• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Praktikuju to už léta, jsem adaptovaná.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: a nemas pak hlad, kdyz v praci nejis?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NIGHTFURY: presne, ono se da najit hrozne moc veci, kde vlastne ta nemotornost je prekazkou bud minimalni, nebo zadnou, protoze neexistuje "spatne", existuje jen pomaleji nebo v mensim rozsahu. Ale kdyz se to podari, oooo to je radost :)
    kdyz nepreskocim na zakladce kozu, mam basu. vsechno nebo nic.

nastesti si v dospelosti muzeme vybrat neco, co nas bavi a male pokroky pro nas, nevyznamne treba s pokorky jinych, sou pro nas proste pecka a motivace. A u chuze to plati dvounasob, tam totiz proste staci byt venku v prirode, to samo o sobe blahodarne pusobi na psychiku a kdyz se k tomu prida par kilaku, tak je to super.

ja doufam, ze mi zase otevrou lekce na tycku, protoze me fakt hodne chybi
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    N_I: V práci, místo oběda, jdu vyšlápnout místní kopec. Pak nakoupím a vracím se se zátěží. Dnes se mi to nějak protáhlo na pět kiláků. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Často všude lobuju za domácí veslovací trenažér, pokud je na něj místo. Vesluju s audioknihou, přemýšlím nad displayem na stěně, kde by valil třeba Červený trpaslík. :-) Asi zprovozním starej tablet.
    S audioknihou chodím aj chodit.
    Sen je, bydlet tak, že doma obuju lední nebo kolečkové brusle a jedu.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA:
    Plynový vařič Jet Boil Stash | 4camping.cz
    https://www.4camping.cz/p/plynovy-varic-jet-boil-stash/?gad_source=1#seda
    Presovač na kávu Jet Boil Grande Coffee Press | 4camping.cz
    https://www.4camping.cz/p/presovac-na-kavu-jet-boil-grande-coffee-press/?gad_source=1#oranzova

Kafe si umelu ráno doma a mám ho v plastový lahvičce.
    A piju to z dvouplášťovýho hrnku. Měl jsem nerez ale teď jsem se odmenil titanovym.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KRISKA: Jo, pole dance mi dal hodně sebevědomí v tom, že moje tělo zvládne i věci, které jsem si neuměla ani představit. Na tělocviku ve škole jsem byla vždycky dřevo, nic mi nešlo, nebavilo mě to. Na pole dance jsem se naučila šplhat až ke stropu, naučila jsem se věřit, tomu, že těžký zadek a slabé ruce NEJSOU automaticky stopka na tyč. A taky jsem se tam cítila dobře, přestože jsem si v té době myslela, že bych měla sundat tak 10 kilo (před dvaceti kily, ehm).
    A celkově pohyb, který jsem si netroufala napřed zkusit, mě vždycky nějak posunul, třeba golf na VŠ, to mě bavilo moc. Nebo teď chodím na jógu, napřed jsem si myslela, že se tam hlavně protáhnu, ale už jsem udělala i nějaký ten stoj na hlavě, dám nohy za hlavu a podobně, věci, které mi na prvních hodinách vůbec nešly :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: a na to kafe nosíš co? :)
    KURE
    KURE --- ---
    N_I: jop. Konsistence >> intenzita
    N_I
    N_I --- ---
    chůze taky hodně pomáhá, ale dle mě to chce vždy tu pravidelnost
    poslední dobou se čas od času snažím chodit z práce domů pěšky, čístí to docela i hlavu
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ha, i když nejste tlustý, můžete mít z tělocviku stejné zážitky typu: kdo je vybrán jako poslední na vybíjenou:)
    prostě rodiče mě ke sportu nevedli, já se ke všemu dostala až jako dospělá a vlastně jsem si říkala, že tak nešikovná nejsem
    mám svoje sportovní kroužky a ty mě baví a často i ta společnost tam-tanec/sešly jsme se fajn baby podobného věku/, trx/sexy trenér:)/, joga, ta mě prostě baví sama od sebe, stejně jako chůze.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    IOM_NUKSO: proto cbodim do posilky, kdyz je prazdna a koncim v praci driv... :D ale u me zas hraje trochu roli PAS... ale jit na nejaky skupinovy cviceni je peklo, tyc ma vyhodu ze mame kazda kolem sebe 1,5m svyho mista, ale na nejaky joze je to ... moc nanahnany... no tyc mi chybi, skoro 2 roky bez:( achjo:(

a muzes cvicit doma, na to se nabizim jako sparimg a podpora;) treba 2x tydne na pul hodky alespon trochu protazeni, lehky cvicebi nebo lehky kardio podle moznosti?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NIGHTFURY: Takhle jsem kdysi chodila na spinning. V podstate jen kvuli panovi, kterej byl fakt velkej a mohutnej, a chtel zhubnout. Vedl u toho takovy kecy, ze jsme meli potize slapat jak jsme se smali a privezt me do spitalu se zlomenou nohu po padu ze stacionarniho kola, vyzkousim si uzavrene oddeleni.
    Pan prestal chodit a pulka skupiny zmizela s nim.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    IOM_NUKSO: Ovšem to jsme na tom stejně. Já sociální fobii nemám, ale kolektivní sporty jsou pro mě z dětství spojené s pohrdáním a lehkou šikanou, takže, jak vidíš, nejvíc miluju chození, protože to si člověk může praktikovat úplně sám. Třeba z toho důvodu sice miluju plavání, ale moc nemusím bazény, radši jedu v sezóně k přehradě, upichnu se s rodinou někde, kde skoro nikdo není. Cyklistika podle mě je taky super sólo sport. Nebo ta jízda na koni, tam vlastně komunikuješ s tím, kdo tě to učí, a pak teda samozřejmě s koněm. Dá se leccos vymyslet. Včetně toho, že i obyčejná procházka může mít různé parametry, od mnohakilometrového výletu přírodou až pp zcela nesportovně pusobící procházku Prahou spojenou s návštěvou galerie třeba. Loni jsem se hodně bavila chozením pěšky po Praze - z Budějovické na Smícháč nebo jednou z Karláku na Zbraslav, ono je to fakt daleko a po cestě je spousta prima kaváren, kde si člověk může odpočinout nebo dát svačinu. Zcela sólový projekt, který, když není vedro, se dá absolvovat i v normálním městském oblečení.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Softball! Na ten nas, asi 15 holek, puberte prihlasili hyperaktivni tatinci, protoze se jim zdalo, ze jsme tluste. Tlusta tam nebyla ani jedna, menily jsme se z holcicek na zeny a to byl celej problem. Priserne nas to nebavilo, trenera to taky nebavilo, protoze koukej na pubertacky, ktere tam jsou z donuceni. Meho otce neodradilo ani to, ze jsem si zpusobila dost neprijemny uraz kolene. Hele, nakonec to vzdal ten trener :)
    Pohyb z donuceni nikdo nevydrzi.
    Me bavi bruslit. Nerikam, ze mi to nejak jde, rikam, ze me to bavi. A porad mam doma trampolinu z dob covidu a ta je taky prima.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    IOM_NUKSO: orienťák je čistě individuální - prostě ti na startu vrazí do ruky mapu lesa s vyznačenýma kontrolama a tvým úkolem je postupně je najít a dorazit do cíle. Formálně je to závod, takže se měří čas, ale v těchto otevřených kategoriích je to velmi jedno (pro leckteré účastníky teda i v těch ofiko kategoriích).
    Ale jak psala ARGANNAH:, velmi se hodí někdo, kdo tě aspoň jednou dvakrát vezme s sebou a zasvětí tě do toho, jak to chodí. Lidi jsou tam vesměs velmi rádi, pokud někdo zvenku projeví zájem, ale rozumím, že oslovovat cizí lidi a poptávat, ať ti komplet vše vysvětlí, pro tebe může být dost nekomfortní.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    To je jeste asi na dlouho, ale ja mam i socialni fobii a to celkem zlou i v beznych podminkach, ne to jeste vstoupit do skupiny a zacit tam cvicit, tancit, behat za micem nebo komunikovat na orientaku (tam je to nejaka tymova prace ne?).
    V posledni dobe ale jsem schopna jit aspon na lehkou skupinovou jogu a je to ro mne velky pokrok, alle to bych nenazvala sportem. Mozna postupne se odvazim jit na tezsi level, to uz pak cvicenim nazvu :)
    N_I
    N_I --- ---
    prima je švihadlo, které mě po vynechání pravidelného sportu drží pod 100kg...jím hodně a i blbě večer
    baví mě na tom, že stačí pár minut denně, stíhat se to dá i třeba i v práci, když jdou další na oběd nebo cígo
    s protažením na záda + švihadlo mám do 10min odcvičeno
    když dodržuji každý den v pracovním týdnu, je to dost znát na váze i pohodě. přitom taková blbost.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    FUNTL: Ale to je fakt, ta komunita kolem orienťáku je super. Dělá ho rekreačně švagrová, měkdy předloni nás prvně vytáhla, ať jdeme s ní na nějakou tu lamí kategorii. Měla jsem z toho nervy a styděla se, tehdy jsem byla podstatně tlustší než teď a neměla jsem žádný slušný sportovní oblečení. A bylo to boží, švagrová to odběhala, my rychle odchodili, nikdo nás neřešil. Asi není pravda, že si mě nikdo nevšímal, přeci jen morbidně obézní baba na orientačním běhu přitáhne pozornost, ale nikdo blbě nečuměl, naopak se spousta lidí vstřícně usmívala, měla jsem z toho až pocit, že mi chtějí naznačit, že jsem tam vítaná, ať jsem jaká jsem. Fakt to bylo super, jeli jsme ještě snad třikrát, doporučuju.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KRISKA: z prahy, skoda :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam