ELIZHANNAH: Já už to bohužel řeším dlouho - a loni jsem prostě přestala spát úplně. Vyzkoušeli na mně kdeco, buď to nefunguje (aneb co od doktora potěší "To jsem ještě neviděla, že by po tomhle někdo nespal"), nebo jsem zombie tři dny. A co funguje dobře, to je návykový. Takže malér.
Pohyb mi nejlíp funguje průběžný celodenní - hodně chodit, pořád něco dělat... Jenže to v mým aktuálním životním stylu nejde. Servat se je rizikový - člověk nesmí být unavený moc, aby usnul. Nebo se dostat moc do tempa, to pak taky založí na zírání do zdi. Taky to nesmí být moc brzy v průběhu dne, ale ani ne moc těsně před spaním. Takže je to balancování, ale teď se mi to zrovna balancuje líp. A nějaká lehká procházka už mi nepomůže, ale musím fakt makat. Navíc je to pořád podmínka nutná, nikoliv však postačující. Radost, tohleto.
Doktor mi doopručoval nějakou jogu vyloženě na spaní, prý s tím mají dobré zkušenosti... Ale tam se mi zase nedaří to akorát načasování, protože před spaním je u nás největší kongo se zaháněním dětí, a ne zenovej klídeček na jogu.