• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ARGANNAH: Myslím, že se bez něj zatím obejdeš. Je to sice jeden z mála doplňků, který prokazatelně funguje, ale na druhou stranu jsou doplňky v seznamu priorit až dole, takže o nic zásadního nepřicházíš. Navíc při jeho užívání natáhneš trochu vody do svalů, což ti může krátkodobě zkomplikovat sledování hmotnosti, než se to ustálí.

ZVEMI: Je lepšího ho brát dlouhodobě; co se týče "nafouknutých" svalů, je to dost individuální, někdo do sebe natáhne té vody víc, někdo míň, jsou i lidi, kteří na kreatin nereagují vůbec.
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    MAR_TINA: Jn, kéž by si člověk mohl vybrat, kam s tím objemem :) musím přiznat, že jsem se nevážila, takže netuším, kolik toho bylo. Na výkonnost to ale určitě vliv mělo, zvedala jsem z ničeho nic víc. Dokážu si představit, že si člověk dá krátkodobý boost, během kterého trošku víc popožene svaly, a pak vysadí a jede zase normálně. Za mně ale celkový dojem meh.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    VON_GILOTINE: Jeden z léků, co se dává na obezitu. Píchá se to injekčně, pokud vím, potlačuje to chuť k jídlu a pokud si dobře vzpomínám, má to barvité vedlejší účinky na střeva (nebo si to s něčím pletu?)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    GALE: co to je?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZVEMI: jo, to je přesně kreatin v plné dávce kombinovaný s tréninkem.
    Navíc pokud máš "problémové partie" , tak ty opuchnou nejvíc.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GALE: Budu moc ráda za jakoukoli zkušenost, to je jedno, že se liší, naopak tím líp. Čím víc různých pohledů a zkušeností, tím líp :)
    ZVEMI
    ZVEMI --- ---
    KURE: Kreatin jsem zkoušela (silový trénink nedělám nic extémního, ale něco ano, navíc mě zajímal efekt na mozek) a jako she-hulk jsem si trošku přidala :) prostě se mi svaly nalily vodou = zvětšily se, ale bylo to dost nepříjemné teda. Pocit jak když člověk napuchne v letadle, jen se tak různě přesouval všude po těle (pocit otékajícího předloktí atd, nic moc). Možná je to zamýšlený efekt, možná mi kreatin prostě nesedí. Ale je tak levný a dobře prozkoumaný, že pokud o něm člověk uvažuje, za zkoušku stojí. Já vydržela asi dva měsíce a ten pocit opuchnutí jsem měla celou dobu.
    GALE
    GALE --- ---
    Už nějakou dobou přemýšlím, že sem napíšu svou zkušenost se Saxendou. Byl by zájem? Zatím jsem tu četla jen příspěvky, které se úplně neslučují s mou zkušeností. Případné další zkušenosti si ráda poslechnu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já zatím žádný obzvlášť těžký váhy nezvedám (třeba časem). A stejně jako s hubnutím, nejdřív se uvidí, co se bude dít bez zásadních zásahů, léků a suplementů (čistě v režii dostatečného příjmu energie a hlavně bílkovin). Když jsem chodila do fitka posledně, rostlo to úplně samo jen z jídla (a to jsem jedla v podstatě na bazál, na radu své tehdejší, ehm, "skvělé" nutriční). Co jsem shodila v tuku, dobrala jsem ve svalech, plus něco trochu navíc. Na váze tragédie, ale co do složení těla super, alespoň dokud mě v tom fitku nakonec nezrakvili. Odhaduju tím pádem, že minimálně teď v téhle fázi žádný kreatin nebude potřeba. Ale inu uvidíme.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: určitě se neporovnavej s mužem v nejlepším věku. Ten hlavní faktor růstu svalů je testosteron.
    Kreatin z tebe neudělá she-hulk:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: ale ty svaly sajou jak vzteklý a objem se zvětšuje.
    Gainer a kreatin jsou dvě věci, které do mě nedostane. Ovšem předpokládám, že existuje i menší dávkování, než "praská na mě tričko".

A to jsem ochotná jíst alavis a polykat taurin a jakoukoli další blbost, kterou mi nutí.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: mě překvapilo, že to je dobrý i na mozek. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: to suplementoval můj muž v době, kdy zvedal fakt těžký váhy. Laškovně jsem mu říkala Ty moje kreatinový prase.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: jestli zvedas těžký váhy, tak zapremejslej o kreatinu. Mohl by pomoct na nárůst svalové hmoty.
    Poměrně chytrý lidi to chválí jako dobrou věc s minimem vedlejších účinků.
    Já už bych to jedl, ale ještě v lednu jsem "chodil" na dializu, takže čekám na zelenou od ledvino doktora. Pro jistotu.
    CREATINE is for everyone: Rhonda Patrick, Andrew Huberman & more
    https://youtu.be/lojY4WWe7p0?si=kGmCbXk64RBy-IY_
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: jo, dát si nějakou hranici, datum a pak začít řešit. Stejně je tam dlouhé vyšetřování, příprava, termín za nějakou dobu, dost času projít několik konzultací, který typ je vhodný a co s tebou udělá.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Mám kolem sebe příklady podobného rázu. Co ještě ve 40 bylo ok, v 60 je průser, natož v 70. A i tam, kde si lidi dají hubnutí jako prioritu, se to prostě jednou zasekne (protože se to vždycky zasekne) - a co pak. V mezičase cukrovka, problémy se srdcem, artróza a kdejakej další shit, hory prášků na to všechno, půlka z nich má nežádoucí účinky nebo blbě reaguje mezi sebou.

Mně je 43, nemám zatím žádné příznaky přechodu, jsem víceméně zdravá (ne úplně, ale prostě víceméně). A ráda se hýbu a až teď ve středním věku jsem objevila, jak pěkně moje tělo umí takové ty endorfinové rauše. To je všechno fajn. Ale mám za sebou, co mám za sebou, a každá ta fáze jde hůř a hůř. Prvních 10 kg jsem shodila jen na mindful eating a stavebních pracích na baráku. Těch dalších cca 10 už jsem musela poctivě počítat a začít víc chodit. Dalších cca 5 šlo dolů už podstatně obtížněji na kombinaci počítání a vytrvalostní chůze (kterou miluju, takže žádná oběť, ale stejně už to dřelo) v kombinaci s tancem, ke kterému jsem se mohla po patnácti letech vrátit (čert vem, jak vypadam a jakou nosím velikost, ale TOHLE byl největší výdobytek a odměna zároveň). No a teď mám fakt nálož - kombinace posilovny dvakrát týdně a nějakých kardio věcí mezitím (zase chůze a tanec). Ten silový trénink by to mohl rozhýbat a přeskládat mi hlavně složení těla, ale netuším, jak daleko mě to pustí a jestli mě to nezrakví. Uvidíme. Jestli budu mít na podzim pocit, že jsem za extrémní námahy a fyzického vypětí shodila nula nula nic a na svalech se to obrazilo minimálně, tak na tu bariatrii asi půjdu. Musí to celé mít nějaký minimální poměr cena-výkon, jinak nehraju.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: je to těžké zvažování. Záleží, kolik ještě potřebuješ reálně sundat na pro tělo nezatěžující váhu a kolik let ti chybí do +/- 50. narozenin. Jestli je tempo 5kg za rok v pohodě a kolik je let je rezerva, kdyby se to zastavilo.

Mám tetu, je jí 60 a má ukrutnou obezitu, od cca 25 let, po druhém porodu postupně nabírá, desítky diet, stravování na houby (málo, blbě), pohyb není. A posledních 5 let se o ní bojíme. Propadlá klenba, skoro nic neujde = úplně žádný pohyb. Bolest kolen, umí přemýšlet jen o operativním řešení, protože rehabilitace nechápe. Něco se srdcem. Astma. Prostě se to strašně sečte a projeví všude.

Má manžela, děti, vnoučata a ve vzduchu leží otázka, jak dlouho tu bude a v jakém stavu. (Mluvit s ní o tom je na nic.) Takže když vidím tohle, tak si myslím, že má smysl včas pořešit nějakou strategii.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jste hodní, díky :)
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: koukáš na to špatně ;)
    Schodit 25kilo je výkon, ale mít po 4 létech furt méně než na začátku a furtschazovat, to je super výkon.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ARGANNAH: ale prd, ti chlapi to naberou zpet, naopak hrajes uplne jinou obtiznostni ligu o niz normie judgemental xindlove z gymíku nemaj paru.
    Big up
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Díky, nicméně důležitá informace je, že jsem začala na podzim 2020. Není to ani deset kilo ročně. Jojo. Zamlada jsem 25 kilo dala za půl roku no problem, dávno tomu. A když vidím, jak to tímhle tempem padá zdravým chlapům vedle ve fitklubu, fakt si připadám jak lemra, ale nedá se nic dělat. Jak to je, tak to je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam