• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: existují introvertní krávy?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IOM_NUKSO: Tak třeba prasata a slepice to mají blbý, to asi každý ví, ale zrovna s krávou bych klidně měnila, kdyby mi nevadila přítomnost většího množství příslušníků mého druhu :D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    IOM_NUKSO: Tapina je veterinář..... takže narozdíl od lidí z města pár kravínů určitě viděla. Krávy nemůžeš zavřít jako kuřata.....bouchl by kravín 😂
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    TAPINA: jakoze to tyrani zvirat u nas vlastne neni? A mas dukaz? A mohla bych ho videt? :) (pokud to je nekde, tak opravdu to chci videt)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: nebudu se hádat, jestli ses si 100% jistá, ale já teda fakt ne...
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: jj budu lobovat za volnou pastvu
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: žijeme hůře než mléčné krávy!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CMLKA: Tak nepasou se ale že by se nepodívaly ven, to taky pravda není. Průměrná mléčná kráva nachodí po areálu víc, než průměrná kanclkrysa :o) Nehledě na to, že ty stání jsou prakticky venku, to je jen zastřešený prostor s podlahou, stěny to nemá.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Tak zrovna bio kuře je fakt v bio obchodě drahý neskutečně, konvenční kuře radši nekupovat, to jíst fakt nechci, ale u hovězího je třeba rozdíl v ceně mnohem menší a i krávy, co nejsou bio stráví v Čechách dost často většinu života venku. Prostě je to levnější než je přikrmovat, takže tam kupuju klidně i farmářský ne vyloženě bio, pač certifikace je vomrd zeano. Krávy, co jsou na tom nejhůř jsou ale ty na mliko- ty se ven ani nepodívají, berou jim telata atd.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Vyšlechtit na rychlejší růst než tradiční broileři už asi nepůjde, tipuju kombinaci 1 a 2
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Ale jo, je tam dost masa a je tam takové to dobré maso, protučněný sval určený na postávání a popocházení, ne proteinem nadupaná suchá svalovina prsních svalů určených k letu (jakkoli to slepice nevyužívají) :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: aha. Kuřecí lýtko. Děkuji odborníku. :).
    Totéž co krůtí dolní noha. Sbírka šlach a svalového krytí z podstaty anatomie ptáka. To se prodává zvlášť? Z podstaty tam asi není moc masa.

    Ale hele, u těch velkých kuřat (zdravíme farmu Zephyr) a velkých paliček musí nastat jedna z možností nebo všechny naráz: pták je dlouho naživu a vykrmovaný, stojí víc peněz na kus i kilogram. Pták je krmen směsí pro hodně rychlý růst. To není úplně pozivní pro jeho život ani pro kvalitu masa. Pták je šlechtěn na rychlejší růst, k diskuzi, zda je to dobrý nebo ne.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Spodni stehno :-D to s drzatkem :-D
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: palička je "lýtko".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: já kuřata nejím a nekupuju. Výjmečně v restauraci, když si nic jiného nevyberu. Tak u kuřat nemohu sloužit.
    Zkušenost mám z drůbeže s krůtou a kachnou. U porcované krůty bez kosti opravdu nevidím rozdíl.
    Hovězí z farem bývá mnohem lépe nabourané, to jo, ale sval jako takový +/- stejný. Spíš záleží na plemeni a způsobu chovu, ale to už jsme v makru v sekci jižní amerika a cena několikanásobná. Ale dobrý to je :D

    Paličky jsem nevařila asi nikdy. To je noha nebo křídlo a jaká část?

    Já jak se dost řídím tabulkama a snažím se (protože mi to funguje) držet množství bílkovin v gramech, tak žádný pocitový a chuťový úspory nevedu. Prostě x gramů svaloviny na talíř.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Teď už to téma zase zavádíme jinam ,-)

    Fakt jsi nezaznamenala rozdíl třeba u kuřecích paliček, které se prodávají v Lídlu nebo Tescu? Jsou to nedomrlé malé kousky, je na nich málo masa, jsou to kosti obalené minimem masa.

    Mám své osvědčené recepty - dříve mi stačily na mou porci 3 paličky. Teď 6-7 ks, maso je vysušené. U domácího chovu jídlo zůstává ve stejné kvalitě jako to, jak jsem ho pekla před 20 lety.
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: hele, přijde mi že se porovnávají jabka a hrušky.
    1 chleba je nicneříkající množství. Kuře zrovna tak.
    bochník chleba váží od půl po dvě kila,
    a kuřata podobně od slabýho kila po 3.7 (zdravíme farmu Zephyr).

    A upřímě nevěřim, že se ze stejně těžkého chleba najíš 4x víc, to je proste nesmysl.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jo a příliš dobré a dobře uvařené jídlo způsobí, že ho spořádáme 2x tolik :D

    Tuhle u nás zmizela půlkilovka lososa k jedný večeři...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MYRTHIE1: To nerozporuji, stále je dost druhů potravin, které kupujeme v obchodě. V našem případě mléko, máslo, luštěniny, některé sýry nebo uzeniny.
    Jak píšeš, v obchodě k dostání stále kvalita.
    Jen jsem reagovala na to, že jídlo z domácí produkce neznamená dražší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam