• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    BERUSKA_CA: Tvl… :( tak na takovéhle hrůzy si nestěžoval, je ale fakt, že nějaké nevítané zažívací příznaky to mělo..
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ATROPOS: To brala kamaradka, ale jen asi tyden. Znala vsechny zachody na trati domov-prace-nakup. “Kudy chodis, tudy se*es” dostalo novy rozmer. Ve finale se bala jist, coz verim, ze by dlouhodobe asi k nejakemu zhubnuti vedlo.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    ECLECTICA: Měla jsem na obezitologii člena rodiny a předepsali mu tohle: https://www.lekarnalemon.cz/xenical-120mg-cps-84x120mg-blistr

Mění metabolismus tuků, které pak tělo nezpracovává na energii / tuk. Jestli mu nabízeli i něco dalšího, netuším.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, užíval někdo z vás při snaze o hubnutí nějaké potravinové doplňky, případně jste o tom alespoň uvažovali? Nemusí jít přímo o spalovače tuků, ale třeba i chrom apod.

Pomalu přemýšlím o tématu absolventské práce a podpůrná léčba obezity je jednou z možností, které by mě docela zajímaly.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Ještě k operaci. Na to jak je to velký řez, tak to hojení není až taková hrůza. První dva dny na opiátech jsou docela v pohodě, když máte štěstí na spolupacienta, pokecáte si:) Pak není nejpříjemnější postupný přechod, kdy se střídají opiáty s Novalginem. Ten už teď čtvrtý den postačující. Nabízeli se projít do koupelny za asistence sestřičky už večer po operaci. Druhý den je chození po chodbě a sebeobsluha už samostatně bez problémů. Třetí den už nějakou dobu lze spát i na boku. Ohledně pohyblivosti to není taková hrůza, jak jsme čekali.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ATROPOS: Kyla je prostě díra v oslabeny břišní stěně, když na ní nonstop tlačí velká váha a břišní svaly stojí za prd, tak je to otázka času kdy se díra v predisponovanym místě udělá.. Nicméně fakt není každá bolestivá a nemusí se těšit chirurgicky... Nicméně když už tam člověk jde, tak proč to neudělat rovnou :)
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    ARGANNAH: Děkuju, vyřídím:) Oni ho varovali, že se hubnutí může zastavit a přes dodržený kalorický příjem držet na váze v pásmu obezity i půl roku, ale že to je prostě situace "vyděržaj pijoněr", což je nelehký psychicky dávat ... pokračovat v něčem, co zjevně přestalo fungovat, proto rádi v tenhle okamžik ženou pacienty na bariatrii. Myslím, že v jednom okamžiku se mu úbytky váhy zastavily tak na dva měsíce. Pan doktor mu vyprávěl o pacientovi, který to vydržel půl roku (pak se mu úbytek opět taky rozjel) s tolika detaily, že v něm poznal svého bývalého kolegu z práce:)

MAR_TINA: Jsem zvědavá, jak to bude vypadat, bude to asi jak podotkla CORNELA, záleží kdo to dělá:) U něj je motivace primárně zdravotní. Aterom (absces) pod záhybem jsou věc, co nikdo fakt nechce a lituju každého, kdo k tomu má sklony. A prosíme, už také ne kýlu. Tu po zhubnutí měl, je to zasraně bolestivý problém a kýlu prý taky může způsobit (vytahat?) ten plandající převis.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Jojo. Svého času jsem shlédla nižší desítky dílů My 400-pound life, tam jsem viděla i horší
    (Mimochodem, My 400-pound life je sice příšerná show, ale jako motivace je lepší než obligátní prase na ledničce a bolavé klouby po procházce. Ale je to jen pro silné nervy.)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARGANNAH: Ano, nicméně mezi "jen odebrat zahyby kůže a tuku " a "odebrat zahyby kůže a tuku a udělat z toho esteticky hezky břicho" je dost rozdíl, i to druhé splní zdravotní důvody
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: jistě, beru náhodnou fotku jedné paní - s tímhle se jí asi nežilo dobře

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Nicméně jestli to chápu dobře, tak u abdominoplastik po zásadním váhovém úbytku jde taky o to praskání kůže, záhyby, kde se dělá plíseň a kdejaký další hnus, a tak podobně, ne? Tzn. ta operace se v podstatě nedělá primárně z estetických, ale zdravotních důvodů? (Oprav mě, jestli se mýlím.)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAR_TINA: Tak ono nejde o to, jestli na pojišťovnu nebo cash, ale kdo to dělá... Doktor si fakt neřekne, že zadarmo to udělám hnusně a v privatu hezky... Problém je, že pokud zrovna plastiku a tyhle estetický výkony někdo dělá jen ve státním, tak je ta kvalita většinou trošku jiná, než když to někdo dělá v privatu a fakt se tomu věnuje... Čest vyjimkam...
    Btw: nevím jak moc tohle sledujes, já docela dost a i v privatech jsou mezi operaterama propastny rozdíly a většina abdominoplastik, pokud to není 50kg holka co má jen vytahanou kůži po dětech, teda esteticky svetoborna není... Jako ano, lepší než převis po kolena, ale...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ATROPOS: Tak to ho moc pozdravuju! Já ji taky nechci, taky jedu zatím konvenčně a mám radost za každého, kdo to dal. :) Tak ať mu to hlavně vydrží. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATROPOS: na hodně fotkách plastik z nemocnic na pojišťovnu ta břicha vypafaji taky dobře. Možná se tak nemazou s tvarem pupíku a tím podbřiškem.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    MAR_TINA: Popravdě by mě docela zajímalo, co za tím je. Jestli je to výmluva za to, že na estetiku tak trochu kašlou, nebo má jejich přístup fakt nějaké funkční zdůvodnění, které člověk pozná třeba při sportu. Prodávám, jak jsem koupila:)

Jinak teď jsem za ním byla. Chodí, řekla bych bez problémů samostatně. S pomocí sestřičky mu pár kroků nabízeli už večer po. Ale to se ještě necítil. Tohle se mi zdá lepší, než jsme čekali.

ARGANNAH: Děkuji:) Po bariatrii není. Velmi velmi ji nechtěl a nakonec to zvládl konvenčně pomocí kalorických tabulek.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ATROPOS: Zrovna nedávno jsem na vás myslela, jak to dopadlo. :) Díky moc za zprávu a za zajímavý námět do diskuse - a manželovi brzké uzdravení.

Btw, je po bariatrii? Tu tady taky probíráme ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATROPOS: co mám nakoukáno, tak kliniky to dělají hodně na krásu - vyhlazené břicho, přitažený venušin pahorek (aby nedělal bouli pod jizvou), hladký přechod na bocích, aby nevznikaly takové převislé špičky. Výsledky bývají opravdu pěkné.
    Na sníženou nějakou funkčnost si ty ženy nějak nestežují a pokud, tak necitlivost části břicha.

Po abdominoplastice na pojiš´tovnu si občas někdo nechává dělat na klinikách levnější a méně náročnou korekci tvaru břicha.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Tak slíbený první report:) Manžel včera po dvou odkladech (což je v případě takového typu operace opravdu velmi vybrané utrpení) absolvoval abdominoplastiku ve VFN na Karláku indikovanou místním obezitologem. Operatérkou mu bylo řečeno, že k abdominoplastikám u obezitologických pacientů ve VFN přistupují trochu jinak než na kosmetických klinikách, vyjádřil se ve smyslu "řekla, především vrátit věci na své místo a nenapínat podkoží"...tedy tak nějak asi s větším důrazem na funkčnost:) Zkusím ještě zjistit, co přesně se pod tímhle výrokem skrývá. Pacienty po abdominoplastice si nechávají na pokoji týden, pokud je to bez komplikací. Po propuštění pak už bude moci (občas ne dlouho) normálně sedět, takže to se už moc řešit nemusí, ale podpora do postele a stolek na notebook se šikne. Jo a zjevně mu nedělali "velkou" anestezii, bylo to jen na dospávací pokoj, ne na JIPku.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Mimochodem, co si myslite, ted o tech analyzach DNA. Je toho ted vsude dot. Zrovna mi rikal kolega, ze na to pujde, tak sem zvedava, s cim prijde. Jako neni to primarne na hubnuti, ale nejake potraviny tam taky vytipuji tusim, plus myslim i cviceni. No jsem zvedava, s cim prijde on, co mu vyjde. A hodne se tam resi i ten mikrobiom.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam