešťastně sjela prstem po mobilu a omylem jsem někomu smazala příspěvek. Nevím, čí byl, pardon, kdyžtak to sem hoďte znova
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MOODYCAT: Někde existuje speciální peklo pro tyhle rychlokvašené výživové poradce.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Hele moje prvni anorexie v 15 byla taky super. Za dva tri mesice jsem shodila 25kg jen nejedenim.
    Druha anorexie byla taky jeste ok, ale pod 60kg uz to nechtelo jit.
    Dvacata pata dieta nejde uz vubec.
    Osm vyzivovych poradcu reklo, ze nevi.

Tak tezko rict.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: To je dobrá metafora!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOWKING: Zase ten chybný předpoklad, že pohyb spálí tolik a tolik kcal, takže má smysl jen když víc vyhýbeš, než sníš.Ne. Pohyb především přeřazuje metabolismus na vyšší výkon. A hladovění na nižší. Takže po pár kolečkách diet jsi na tom jako cyklista, co vyjel na kole do kopce na nejlehčí převod, teď se chce rozjet po rovině rychle, ale šlape jako blázen a skoro stojí na místě. Akorát že na kole se to ovládá páčkou a v lidském těle na to páčka není.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ARGANNAH: Já se chovám všude slušně. Bany dostávám za názory, ne za invektivy :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam