• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    GALE
    GALE --- ---
    ARGANNAH: Potvrzuji. Při posledním měření jsem měla najednou o půl kila svalů méně a poradce hned, jak jsem na tom s pitným režimem. Ano, zapomněla jsem po obědě na svou sklenici vody. Příště si ji schválně pohlídám.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: ja mela desnou zacpu ty 2 roky zpet, myslim, ze mi to taky pridalo svaly:D byla sem o prazdjinach 2022, nejvyssi cas si zajit znova ke 40 narozeninam :D
    KURE
    KURE --- ---
    JANOCKA: vím kam míříš.
    Jeste bych přimhouřil oko u nohou, ale on se rozplýval nad tim, jak mam tu muskulaturu správně rovnoměrně rozloženou.
    Přitom nejširší místo na ruce mam loket a když mám zvednout balík vody z podlahy na stůl tak musím opravdu zabrat. A tři dřepy jsou pro mě hardcore cvičení.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Fskutečnosti strašně záleží na tom, kolik toho člověk ten den snědl a vypil, jestli měl ten den kafe a kolik, jestli třeba neměl před tím měřením pár piv, a tak. Čím víc vody v organismu, tím víc se to tváří, že máte svalů
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Ja jsem tu vetsinou jen tichy ctenar, ale ta nadprumerna muskulatura u obeznich je casto diky tomu, ze ty svaly proste nesou mnohem vetsi zatez nez u cloveka bez nadvahy apod a tak tim se posiluji. Alespon tak mi to vysvetlila vyzivova poradkyne, kdyz jsem se sama u sebe radovala, ze mam taky nadprumerne mnozstvi svalove hmoty.
    KURE
    KURE --- ---
    Byl jsem na inbody měření. No ehm...
    Změřilo mě to nadprůměrný množství svalový hmoty. :D
    A ten šarlatán co mi interpretoval výsledky pak na mě mluvil jako bych byl nějakej svalovec.
    "BMI máte trošku vyšší, 29, ale to je tím že máte hodně těch svalů, to je v pohodě, třeba Arnold když soutěžil měl 32."
    Jako přijde mi to dobrý tak na sledování trendu, ale ty čísla jsou nesmysle.

pro tip: když budete chtít nadprůměrnou muskulaturu, lehněte si na čtvrt roku do postele a ležte.... :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: Dojmy velmi ocením, taky uvažuju, že do toho půjdu
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak sem se na zaklade diskuze o lymfodrenazi zas objednala na serii cca 8-10 rucnich "masazi", v mem pripade nejde o zadnou diagnozu na pojistovnu, ale i po zraneni nohy a probihajicimu navratu do plny zateze si rikam, ze kura mi prospeje.

tak vam pak muzu napsat aspon cerstve aktualni dojmy i pro "zdravotne neindikovaneho cloveka". plan je cca co 14 dni, takze 2,5 mesice.

zmerila sem si i obvod stehen (vnejsi maji tendence na zadrzovani), lymfo-fyzio mi prave kvuli stehnum doporucila tenkrat kompresni leginy nosit, ale ty se v tomto hicu uz nedaji
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: já chodím momentálně spát dřív než nestvůry :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNIKA: to je masakr no.
    Zcela beze srandy bych zkusila se zápasníkama tu spací jógu. Sice to nepůjde podle představ doktora a instruktorů, ale třeba by to mohlo hodit zajímavé zklidnění celého týmu. Anebo ne.

Prostě It's yoga o'clock, leháme a nene, nespíme, cvičíme přece :)

------------------
    U starších by ten odchod matky ve 20:00 na procházku mohl mít efekt, že s učením přijdou za otcem nebo už v sedm. Anebo to bude šílenější, přijdou s úkolem po procházce aebo ho neudělají.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Přesně, ony bohužel některý malý příšery bez mámy neusnou, ne vždycky s tím jde hnout... Držte se, holky, bude to lepší, mejm nestvůrám je 12 a 15 a choděj dobrovolně spát dřív než já, tzn. naděje existuje
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MAR_TINA: My máme večer každej jedno. A i tak je to masakr. Hlavně dcera je na řeckořímskej zápas... Navíc syn beze mě neusne. A jako nouzově to s tátou dá, ale je z toho pak rozhozenej... Takže se toho jen tak nezbavím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNIKA:
    ELIZHANNAH: nešlo by zahánění dětí přehodit na partnery a jít se projít mimo ten chaos? Výměnou za jiné nepříjmené části péče o děti?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ANNIKA: koukám, že už s tím máš taky pěkné zkušenosti, se spoustou z toho, co píšeš, souhlasím a znám to... Jo, večer bývá i u nás největší hluk atd. Děti si na poslední chvíli vzpomenou, že vlastně potřebují xy na zítra a že ještě mají psát úkol a číst povinnou četbu a naučit se tamhleto (když se jich ptám s předstihem, tak prý nee, nemají nic) a pak zase jsou hrozně rozverné a do postele se jim nechce a dělají srandičky a všechno protahují a mně se hromadí únava a naštvání (jj, stresové hormony jsou na spaní mor)...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ELIZHANNAH: Já už to bohužel řeším dlouho - a loni jsem prostě přestala spát úplně. Vyzkoušeli na mně kdeco, buď to nefunguje (aneb co od doktora potěší "To jsem ještě neviděla, že by po tomhle někdo nespal"), nebo jsem zombie tři dny. A co funguje dobře, to je návykový. Takže malér.

Pohyb mi nejlíp funguje průběžný celodenní - hodně chodit, pořád něco dělat... Jenže to v mým aktuálním životním stylu nejde. Servat se je rizikový - člověk nesmí být unavený moc, aby usnul. Nebo se dostat moc do tempa, to pak taky založí na zírání do zdi. Taky to nesmí být moc brzy v průběhu dne, ale ani ne moc těsně před spaním. Takže je to balancování, ale teď se mi to zrovna balancuje líp. A nějaká lehká procházka už mi nepomůže, ale musím fakt makat. Navíc je to pořád podmínka nutná, nikoliv však postačující. Radost, tohleto.

Doktor mi doopručoval nějakou jogu vyloženě na spaní, prý s tím mají dobré zkušenosti... Ale tam se mi zase nedaří to akorát načasování, protože před spaním je u nás největší kongo se zaháněním dětí, a ne zenovej klídeček na jogu.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ANNIKA: zaujalo mě to „pomáhá na spaní“. Taky mám při zvýšení množství pohybu větší potřebu spaní – jenže už bohužel ne také větší schopnost spaní, takže při zvýšení množství pohybu akorát tak velmi rychle začnu rýt držkou v zemi. Ten spánek mám špatný dlouhodobě (čím větší deficit, tím víc jde kvalita spánku a schopnost usnout a spát dolů) a vyhrabat se z toho jde těžko.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Moje cvičení a koloběžka s váhou taky nic moc nedělá. S velikostí taky ne, mi přijde, ale proporce se nejspíš trochu změnily. Vždycky jsem měla problém sehnat kalhoty a vršky celkem ok, teď mi při zkoušení oblečení všechny kalhoty daný velikosti byly a všechny trika daný velikosti plandaly. Myslím, že mám menší břicho. Ale na to, že dám třeba 16 km na koloběžce obden, bych taky čekala větší parádu...

Ale hlavně to jakž takž pomáhá na spaní, což je teď pro mě nejpodstatnější, snad se z toho už trochu hrabu.
    A na fyzicce změny veliký, zkraje jsem div neomdlela po čtvrt hodine, včera jsem se chtěla fakt uhnat, jela jsem rychle... a uhnani furt nic. Až za pěkne dlouho. Plus na psychiku taky dobrý, takže zatím se soustředím na to.

Ale zjistila jsem, že největší zabiják je pro mě kynuty těsto večer. Upekla jsem slaný šneky a hned ráno přes půl kila víc... Naopak nafutrovat nacka na running sushi po poledni a večer už nejíst je bez následků. Snažím se nejíst moc sladký. Ale třeba smetany do kafe se nevzdam! :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    x.com
    https://x.com/michalblaha/status/1799486943656386624?t=poSyPWDRerp_PyViY_9rFw&s=19

Pro některá média není důležitá kvalita, důvěryhodnost či relevance, ale jen míra bulvárnosti a šílenosti zprávy.
    To je (taky) případ "morbidně obézní Miss Alabama".

Ono totiž nejde o Miss Alabama. Titul "Miss Alabama" vyhlašuje pouze organizace Miss USA (která na titul vlastní ochrannou známku) a to není případ této události.

Tuhle show zorganizovala zcela neznámá organizace National American Miss. Ta má stejnou váhu, úroveň a vážnost jako bych takovou soutěž zorganizoval já a cenu dal holce frajera, co mi v hospodě zaplatí víc piv.

A přesně takovou váhu mají i média, co se na této úplně nesmyslné zprávě svezla, spousta lidí si "zanadávala". A příště vám přinesou "stejně zaručenou" a kvalitní zprávu z Německa o migrantech, z Ruska demokracii či z Ameriky o LGBT.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Koukám teď, že tohle nebyla "klasická" miss, ale něco jako "Miss sebevědomí".

Klasickou miss daného státu je "klasicky krásná" Diane Westhoven.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam