• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: jasný. Mě by se data taky libily, ale prostě Mě sere si zapisovat jídlo :(
    A v půlce případů vlastně ani nevím co zapsat. Kolik má domácí segedyn s domácím knedlíkem, když ani nevím kolik surovin bylo použito na celej hrnec, z kterého si nandam porci?
    Jasně, nejsem úplně blbej takže nejakej odhad mám, ale nebaví mě přesně zapisovat nepřesný údaje.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KURE: Mě to pomohlo teď zrestartovat. Uvědomit si, že je kurde rozdíl sežrat půlku čokolády a nebo fungovat na 2 plnohodnotných jídlech.
    Nevím, jak to popsat - teď mám období, kdy ta data potřebuji vidět.
    KURE
    KURE --- ---
    KRISKA: ok, to dává smysl. Já to taky sleduju jen velmi volně. Protože trekování jídla je strašný opruz.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KURE: me to garmin pise podobne

Ale syncuju to orientacne. Mam nastaveno pal 1,375 a cca 7700 KJ a kdyz su na vylete tak proste ten den jim dle pocitu hladu i treba dam i 12k a neresim.

Casto ale mi hodinky ukazou klidne i 9000kJ na vylete a nekdy nesnim 12k ale 9 a pak mi to jde i do minusu.

Beru to tak, ze vylety proste neresim a snazit sw drzet prijem v tydnu podle koeficientu a hodinky sou vec orientacni, ale prave se podle jich neridim. Protoze bych mela denne cca o 500kJ vyssi prijem podle nich v prumeru.

Porad nevim, jak duveryhodny ty cisla jsou a radsi se drzim sveho koeficientu + neresim vylety.

Tak sem i myslela, ze kdyby acidqa mela prijem na koeficient jestli se tema hodinkama stresovat nebo prave prijem na koeficient k pohybu nema a pak je asi lepsi se jimi ridit

KURE
    KURE --- ---
    KRISKA: a tvoje hodinky ukazujou celkovou spotřebu, nebo jen to co je navíc za chůzi? Mě to garmin píše takhle
    Pro porovnání mám 100kilo procházka byla 100minut a 5km

KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: protože "saturated fat bububu cholesterol "
    Podobně jako chudák vejce. To ale zachraňuje bílek.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ILLUZE: vyzivovy poradce je mor dnesni doby, rychlokvasne kurzy od lidi, co vyzive nerozumi lidem, co nemaji snahu se vzdelavat nad ramec vikendovyho kurzu...

a nemas ten jidelnicek psanej uz na nejaky ty aktivity?

ja uprimne nevim, jak se stavet k hodnotam z hodinek, protoze se s po jejich stazeni a odecteni aktivit casto dostavam pod bazal, tak je nestahuju moc, jen spis orientacne.

podle me desne prestreluji ty moje, prece neni mozny, aby 10km pesky stalo 6000kJ kdyz aktivita chuze v mirne zvlenem terenu ryvhlosti 4kmh zadana v tabulkach (3km tam nemaji) mi hodi 2400kj na 3h usek, a to vim navic, ze jdu pomaleji.

prijde mi ten obrovsky rozdil zvlastni
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Krucipísek, prosím vysvětlete mi, proč je pro některé výživové poradce máslo jako rudý hadr na bejka.
    Jednu bych s chutí doteď kopla do zadele, když naší starší ve třetí třídě naklavírovala v rámci nějaké akce ve škole "jíme zdravě", že máslo je jed. Roky to z ní postupně odbouráváme.

ACIDQA: Asi mám podobný problém. Protože mi přijde, že teď žeru, ale fakt se mi vlastně za měsíc nepodařilo dostat na 1929 kcal.
    Akorát, že prostě nejím hotovky a sladké, vše si vařím sama. A držím se v zásadě jistého jídelníčku, který mi připravila kamarádka a pomohl mi sundat cca 20 kg, kdy mám jeden den v týdnu dovolenou od sacharidů a 2-3 dny nejím pečivo. Ale ve dny, kdy můžu, tak to stejně s čerstvou stravou prostě nedokážu vytáhnout. A jakmile si appka stáhne data z mých aktivit z iWatch, jsem i v tyto dny prakticky na polovině doporučeného příjmu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KURE: i mám sama takový kulovitý tvar... koule je prostě moje těleso, jak vidím kouli, du po ní! :D :D
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: evidentně tě to táhne ke koulim :)
    Pardon, můj vnitřní puberťák byl silnější než já.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Mě třeba hrozně baví bowling, i když mi to vůbec nejde. Dvě hoďky válení koulí a člověka druhý den bolí kdeco.

Jednorázově je to drahé, ale je spousta bowlingových klubů, kam si člověk může koupit permanentku a chodit jednou, dvakrát tejdně.

Jinak mám teda ohromné štěstí, protože jsem po čtyřicítce objevila pohyb, který mi fakt jde a těší mě - kettlebell. Nevím proč, ale fakt jsem se v tom našla, možná i proto, že mi to hned od začátku hrozně šlo. Rok a půl jsem chodila do super tělocvičny, pak přišel covid, tak jsem si koupila koule domů a ještě stále mě to baví. Řekla bych, že kondici a poměr svalové hmoty mám na svůj věk věru nadprůměrné. :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Veslování je taky zábavné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: spíš tu můžeš veslovat na stezce, než bruslit
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Tak kdyby záplavové laguny zamrzaly... :-)
    Viděla jsem, kam sahala voda v Hořepníku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: můžu ti doporučit nějaké pozemky u cyklostezky :)
    Ale je to záplavová zóna.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Jasně, každej to má jinak.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: tak to si dobra, ja to zkusila asi 2x ve stare praci a naznala sem, ze nic pro me, ale jak su vyhraneny ranni ptace, tak ja potrebuju hlavne snidani a obed, po praci uz jist ani nemusim :D takze si asi dokazu predstavit, ze nekdo muze mit treba tu 14h pauzu mezi jidly treba noc + dopo, zatimco ja ji mam odpo + noc
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Praktikuju to už léta, jsem adaptovaná.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: a nemas pak hlad, kdyz v praci nejis?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NIGHTFURY: presne, ono se da najit hrozne moc veci, kde vlastne ta nemotornost je prekazkou bud minimalni, nebo zadnou, protoze neexistuje "spatne", existuje jen pomaleji nebo v mensim rozsahu. Ale kdyz se to podari, oooo to je radost :)
    kdyz nepreskocim na zakladce kozu, mam basu. vsechno nebo nic.

nastesti si v dospelosti muzeme vybrat neco, co nas bavi a male pokroky pro nas, nevyznamne treba s pokorky jinych, sou pro nas proste pecka a motivace. A u chuze to plati dvounasob, tam totiz proste staci byt venku v prirode, to samo o sobe blahodarne pusobi na psychiku a kdyz se k tomu prida par kilaku, tak je to super.

ja doufam, ze mi zase otevrou lekce na tycku, protoze me fakt hodne chybi
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    N_I: V práci, místo oběda, jdu vyšlápnout místní kopec. Pak nakoupím a vracím se se zátěží. Dnes se mi to nějak protáhlo na pět kiláků. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam