MADIETTA: Já chápu soutěže krásy jako jednu z platforem, ze který se rekrutujou budoucí modelky (a samozřejmě profesionální manželky bohatejch chlapů, ale ok). A v tomhle smyslu je imho legit, aby ty soutěže byly diverzifikovanější a chrlily i něco jinýho, než dvanáct prakticky identickejch finalistek, který se odlišujou jen odstínem vlasů a pleti. Potud za mě legit. Nicméně to taky musí někdo říct nahlas, což úplně nevím, jestli se tady stalo - je rozdíl, jestli máme backstory "hledáme nejkrásnější dívku Alabamy", nebo "hledáme potenciální supermodelku a chceme někoho nejen krásnýho, ale novýho, zajímavýho a nekonvenčního." Pokud šlo o to druhý, tak potlesk. Pokud o to první a volba vítězky je kombinace politickýho gesta a proklamace "každá žena je krásná bez ohledu na cokoli", tak se obávám, že jediný, co to v praxi udělá, je, že to podminuje legitimitu těchhle soutěží vůbec. Což nemusí vadit, samozřejmě, ten koncept je celkově asi už dávno neudržitelnej. Ale abych se opakovala, boji proti bodyshamingu to podle mě moc nepomůže, naopak ho spoustu vyprovokuje.