Asi taky potřebuju trochu někde vyventilovat svoji lehkou frustraci. Po letech, kdy jsem řešila hlavně jiný věci, hlavně svojí slušnou duševní nepohodu, práci, nějaký rodinný trable, velký změny v osobním životě, se moje životní situace stabilizovala a uvolnil se čas a mentální prostor konečně začít řešit svoji postupně vzniklou obezitu a ztrátu fyzické kondice. Nejsem chronický dietář - nikdy jsem nedržela žádnou drastickou dietu, jídlo mě neděsí, jím v zásadě všechno, spíš mám občas trabl s emočním zajídáním smutků, ale nikdy to nebylo takový to úplně nekontrolovatelný přejídání, takže nějakou hranici PPP jsem asi nikdy nepřekročila. Vlastně většinu času jím vcelku v pohodě, jenom tam pak jednou za čas pošlu dort, nebo nějakou prasárnu. Jednou za čas si pro zajímavost týden zapisuju do kalorických tabulek a vypadá to, že většinu času jím něco mezi 1800 - 2500 kcal, vzhledem k mojí maso a vejcožravosti, ani nemám moc problém s nedostatkem bílkovin. Říkala jsem si, že bych se svojí jídelní historií nemusela mít nijak rozjebaný metabolismus, hlad normálně cítím, pocit sytosti taky. Obecně mám spíš kladný vztah k různým pohybovým aktivitám, kde mě vždycky spíš brzdily nějaký moje úzkosti, ať už sociální, nebo nějak různě jinak zamaskovaný. Rozhodla jsem se, že na to půjdu spíš přes pohyb, protože mi to přišlo jednoduší a měla jsem pocit, že ten mi v životě chybí mnohem víc než redukční jídelníčky.
Tři měsíce tak držím svůj denní průměr kroků nad 10k (dřív to bylo spíš 5-6k), dva měsíce chodím do fitka zvedat železo + nějaký kardio 2-3x týdně (dříve 0), o víkendech obvykle nějakej pěší výlet (to je asi stejný).
A váha se nehla ani o píď, dokonce ani centimetry se za ty tři měsíce nehly víc než o chybu měření. Doufala jsem, že změna pohybový aktivity bude třeba za těch pár týdnů mít aspoň nějaký minimální měřitelný efekt. A ono úplný nic. Má to samozřejmě jiný benefity, přece jenom první posuny v kondici vidím, tak přestávat rozhodně nebudu, ale s obezitou spolu teda ještě nějaký čas asi budem.
Až mi někdo zase bude říkat, že stačí vystoupit o zastávku dřív, trochu cvičit a nejíst sračky a ono to půjde samo, tak ho asi rovnou hodím ze skály.