• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    BERUSKA_CA: Však tou koňskou inspirací se myslim ani pořadatelé netajili. Si pamatuju, jak se vždycky psalo někde v Super.cz, co děla “majitel stáje Miss” Zapletal a která že dívka je “z jeho stáje” :)) A teda byl to takovej slizoun k pohledání.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Taky uplne nevim, co s tim. Chapu, ze chteli za kazdou cenu ukazat, jak jsou moderni, ale….ani hezka mi neprijde a to by snad miss byt mohla. Jenze ja taky nejsem spravne publikum, nikdy jsem tu soutez nepochopila. Jako dite jsem nechapala, proc jsou vsechny uplne stejne a jakym kouzlem si porota vybira. Ony i papouskovaly totez! Pripominalo mi to filmy, kde se na trhu vybirali kone. Tam taky nechali zvire projit po mole a ukazali, jake ma zuby :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Já chápu soutěže krásy jako jednu z platforem, ze který se rekrutujou budoucí modelky (a samozřejmě profesionální manželky bohatejch chlapů, ale ok). A v tomhle smyslu je imho legit, aby ty soutěže byly diverzifikovanější a chrlily i něco jinýho, než dvanáct prakticky identickejch finalistek, který se odlišujou jen odstínem vlasů a pleti. Potud za mě legit. Nicméně to taky musí někdo říct nahlas, což úplně nevím, jestli se tady stalo - je rozdíl, jestli máme backstory "hledáme nejkrásnější dívku Alabamy", nebo "hledáme potenciální supermodelku a chceme někoho nejen krásnýho, ale novýho, zajímavýho a nekonvenčního." Pokud šlo o to druhý, tak potlesk. Pokud o to první a volba vítězky je kombinace politickýho gesta a proklamace "každá žena je krásná bez ohledu na cokoli", tak se obávám, že jediný, co to v praxi udělá, je, že to podminuje legitimitu těchhle soutěží vůbec. Což nemusí vadit, samozřejmě, ten koncept je celkově asi už dávno neudržitelnej. Ale abych se opakovala, boji proti bodyshamingu to podle mě moc nepomůže, naopak ho spoustu vyprovokuje.
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    MADIETTA:
    Když sem jako malá na miss koukala, tak sem si myslela, že když tam u všech holek říkají váhu a míry, že to dsou fakt stěžejní parametry a že je žádoucí mít dost pod 60 kilo a tech 90/60/90. Teď jako dospělá si o tom myslím, že to je zkurvene toxický a jako paní Pohlova bych tyhlety soutěže zakázala.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: já taky nevím, co si o tom myslet, nechce se mi věřit, že by vyhrála proto, že se opravdu všem tak strašně líbila. Když ovšem koukám na ostatní účastnice, je vidět, že na body diversity se v té soutěži zjevně dbalo.

Mně teda odjakživa přijdou všechny soutěže krásy jako esenciální projev patriarchátu, takže na jednu stranu to můžu brát jako takovou milou subverzi.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Zkoušela jsem k tomu googlit nějakou backstory, ale Google mě zaplavuje jenom hromadou pohoršení

Upřímně nevím, co si o tom myslet, a abych se přiznala, přijde mi to spíš jako prázdný politický gesto, co ničemu vlastně moc nepomůže
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    VRATENKA: Nechtěl jsem se tě dotknout. :) Spíš jsem chtěl říct, že tvoje tělo se může cvičením výrazně proměnit, aniž by se ti nějak víc změnila hmotnost. Moje žena za rok náročného silového cvičení shodila dvě tři kila a její kamarádky a známé ji pořád příležitostně nabízejí čaje na hubnutí a lekce jógy, a soucitně se na ni dívají, když pomalu a opatrně vstává od stolu. Nepoznají, že jí ty nohy bolí proto, že den předtím v posilovně na dřepech nazvedala osm tun, a že ty boule na jejích krásných širokých zádech nejsou tuk, nýbrž svaly. Ale až za další dva tři roky shodí na tělesnou hmotnost, kterou by si přála mít, bude ta změna trvalá a bude se v tom těle cítit úplně jinak, než kdyby se během půl roku vyhladověla jen proto, aby ručička na váze ukazovala jiné číslo.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MART1NKA: a ted maj 30% slevy
    JOPS
    JOPS --- ---
    MART1NKA: diky za tip, mozna si tam udelam vylet.

MART1NKA: muj cil pro letosni rok splnen, daval jsem to sem do tohohle klubu

[JOPS @ Strava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)]

ve zkratce, vyjet na kole Rip, kdyz jsem na Ripu nebyl schopen vyjet ani prvnich par metru a myslel jsem, ze tam chcipnu, tak to bylo takovy to, a jdu se sebou neco delat. I ted, kdyz jsem tam byl s brachou, strasnej respekt z toho vyjezdu jsem mel, fakt jsem se toho bal, ze to zase nedam. Ale to chozeni do fitka, jezdeni na kole, celkovej pohyb fakt to dela strasne moc a jsem strasne rad, ze jsem se hecnul a sel do tehle cca 3/4 roku dlouhe cesty.

no a dalsi cile? urcite chci dat 100kg na bench :D a jezdit a jezdit na kole :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    JOPS: Husty! Si sikovny.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    JOPS: Si z Prahy? Vo Van Graafe mali predlzene velkosti vseho. A gay predavace co to tam mal pod palcom. Ten neviem ci tam este je.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Já prostě nemám žádné fotky před, protože za objektivem fotoaparátu vždycky stojím já. Ale před měsícem jsme šli 28km na Říp a vzal jsem si batoh, co jsem měl na sobě před cca rokem naposled. A on má bederní pás. Tak tohle je asi jediná fotka, kde je vidět, kolik toho z břicha šlo dolů 🤣

JOPS
    JOPS --- ---
    ARGANNAH: gratulace :) na vahu ted kasli, tuky menis ve sval :) dulezite je, ze se citis jak se citis. A ocividne tam progres je, kdyz jsi schopna obleknout veci kupovane pred 7 lety :)

A reknu ti strasne nevyhody toho co se ti ted deje. LEZE TO DO PENEZ. Ponevadz moje vsechno obleceni na me ted vypada jako oversize. I pitome spodni pradlo. Nosil jsem XXL a u nekterych znacek jsem kupovali i XXXL a ted kdyz si vezmu XXL trenky, tak mi padaji ke kolenum... Takze i ty pitomy spodary kazdy mesic prikupuju :D

a dalsi sranda je, kupuju si kalhoty, drive jsem kupoval velikost 48 a mozna i vetsi. Ted jsem si vzal na sebe 38 a jeste tam mam docela rezervu, ze bych mohl vzit mensi. Ale ja bojuju s tim, ze s mejma 2m vysky zase nemuzu kupovat mensi obleceni, protoze je mi to zase vsechno kratke...

takze hezky jeste zacni sypat do prasatka na hadry, ale ono u Vas bab je nakupovani hadru radost, ne takove utrpeni jako u nas chlapu :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: pretvorujes telo ve sval:)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Bonus, oblíkla jsem košili, kterou jsem si koupila v roce 2017 a už tehdy mi byla těsná (myslela jsem, že do ní zhubnu, ha ha). Teď je mi akorát.

Dva blbý měsíce!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Průběžnej deníkovej záznam: už je to dva měsíce a pořád se dějou divný věci. Váha skáče jako luční kobylka, ale dolů nejde, prostě lítá o 4 kila nahoru, dolů a zas nahoru, podle fáze cyklu. Ubyl mi ale cca centimetr v pase, teda asi, to měření je strašně nepřesný. Moje nohy vypadají jak nohy někoho úplně jinýho, kalhoty jsou mi volný na divnejch místech. Pořád bych žrala, musím se poslední dobou fakt kontrolovat, abych nejedla víc než těch 12 000, člověk by myslel, že budu přejedená, fakt kam se to do toho těla vejde, nechápu. Každou chvíli na sebe zírám a říkám si, možná teď prvně v životě zažívám, jaký to je doopravdy hubnout, doopravdy, ne jen žonglovat s číslama na váze. Když jdu do fitka ve svojí černý výbavě, co úžasně zužuje, připadám si tam občas skoro jako normální ženská - jasně, tlustá, ale už ne obluda odněkud z mořskejch hlubin, prostě normální baba s nadváhou. A bacha, dneska si vedle mě v dálkovým autobuse sednul chlápek, i když bylo místo vedle asi šesti jinejch lidí, to vypadá jako nic, ale prosím vás, to se nestalo snad deset let. Jsem strašně utahaná a furt bych spala, snad je to počasím a koncem semestru, snad jsem to zas nepřepálila. Když se ale o víkendu podaří, že můžu dva dny zůstat v pelechu a moc nevylejzat, tak pak když vyjdu ven a podvědomě čekám, jak se budu ve svým těle cejtit, zas a znova mě překvapí, že se v něm cejtím úplně jinak. Jak, to se nedá popsat (a není to vždycky jenom pozitivní, například mě už x tejdnů zlobí koleno). Vůbec nechápu, co se to děje, nikdy jsem nic podobnýho neprožila.

Je to úžasný a děsivý zároveň (a chvílema je dost těžký držet to tempo dál). Pořád se bojím, že se jednoho dne probudím a zjistím, že to byl všechno jenom sen. Pak se postavím na váhu. Tam bude zase 150 kilo a z odtoku od vany vyskočí nasvalenej skřet s obličejem Chrise Powella a v ruce bude mít transparent s nápisem "když se žere, tak se holt přibírá, tos nevěděla?"
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Jo ale teda koupila jsem si toho Atilu, tak to ctu teď
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VRATENKA: No bud v klidu, jak taky zacala cvicit. Teda "jen " kardio. Proste tak 40 minut tepovka 125-140 3–4krat tejdne a za dva mesice to neudelalo taky vubec nic. Jako pred 10 lety todle fungovalo. No ale tak si rikam, ze aspon dobry se hejbat a nabrat kondici. Ja vim, ze svaly jsou dulezity, ale rikala sem si, ze to nejak rozjedu tim kardiem, jakoze z nuly na 4krat tejdne mi taky neprijde malo, ale proste fakt nic. Tak snad jen jak rika klasik: Vyděržaj pioněr a uvidíme....
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MAGUMI: promin, asi jsem nepotrebovala vysvetlit, co s telem obecne dela posilovani (necvicim poprve v zivote). Slo mi spis o zazitek toho nesouladu mezi tim, co se tak vsude mozne rika a kazdej to slysel nejmin stokrat, az tomu skoro kazdej veri, a realitou, ktera je proste nekde dost jinde.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    VRATENKA: Záleží jak intenzivně zvedáš, ale podle mě se to na váze ani na centimetrech za tři měsíce nemusí nijak výrazněji projevit, spíš to poznáš na kondici, síle a celkovém zdraví. Můžeš ale čekat, že když u toho vydržíš, změní se ti tělesné proporce a tvary, tvoje nohy, záda, zadek, ruce a podobně budou pevnější, začneš si všímat, že cítíš svaly tam, kde jsi je dříve nevnímala a podobně. Může se klidně i stát, že si budeš muset u některých kusů oblečení koupit větší číslo - když ti narostou svaly na zádech nebo na zadku a stehnech, tak ti přestanou stávající halenky nebo kalhoty sedět, i když v pase ti budou volnější než dřív.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam