• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    BRUKEV: vyzkouseny nedavno... z pocitani a kontrolovani mi jebne.. mam OCD a historii mentalni anorexie. Jakakoli kontrola cehokoli v zivote me dovadi k silenstvi.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MAR_TINA: ja to zkousela jako pokus nahradit maso a vareni. Zle mi je vicemene ze vsech krome tvarohu a tofu, ale ani toho tofu nemohu snist nejak moc a tyhledve veci stejne porad nestaci.
    N_I
    N_I --- ---
    protein, to je vůbec takový téma všude kolem, že mi to přijde až nějaká past:)

jinak čtu knížku / k těmto tématům mám odpor a tento druh literatury nesnáším/ kde se píše, že se hubne pomocí potu a hlavně dechu....že dobré dýchání může vést ke ztrátě váhy a důležité je hlídat i správný poměr kyslíku a oxydu uhličitého, který by měl vlastně v těle mít také vyšší zastoupení ikdyž se to bere jako škodlivina...popisuje se tam kratší nádechy dovnitř břicha krze nos...spojitost dechu a hubnutí mě nikdá nenapadla...

VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MAR_TINA: v tom případě zakoupím nějaký protein, protože tohle množství neujím...kdybyste měl někdo tip na něco, co není úplně hnusný a drahý, tak sem s tím
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IOM_NUKSO: proteinové tyčinky jsou strašlivá směska náhradních sladidel, různých lepidel, barviv a stabilizátorů. Já je nemůžu, v každé je sojová bílkovina a po té je mi zle.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: asi su jedinej clovrk na svete co nedokae zhubnout vic nez 1kg a kdyz se prestane striktne hlidat a pocitat jidlo, sup je zpatky:D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    IOM_NUKSO: tak zrovna bílkoviny bych si měřil a není na tom nic, z čeho ti jebne. Primárně je budeš mít z nějakých sedmi, desíti jídel a ty si po pár dnech snadno zapamatuješ, které kolik bílkovin má.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Opět, ve VFN se tváří, že na těch datech úplně nepozorují, že by při nižším příjmu bílkovin než gram na kilo váhy reálně ubývaly svaly. I tohle je zřejmě individuálnější, než se říká. A myslela bych si, že zase záleží na tělesné konstituci, někdo si svaly buduje velmi obtížně a snadno mu mizí, někdo na ně má naopak talent a může jist relativně málo bílkovin a stejně o ně nepřijde.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAR_TINA: spousta lidí ovšem neví, zda počítat gram bílkovin na kg celkové tělesné váhy, nebo na tělesnou váhu bez tuků. V tomhle jsou na webu neustálé debaty.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    S bilkovinama mam taky obrovskej problem. Nejdou mi nejak stravit, je mi po nich tezko a to nejen z masa, ale i proteinovych tycinek. Nemerim si to, protoze by mi z toho jeblo, ale urcite mam tezkej nedostatek a z toho jsem asi i tak tlusta a slaba.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A právě jsme vyzkoušela, že můj metabolismus je srovnaný a dvojice tělo - hlava funguje, jak má.
    Začala jsem se zase normálně hýbat (byla jsem si zaplavat a už mám normální denní objem kroků) a cpala bych se vším v okruhu kam dohlédnu. Večer po plavání a druhý den ještě víc, ten jsem to ještě dorazila procházkou v divoké mořské bouři nebo co to bylo (u Labe :))).

Pokud mám já hubnout, musím si vyhradit měsíc bez pohybu a v ten jíst málo, jak se pohnu, jím a nic mě nezastaví. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VALENTINA: 1 - 2 g na kg tělesné váhy. Pod 1 g/kg bys jít neměla. Jako postarší žena na to víc dbát, hrozí ti úbytek svalové hmoty a řídnutí kostí. Kombinací bílkovin a svalové zátěže tomu můžeš zabránit.

Na nabírání svalové hmoty a hubnutí je třeba trochu víc až o hodně víc. U vysoce obézních zase méně (v rámci těch 1 - 2 g/kg), protože mají menší podíl aktiviní tělesné hmoty.

To je takový obecný rámec, dá se s tím dál blbnout, ale nevidím úplně důvod to stanovit přesně na 87,5 g / den a pak se to toho jídlem trefovat.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    a ví tu někdo, kolik by měl člověk vlastně těch bílkovin sníst? já když si to dám do kalorických tabulek, tak to nedojím nikdy a to vegetarián nejsem, maso mám v podstatě každý den a snažím se jíst k snídani nějaký ten skyr.
    Ty bílkoviny hodně vyzdvihuje i ten Attia v té knize, co jsem o ní psala, ačkoli jsem si myslela, že jako postarší žena už jich tolik nepotřebuju.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: určitě. Řekla jsi to líp než já. Chtěl jsem jen vypíchnout že proteinovy pudding je furt prasarna, byť o parník lepší než jiné prasarny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: já tak jím. S masem a vejci se do limitu na tuky i tak skoro nevejdu. A to mi vždycky mastná jídla vadila. Ale zjevně i v nemastných je tuku pořád dost.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Já jsem třeba příznivkyně stejků, carpaccia, vajec a rostbeefů, žádný protein jsem nikdy nikam nedosypávala, nicméně jsou lidi, co mají opravdu problém ty bílkoviny sníst (nebo jsou vegetariáni/ vegani). Pár chemických prasáren v jinak zdravém jídelníčku není pro zdravého člověka žádná trága, jak by jistě řekl Fitnesschef (s nezbytně kamenným výrazem a pytlíkem chipsů v ruce). :D
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: jídla z 0% tuku jsou většinou dost průser. Musí to něčím napajcovat aby to šlo pozřít.
    Navíc tuk není nepřítel.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARINNE: přijde ještě horší :D

Co sním v pohodě já, je hrudkovity tvaroh s trochou lupínků (značka semix) a ovocem. Lehce politý mlékem, aby se to namočilo.

U každé potraviny se zamyslím, jestli ji chci jíst příští tři roky nebo deset. A vločky a skyr to nevyhrály :)

Můj manžel sní vaničky polotučného měkkého tvarohu lžící. Skoro denně. Brrrr.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MAR_TINA: alebo skyr. Minimum tuku, ale neni vodnaty a ani kysely ako jogurty.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: existují vysoce proteinové bílé jogurty.
    Řecký s 0 % tuku a pak přímo označené proteinové. Jsou úplně skvělé do tabulek a jenom středně hnusné :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam