• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: protože "saturated fat bububu cholesterol "
    Podobně jako chudák vejce. To ale zachraňuje bílek.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ILLUZE: vyzivovy poradce je mor dnesni doby, rychlokvasne kurzy od lidi, co vyzive nerozumi lidem, co nemaji snahu se vzdelavat nad ramec vikendovyho kurzu...

a nemas ten jidelnicek psanej uz na nejaky ty aktivity?

ja uprimne nevim, jak se stavet k hodnotam z hodinek, protoze se s po jejich stazeni a odecteni aktivit casto dostavam pod bazal, tak je nestahuju moc, jen spis orientacne.

podle me desne prestreluji ty moje, prece neni mozny, aby 10km pesky stalo 6000kJ kdyz aktivita chuze v mirne zvlenem terenu ryvhlosti 4kmh zadana v tabulkach (3km tam nemaji) mi hodi 2400kj na 3h usek, a to vim navic, ze jdu pomaleji.

prijde mi ten obrovsky rozdil zvlastni
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Krucipísek, prosím vysvětlete mi, proč je pro některé výživové poradce máslo jako rudý hadr na bejka.
    Jednu bych s chutí doteď kopla do zadele, když naší starší ve třetí třídě naklavírovala v rámci nějaké akce ve škole "jíme zdravě", že máslo je jed. Roky to z ní postupně odbouráváme.

ACIDQA: Asi mám podobný problém. Protože mi přijde, že teď žeru, ale fakt se mi vlastně za měsíc nepodařilo dostat na 1929 kcal.
    Akorát, že prostě nejím hotovky a sladké, vše si vařím sama. A držím se v zásadě jistého jídelníčku, který mi připravila kamarádka a pomohl mi sundat cca 20 kg, kdy mám jeden den v týdnu dovolenou od sacharidů a 2-3 dny nejím pečivo. Ale ve dny, kdy můžu, tak to stejně s čerstvou stravou prostě nedokážu vytáhnout. A jakmile si appka stáhne data z mých aktivit z iWatch, jsem i v tyto dny prakticky na polovině doporučeného příjmu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KURE: i mám sama takový kulovitý tvar... koule je prostě moje těleso, jak vidím kouli, du po ní! :D :D
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: evidentně tě to táhne ke koulim :)
    Pardon, můj vnitřní puberťák byl silnější než já.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Mě třeba hrozně baví bowling, i když mi to vůbec nejde. Dvě hoďky válení koulí a člověka druhý den bolí kdeco.

Jednorázově je to drahé, ale je spousta bowlingových klubů, kam si člověk může koupit permanentku a chodit jednou, dvakrát tejdně.

Jinak mám teda ohromné štěstí, protože jsem po čtyřicítce objevila pohyb, který mi fakt jde a těší mě - kettlebell. Nevím proč, ale fakt jsem se v tom našla, možná i proto, že mi to hned od začátku hrozně šlo. Rok a půl jsem chodila do super tělocvičny, pak přišel covid, tak jsem si koupila koule domů a ještě stále mě to baví. Řekla bych, že kondici a poměr svalové hmoty mám na svůj věk věru nadprůměrné. :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Veslování je taky zábavné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: spíš tu můžeš veslovat na stezce, než bruslit
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Tak kdyby záplavové laguny zamrzaly... :-)
    Viděla jsem, kam sahala voda v Hořepníku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: můžu ti doporučit nějaké pozemky u cyklostezky :)
    Ale je to záplavová zóna.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Jasně, každej to má jinak.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: tak to si dobra, ja to zkusila asi 2x ve stare praci a naznala sem, ze nic pro me, ale jak su vyhraneny ranni ptace, tak ja potrebuju hlavne snidani a obed, po praci uz jist ani nemusim :D takze si asi dokazu predstavit, ze nekdo muze mit treba tu 14h pauzu mezi jidly treba noc + dopo, zatimco ja ji mam odpo + noc
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KRISKA: Praktikuju to už léta, jsem adaptovaná.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: a nemas pak hlad, kdyz v praci nejis?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NIGHTFURY: presne, ono se da najit hrozne moc veci, kde vlastne ta nemotornost je prekazkou bud minimalni, nebo zadnou, protoze neexistuje "spatne", existuje jen pomaleji nebo v mensim rozsahu. Ale kdyz se to podari, oooo to je radost :)
    kdyz nepreskocim na zakladce kozu, mam basu. vsechno nebo nic.

nastesti si v dospelosti muzeme vybrat neco, co nas bavi a male pokroky pro nas, nevyznamne treba s pokorky jinych, sou pro nas proste pecka a motivace. A u chuze to plati dvounasob, tam totiz proste staci byt venku v prirode, to samo o sobe blahodarne pusobi na psychiku a kdyz se k tomu prida par kilaku, tak je to super.

ja doufam, ze mi zase otevrou lekce na tycku, protoze me fakt hodne chybi
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    N_I: V práci, místo oběda, jdu vyšlápnout místní kopec. Pak nakoupím a vracím se se zátěží. Dnes se mi to nějak protáhlo na pět kiláků. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Často všude lobuju za domácí veslovací trenažér, pokud je na něj místo. Vesluju s audioknihou, přemýšlím nad displayem na stěně, kde by valil třeba Červený trpaslík. :-) Asi zprovozním starej tablet.
    S audioknihou chodím aj chodit.
    Sen je, bydlet tak, že doma obuju lední nebo kolečkové brusle a jedu.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA:
    Plynový vařič Jet Boil Stash | 4camping.cz
    https://www.4camping.cz/p/plynovy-varic-jet-boil-stash/?gad_source=1#seda
    Presovač na kávu Jet Boil Grande Coffee Press | 4camping.cz
    https://www.4camping.cz/p/presovac-na-kavu-jet-boil-grande-coffee-press/?gad_source=1#oranzova

Kafe si umelu ráno doma a mám ho v plastový lahvičce.
    A piju to z dvouplášťovýho hrnku. Měl jsem nerez ale teď jsem se odmenil titanovym.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KRISKA: Jo, pole dance mi dal hodně sebevědomí v tom, že moje tělo zvládne i věci, které jsem si neuměla ani představit. Na tělocviku ve škole jsem byla vždycky dřevo, nic mi nešlo, nebavilo mě to. Na pole dance jsem se naučila šplhat až ke stropu, naučila jsem se věřit, tomu, že těžký zadek a slabé ruce NEJSOU automaticky stopka na tyč. A taky jsem se tam cítila dobře, přestože jsem si v té době myslela, že bych měla sundat tak 10 kilo (před dvaceti kily, ehm).
    A celkově pohyb, který jsem si netroufala napřed zkusit, mě vždycky nějak posunul, třeba golf na VŠ, to mě bavilo moc. Nebo teď chodím na jógu, napřed jsem si myslela, že se tam hlavně protáhnu, ale už jsem udělala i nějaký ten stoj na hlavě, dám nohy za hlavu a podobně, věci, které mi na prvních hodinách vůbec nešly :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: a na to kafe nosíš co? :)
    KURE
    KURE --- ---
    N_I: jop. Konsistence >> intenzita
    N_I
    N_I --- ---
    chůze taky hodně pomáhá, ale dle mě to chce vždy tu pravidelnost
    poslední dobou se čas od času snažím chodit z práce domů pěšky, čístí to docela i hlavu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam