TAPINA,
ACKO: 12/12 se někdy bere jako varianta přerušovanýho půstu, někdy ne. Ale zapomínáte, dámy, že jsem po PPP. Moje dosavadní praxe byla "máš hlad, najez se." Tzn. i třeba v půl jedenáctý večer (což se pravda většinou nestává, ale když jo, kus ovoce nebo třeba půlku rohlíku jsem si dala, prostě anti-PPP prevence). Ono to tak na těch 12/12 stejně plus mínus vycházelo, když chodím spát kolem desátý a vstávám v šest. Nicméně načítala jsem poslední dobou nějaký věci o prevenci diabetu 2. typu a inzulinový rezistence, o autofagii, která začíná tak po těch asi 12 hodinách o hladu a která má pozitivní účinky (aspoň v první fázi), a rozhodla jsem, že to zkusím. Cíl je etablovat těch 14/10, nic přísnějšího si myslím že po PPP absolutně nepřipadá v úvahu, a ráda bych na to najela víceméně permanentně, primárně kvůli tý cukrovce (když u toho něco zhubnu, zlobit se nebudu, nějaká vedlejší motivace to taky je). Ale nečekala jsem, jak moc mě to rozhodí, tak uvidím, jestli to ještě nepřehodnotím. Trochu doufám, že se to po tom počátečním chaosu srovná a půjde to, ale chce to pomalu, 12/12 by nemělo mít žádnej negativní psychologickej efekt.