• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: napis nyxovi bug :) urcite by to slo aspon na potbrzeni
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SAKRA! Tak jsem zase omylem smazala příspěvek, tentokrát od BERUSKA_CA. Zatracená appka, a nejhorší je, že a) se to člověka na nic nezeptá, rovnou to smaže, b) nejde to vrátit.

Asi začnu chodit na nyx jenom v prohlížeči.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    VALENTINA: Je to fáze. První peníze, pak první větší peníze z brigád, pak koleje, kde půlka lidí jí čínský polívky a parky v rohlíku a poctivě to po večerech kropi pivem a dalším chlastem...
    A pak začnou rozum brát, případně organismus opatrně vystaví první storna, takže se stravovací návyky musí začít poněkud revidovat... A rodič na tom moc nezmůže, myslím si. Může dát základ, ať se potomek má k čemu vrátit, až telecí léta pominou, a to je tak všechno.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VALENTINA: vidis ja zapominam na to, ze existujou rodiny s kapesnym... nj tohle je blby ohlidat a asi jediny jit prikladem a proste doufat...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KRISKA: no ono jaksi jakmile začnou mít děti svoje kapesné, tak si to koupí sami.
    My jsme doma nikdy nic takového neměli/sladké pití, chipsy, dortíky, vařím ze základních surovin/ a ejhle, co nevidím, dcera se cpe čínsku polívkou a zajídá to chipsama, jako já doufám, že je to jen nějaká vývojová fáze...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VALENTINA: fakt je des, ze prvni asociace s dortem je vzhled cloveka a ne slozeni potraviny

nehlede na to, ze pokud nechci at to deti ve veku zavyslim na tom, co jim uvari a zaplati rodice, tak to ani nemaji doma mit, ze...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    "Nedala sis dezert? Hodná holčička." Co nikdy neříkat dospívajícím dcerám - Žena.cz - magazín pro ženy
    https://zena.aktualne.cz/nedala-sis-dezert-hodna-holcicka-odbornice-radi-co-nerikat-d/r~0b132b38f6c611ec8d680cc47ab5f122/

ha, tak já to dělám špatně, když jim zakazuju brambůrky, ať nežerou sračky:)
    ale teda nepoukazuju na váhu, ale na škodlivost těch potravin
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TAPINA: tak je taky pravda ze to jelo tak pred 15 lety? a to sem se spis jen obecne zajimala o zdravou stravu a slesovala to tak jednim okem, ale dik zes mi pripomela ze jogurt je hnus a odtucnej doslazenej jeste vetsima hnusama aby se to dalo jist...

asi si budu muset neco pro zajimavost pustit.

na druhou stranu je dobre, ze nekdo je schopnej te sebereflexe a prohlubovabi znalosti ktery jdou jakoby presne proti uceni, viz "lze a nedela co ma" ze to tak jednoduchy neni.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: ty výživové rady byly proti tomu, co se jelo tenkrát o ve Stobu, dobré a obsahovaly tak 2x více jídla.
    Ale to ponížení tlouštíků, to byl masakr.
    Plus v části dílů úplně svítilo, jak členové rodiny mohou za stav obvykle tlusté matky - využívání, nátlak, neucta, hrozné chování, žádná pomoc a podpora.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRISKA: Pusť si pár dílů s odstupem času, z dnešního pohledu je to přesně ukázka "jak se to nemá dělat". Jely se t přesně ty výživové kiksy, které vedou k tomu, že to nikdo nevydrží. Vyházela třeba lidem z ledničky tučné jogurty a doporučila jim odtučněné. Že jsou hnusné a bez živin? Nevadí, prostě chcete zhubnout, tak nebudete jíst na chuť. Sice tam mockrát padlo, že obézní člověk často jí málo a měl by jíst víc, potud dobrý, ale nad těmi radami, co jíst a co nejíst, jsem hodně kroutila hlavou.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BERUSKA_CA: blby je kdyz nic neslysis...

ja su hodne aktivni, cholerik, porad v pohybu, porad na vylete o vykendu, po praci do mesta cvicit a za kamarady, kdyz su doma aspon cvicit, uklizet, kazdej vikend vandr nevo vylet... vzdycky cca 1x za 2 mesice me to sunda tak, ze musim byt jen doma a valet se u kompu, v podstate nevykonavam ani domaci prace, jinak mam pocit ze nedokazu provest fyzicky ani lehky protahovani... kolem 33 roku veku se mi to zacalo dit, prave v obdobi jak sem byla na vrcholu fyzicky a cvicila sem a chodila sem jako nikdy... tak nasledoval i rychlej pad.

prijdu si jak zdechla a neschopna zena kdyz na vandru plzenskem dam jen 22km a 2018 sem zvladla natezko i 35km v nizkym tatrach a jeste sem na 34.km letela jak ptak...

takze se taky ucim krom laskavosti ke svymu telu v souvislosti se vzhledem a vahou prave i tu schovivavost k fyzicce. snazim se presvedcit mozek ze 20km neni malo ackoli proste poslednich 10 let to byli vzdalenosti co sem chodila jen "s nesportovnima" kamaradkama... a kdyz nejakej dej proste nejde cvicit nebo mam blok jen z predstavy jit do posilovny tak se snazim si to nevycitat do linejch mrch co umrou na kornateni tepen. ale porad mi moc dobre nejde ta psychicka stranka veci byt k sobe mila, schovivava a laskava a pwcovat o sebe s laskou jako by clovek pecoval treba o svou nejlepsi kamaradku
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MADIETTA: cekala sem vetsi clanek, skoda... ale vubec nechapu, jak to tak k nicemu mohlo byt? docela sem to sledovala a zdalo se mi dobry dbat na udrzitelnej pohyb i v ramci beznyho zivota a ozdravovani jidelnicku, misto pizzy s kolou celozrny pecivo, kvalitni sunka, maso, zelenina... nechapu jak muze byt uplnr k nicemu takovahle osveta ktera mboha lidem mohla zlepsit skladbu stravy
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Jo to mam taky. Cvikem jsem to “posilila”, ale zalezi. Pokud vstrebavam nove postupy, vyradi me to rychleji. Povazuju to za normalni.
    Ty kecy, jak se telo ma poslouchat zni zvlastne a lehce ezo, ale me se fakt spoluprace osvedcila.
    A teda mentalni unava (ze stresu), to je dalsi level legrace. Takze pokud ma nekdo nabourane tohle, celej system se rozes** daleko rychleji. To mam taky vyzkousene.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: a limit na hodiny pekelného soustředění mám taky. Svině mozek nechce makat víc než 10 hodin denně :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BERUSKA_CA: hele, možná mám něco takového, zkusím se sledovat.
    Poslední dva týdny se snažím sportovat na 70 %, ne na 95 % a mám lepší výkon a pocit.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    "Sedm let úplně k ničemu," vzpomíná na pořad Jste to, co jíte Kateřina Cajthamlová - Žena.cz - magazín pro ženy
    https://zena.aktualne.cz/celebrity/sedm-let-uplne-k-nicemu-vzpomina-na-porad-jste-to-co-jite-ka/r~8990d1aefdec11eca3c0ac1f6b220ee8/

"Kdybych bývala věděla, že to bude sedm let úplně k ničemu, tak bych do toho nešla. Byl to příšerný pořad, nervovalo mě to," uvedla Cajthamlová kriticky k pořadu Jste to, co jíte.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VESTIGIA: to je fakt dobry postreh s tim prekvapovanim vlastniho tela. dekuji, to inkorporuji do svych rad, vzdyt to same delam s mozkem, jen me nenapadlo to aplikovat na telo, jsem blb.

stran tela zda se univerzalni byt jen chuze a plavani jakozto dve nej..jak to rict..nejvic do genomu vetkane pohyby ktere clovek pri vyvoji zazil.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VESTIGIA: to je dobrý tip, zkusím zařadit nějaké sestavy, co už jsem dlouho nedělala. Většinou teda proto, že mě nebaví :D, ale taky proto, že doma mám přece jenom dost omezený repertoár.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MADIETTA: je to nespravedlivé. Osvědčilo se mi změnit systém cvičení, třeba přidat něco, co jsem nikdy, nebo dlouho nedělala, nebo paradoxně ubrat. Tělo je potřeba překvapovat. Na tom ostatně stojí i některé stravovací hity, ala sacharidové vlny.
    Ale štve mě to, protože já mám své stereotypy docela dost ráda :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VESTIGIA: s tou zátěží to taky nechápu. V poslední době fakt dost přibírám. Vůbec nevím proč, protože jsem nezačala jíst víc, nejím nezdravě, cvičím pořád stejně, možná víc. Ale nabírám úplně raketově, a zároveň jsem v nejlepší kondici, co jsem kdy byla, a v podstatě neustále si můžu zvyšovat váhy. To už není jenom dobrou technikou, toto. Jsem fakt jak ledoborec. Vůbec svoje tělo nechápu. :(
    SARGO
    SARGO --- ---
    Lidé dobří, nevíte někoho konkrétního s mozkem v hlavě, kdo by mi sestavil jídelníček s ohledem na fakt, že pohyb nula plus hezkých pár omezení? Je mi v zásadě jedno, co budu jíst, jen když to nebudu muset vymýšlet, protože při pohledu na lednici už mám leda tak chuť se rozbrečet a výt na měsíc :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam