• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA: taky malokfy porusim sobe dany slib "dnes, zitra, v utery" budu cvicit, povoleny oddechy sou pouze prescasy - na ukor spanku necvicim nebo kdyz mi je fakt zle nebo je fakt desny vedro, ve vedru teda vetsinou zvladnu aspon kousicek... ale posledni dobou fakt nestiham cvicit ani 2x tydne, urcila sem si 1 den v tydnu, ze mam volny odpoledne jen na odpocinek a pak se to hur kloubi... ale snazim se si to nevycitat aspon a na podzim se to snas zlepsi. ale me teda pohyb i bavi a nabiji a je pro me prirozenej, takze me spis stve kdyz ho nestihnu a asi kdyz nemam ted kapacity ho zaradit, tak se tim nechci zbytecne stresovat a neco si vycitat a to se mi snad i celkem uz dari:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: v tomhle jsem já drsná, mě musí někdo hlídat, abych si udělalo volno.
    A musím zalít květináče, hodně květináčů.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: tak si zejtra povíme, jestli bylo nějaký zvedání nebo kanape? :)
    já si dovolím vás zneužít jako páky sám na sebe abych se tu zejtra nestyděl :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: já můžu jít večer plavat nebo zvedat konve vody, to spíš, a kousek se posunout.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: můžem obě snít :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: tak vysoko nemířím. Půlka by stačila
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: já bych chtěla její fyzičku s libovolným BMI :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: a je moc hezká :)
    chtěla bych, aby moje BMI 30 vypadalo jako to její.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: tak je to ragbistka, no :-)
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: well said.
    mimochodem, fakt bych si přál mít stejnou kompozici jako ona :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    pobavilo...

Olympian Ilona Maher Responds to Body-Shamer on Social Media
    https://www.prevention.com/health/a61751340/olympics-womens-rugby-ilona-maher-response-body-shamer-tik-tok-video/

The Olympian recently made waves online after responding to a body-shaming comment left on one of her TikTok videos. The comment read: “I bet that person has a 30% BMI 😂,” referring to Maher’s body.

“Hi thank you for this comment, I think you were trying to roast me but this is actually a fact. I do have a BMI [body mass index] of 30. Well, 29.3 to be more exact. I’ve been considered overweight my whole life,” Maher explained. She also shared that while she is 5’10” and weighs 200 lbs, she knows that BMI “really isn’t helpful,” especially for athletes.
    ...
    “And [my] BMI doesn’t really tell you what I could do. It doesn’t tell you what I do on the field [or] how fit I am. It’s just a couple of numbers put together. It doesn’t tell you how much muscle I have or anything like that. So yeah, I do have a BMI of 30. I am considered overweight. But alas, I’m going to the Olympics—and you’re not.”
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    KRISKA: hmm... já měla příbuzného, kterej byl takovej ten hubenej typ, na kterém se neodraží absolutně nic, co sní, a snědl toho hodně... to bylo docela nešťastné, přišel na návštěvu, snědl všechno všem a ještě se tvářil, že by si dal, přitom kalhoty na něm držely jen díky řemenu, jinak by spadly. Pokud bychom to přirovnali k financím, byl by to asi utrácivý typ dle hesla lehce nabyl, lehce pozbyl.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: ja se dost casto zapomenu najist... :D jak nedrzim rezim treba v praci... :D

a je taky fakt, ze ja nejedenim su na horni hranici normalu bmi/tesne na nadvaze, kamoska taky casto trpi nechutenstvim a co sme spolu nasasili na dovce tabulky a hlidali sme jidlo a ona v tom mesic pokracovala taky ji vetsinou min a vyjimevne o fous vic, taky ma vahu v pasmu nadvahy tak na prostredku.

takze pak by jako vysledek byl, ze lide, kteri nejedi a trpi i nechutentvim ci zapominaji jist, budou tez podviziveni a stradat si tuky, ale pravdepodobne treba az do prechodu nebo mozna i dyl se budou drzet v pasmu nadvahy a ne v pasmu obezity.

ja teda taky nemam kostru etericke vily, spis takovej endomorf, kamoska spis mezomorf.
    jako preferuju cinky nez atletiku i stavbou tela.

ps: to prirovnani k financim v rodine bylo skvely, na tom prikladu bych to vysvetlovala kazdymu kdo nechape jaktoze malo jidla nevede k hubnuti
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    VALENTINA: Ale to je přece obrácenej případ, než to, o čem mluví Kriska
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ARGANNAH: tak to se mýlíš:) já jsem celý život jakože v BMI normě a nechápu lidi, co třeba v létě/večer/ráno/někdy nemají hlad, já mám prostě hlad furt:) a jakože bych se někdy zapomněla najíst, to se mi nikdy nestalo.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: Děkuju za reflexi. Souhlasím s tím, co píšeš o nájezdech na ledničku, určitě to tak spousta lidí nemá. Jsou lidi, co zobou jak vrabečci q třeba se umí zapomenout najíst, což je třeba pro jiného úplně nemyslitelné. Takže bych si myslela (a samozřejmě se můžu totálně mýlit), že to budou spíš ty hubené typy lidí, kterým obezita v principu spíš nehrozí, pokud nejsou vyloženě nějak nemocní. Naopak my (tzn. já a mně podobní) vlastníci robustních masivních těl, co potřebujou veliký cash flow (velký výdej, velký příjem), v hladomorních podmínkách nejenže chřadnem a hynem, ale naše těla hlasitě řvou po jídle a téměř jim nejde dlouhodobě vzdorovat. Většina obézních bude podle mě tenhleten typ - a ten fakt potřebuje jíst a tvrdě fyzicky makat, aby prosperoval.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: tak sem docetla a hezky, ackoli mi prijde, ze hodne operujes s tim, ze pri snaze jist malo jsou pak bezny nalety na lednicku, coz teda dost lidi taky nema, ale to je jen postreh z vlastniho zivota.

jinak fakt hezky a ctive napsany, byla by z tebe dobra spisovatelka:)

taky sem narazila na informaci, ze poruchama ppp muzou hodne trpet i lide na spektru, protoze v jejich uz tak podivnym zivote, kdy nezapadaji, tak alespon chteji pusobit normlane s normalni vahou aby je spolecnost nevyclenila na prvni pohled hned, protoze je pro takovy lidi snadny se k objektu zajmu upnout, napriklad roky precizne pocitat neudrzitelne nizky prijem...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIGHTFURY: ve stánku na Vltavské taky měli. Myslím, že ten plátek byl z krabice mražených drůbežích "hamburgerů" z Libuše.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ARGANNAH: Burger se zelím v šílené kvalitě jsme si dávali kolem třetí ráno, když jsme šli z nějaké party právě Václaváku, teď jsi mi to úplně probudila! Tak to tam pak asi obsadili (ty moje byly tak rok 2005-2006).
    A tehdy mi to fakt chutnalo, hlavně ta směs kečupu a hořčice u toho zelí :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JOPS: objrla sem ještě 10 km po modrý, aby ti nebyla taková ostuda.
    JOPS
    JOPS --- ---
    MAR_TINA: No na Singltreku se nedivím 🤣
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam