• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KURE
    KURE --- ---
    CORNELA: to jsem zkoušel před pár lety, a byl jsem dost zklamán. Jako 187cm a hodně přes metrak jsem dostal jídelníček s 1600 kcal a termín na kontrolu za 4 měsíce. Jo a nějaký vágní pindy o pohybu. Navíc při našem sezení zvedla telefon, začla se vybavovat a tak jako mezi řečí mi ukázala že už mám vypadnout.
    Takže sice tam půjdu, ale moc si od toho neslibuji.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    KURE: Nutriční poradna v nemocnici? Řeší obě váhové varianty
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: děkuji, myslel jsem že poslední dvě věty celkem zřetelně říkají že hledám odbornou pomoc a nevím kde začít.
    Protože je všude fura "expertů " co včera prodávali hrnce a dneska měří bioimpedanci.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Cornela má recht. Tohle byla devastace, ne zdravé hubnutí. A jakmile se dáš do pořádku a začneš jíst, tvoje tělo začne sprintovat jak šílené zpátky na původní váhu. A nabere to samozřejmě v tuku, což je podstata všech jojo efektů.

Takže bych si myslela, že je třeba uvažovat jinak než v číslech na váze, a to ve složení těla. Tzn. ne "udržovat rozumnou váhu", ale "uzdravit se" a "vybudovat svaly." Samozřejmě tady ale nikdo nevíme, v jakem jsi po tom všem stavu, jestli a jak můžeš cvičit, a tak. A na to ti odpoví pouze tvůj doktor, popřípadě fyzioterapeut. Rozhodně ne my tady na nyxu.
    KURE
    KURE --- ---
    CORNELA: já vím. Taky jsem psal rozumnou, nikoliv současnou.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    KURE: Nechceš si udržet váhu dosazenou katabolismem a sežráním svalový hmoty
    KURE
    KURE --- ---
    Když už jste tady nakousli ty odborníky, potřeboval bych radu.
    Podařilo se mi razantně zhubnout na váhu co jsem měl na střední škole. Bohužel tu metodu nemůžu doporučit protože zahrnuje sepsi selhání nekolika orgánů a nějaké komplikace.
    Každopádně bych si rád udržel rozumnou váhu do budoucna. Co za experta na jídlo/cvičení/? mám hledat?
    Nebo ideálně nemáte konkrétní tip na někoho na plzeňsku?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ARGANNAH: ne, jen proste jedno bez druheho samo o sobe nefunguje. je treba poresit psychiku, aby clovek mohl makat na tom fyzicnu
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: Já s tím souhlasím. Akorát panuje představa, že když se ty psychický věci vyřešej, tak člověk v podstatě samočinně zhubne. Taky jsem si to roky myslela. A bohužel ne :D Samozřejmě se tím zastaví to nekontrolovatelný přejídání, když už neexistuje porucha, která k němu vede. Ale ve hře je pořád stres, zvyky, kvalita stravy, (ne)schopnost vnímat svoje tělo, pohyb, životní styl, metabolismus zdevastovanej dietama a všechny tyhle věci. A pořád to jde úplně stejně blbě dolů, jako to šlo předtím. Bohužel ani na psychologický rovině žádný čáry-máry neexistujou. Těch 25 kilo, co mám teď dole, jsem hubla dva a půl roku. Jedinej opravdovej rozdíl je v tom, co se děje, když se dostanu do krize. Tam je těch patnáct let psychologický práce fakt vidět.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CMLKA: me rikala kamoska psycholozka, ze je takova hypoteza, ze nekteri morbidne obezni lidi ma tu obezitu prave jako ochranu pred zneuzivanim - v detstvi nebo mladi zazili nejake sexualni zneuzivani a tou obezitou se podvedome stavaji neatraktivnimi. takze psychoterapie je pak opravdu nezbytnou soucasti lecby obezity, protoze bez lecby te sebenenavisti a sebeviny se to nikam nemuze pohnout
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já mám v plánu zajít za Cajthamlovou až dorovnám a zastabiluzuju váhu se poradit, jak se žije ve světě bez diet.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NIGHTFURY: Tak ona zrovna v tomhle podcastu rika že myslim 75 % (nebo i vic) lidi, co hubli v tom poradu, meli nejakej problem v detstvi - sikana, tyrani, zneuzivani, atd.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ARGANNAH: Mám s Cajthamlovou podobnou zkušenost, přišla jsem k ní hubnout, to se tak úplně nestalo, i když něco mě to naučilo změnit. Ale psychiku mi pomohla dát dohromady tak, že jsem to absolutně nečekala, byla skvělá a dodnes jsem jí za to vděčná.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ARGANNAH: Fitness007 taky sleduju. Dá se z informací odtama dost čerpat.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jestli hejtuju někoho ze slavných výživářů, je to rozhodně Margit Slimáková.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CMLKA: Ja jsem k Cajthamlový roky chodila. Nejlepší psychoterapeut, kterýho jsem kdy poznala, nebudu přehánět, když řeknu, že mi změnila život. Vlastní hubnutí u ní už tak úspěšné nebylo, ten její režim mě sice strašně moc naučil, z čeho žiju dodnes, ale zpětně si myslím, že byl trochu moc rigidní.

Havlíček mě zamlada trochu lezl na nervy, ale přijde mi, že zmoudřel. Asi mu ty zkušenosti s hubnoucími klienty, co přišli poté, co se proslavil, otevřely oči (předtím dělal výživu sportovců). Hodně jsem poslouchala ty videa, co dělá společně s Fitness007, to jsou úžasné a hrozně rozumné věci. Taky doporučuju (akorát to video, kde se rozkecají o přirozených rolích mužů a žen, je třeba zdvořile ignorovat).
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ARGANNAH: zrovna to mam rozposlouchany...ja myslela, ze je trochu hejtujete...kazdopadne za me taky super!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Naprosto excelentní guru dvojka Havlíček + Cajthamlová. Začíná to trochu rozpačitě, ale jinak je to ohňostroj, dejte si

PETR HAVLÍČEK & KATEŘINA CAJTHAMLOVÁ - Jste to, co víte... | Neurazitelny.cz | Večery na FF UK
    https://www.youtube.com/watch?v=6081T4H1ISQ&t=602s
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Zase jsem se ráno zasmála na instáči u Fitnesschefa a při tý příležitosti mi došlo, že jsem ho sem mohla taky nalinkovat. Takže jestli jste na Instagramu, tenhle chlápek je božskej

Graeme Tomlinson (@thefitnesschef_) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/thefitnesschef_?igsh=cGQxZTBoaTdxZzY4
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam