• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MAR_TINA: ja treba jim 3 jidla denne a obcas k tomu 1 malou svacinu, ale... to predpoklada prijem kolem 2000kcal. kdyz jim 3000kcal, tak to 3ma jidlama nedam...

bylo by teda efektivnejsi se na vandry naucit snist na porci treba 800-1000kcal a snizit tim pocet jidel ? protoze na vylete proste "jim celej den" protoze mam furt hlad.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Já se asi úplně neužírám. Ale radost z toho teda nemám.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: hele to je jak s genetikou. Ty karty už jsou rozdany, nemá cenu se užírat tím, že mohly být lepší.
    Teď už prostě hraj co nejlíp s tím co máš.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: tak žijeme v době, kdy se dá lecos monitorovat a řešit.
    Ale jo, ta histori v nácti anorexie, ve středním a dalším věku obezita, to bude problém. A myslím, že ho má hodně moc lidí.

A ty celoživotní anorektičky málokdo uznává, že existují, natož aby se na nich dělaly výzkumy.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: No tak to jsem jednoznačně v prdeli jak stará sláva Indiánů
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: sorry, otočte si monitor nebo hlavu. To byla ukázka večeře pro 4 osoby, zapékané brambory.
    Já myslím, že rozdíl je v tom "ujídání" mimo jídla. Sladkosti, křupky, sladké pití, párek nebo kebab k svačině, zmrzlina na každém rohu...
    Jíst tři normální jídla denně ( a malé svačiny, když mám hlad) je ok.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám tu vzorový jídelníček z knihy z roku 1952, to ještě byly lístky na jídlo. Množství tam není, ale recepty na 4 porce jsou takové střední dnešní, kuře na másle je jedno tehdejší kuře (do kila asi) a 100 g másla (kde ho asi vzali..., pěkná utopie) a příloha.
    My víme, jak jíst dobře už dlouho, jen to neděláme.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nějaké studie ukazovaly, že podvýživa v době dospívání a ranné dospělosti, je významným faktorem pro předčasné úmrtí na infarkt a podobné věci. Okolo 60 let věku.
    Statistika se dělala na lidech, kteří trpěli hladomorem za války, myslím v Holandsku.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ALEXIS: Jasne, jasne...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    CMLKA: prerušovaný půst ale neznamená podvýživu, jen to, že člověk nežere furt
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ARGANNAH: Jo, to jo...

MAR_TINA: no i se tím zkouší spomalovat progres, jinak. souhlas, vliv vyzivy se strasne spatne studuje...spis se hledaji veci, ktere spojuji ty, kteri ho dostali, no ale je tam proste neco ohledne te autofagie a samocisteni odpadu v mozku, ktere je proste nejak spojene s tim prerusovanym pustem.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CMLKA: Dohledala jsem. Jestli tu studii chápu dobře, tak se týká přerušovaného půstu, nikoli dlouhodobé podvýživy způsobené anorexií.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Takovým průzkumem nejspíš zjistíš leda tak to, že lidi, kteří si nepamatují jak jedli, mají výrazně vyšší sklony k Alzheimerovi :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CMLKA: ale ten půst nedržíš roky, že jo.

Jestli funguje nějaký typ diety s epozná až po letech testování, musely by aspoň stovky účastníků držet půsty od nějakého věku a pak být vyhodnocována jejich metální kondice až do smrti.
    Proto jsou ty výsledky takové nejisté.

Zpětně se dá dělat průzkum na lidech 60-80 a dotazovat se, jak jedli. Jenže úřed 20 a více lety nebyl lowcarb a keto a půsty moc v módě, navíc dalších faktorů je hrozně moc.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ARGANNAH: Hele tak to ti nevim teda, ja naopak hodne cetla o tom, ze proti Alzheimeru funguje půst a taky se testuje low carb nebo dokonce leto. Plus samozrejme spoustecem muze byt i chronicky nevyspani.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    a ja uz asi 14 dni po skoro 4 letech nepisu tabulky a ... mam snidani, obed a pak nic.

musim si dat aspon 2 zapisovaci dny v tydnu, jinak myslim, ze bez tabulek se v pracovni den porad nedokazu dost najist... jako citim hlad, to jo, ale dokazu ho odignorovat a odsunout jako neco, na co ted neni cas /mentalni energie resit hlad, kterej se da odignorovat/ kdyz musim resit napr. praci nebo neco...

nevim, zda se tech tabulek nekdy zbavim...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: menopauza je v Evropě průměrně v 52 letech. A oak ještě jednu generaci být babička. Příroda s náma docela počítá.
    I první zemědělci se dožívali (dle kosterních nálezů) i 70 let. Středověk a novověk a průmyslová revoluce nám to trochu pokazily.
    KURE
    KURE --- ---
    :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KURE: Ale tak! Já ještě po přechodu nejsem! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam