BERUSKA_CA: Hele, já to mám tak, že se prostě neporovnávám s ostatními. Je to tam vypnuté. Možná to je tím, kolik lidí kolem sebe mám (včetně nás), kteří to mají vydřené - ať už majetek, vztah, práci... těžko hodnotit.
Když vidím velký krásný dům - třeba mne i nadchne, pochválím, dokonce mne uchvátí. Ale není v tom závist a už vůbec ne pocit, že "bych měla..." nebo "a proč ne já". Za vším, co někdo vlastní, nebo se někam vypracoval (ať už sport nebo třeba vaření, malování, hudba) - je spousta dřiny. Velký dům je krásný, ale nechci řešit jeho úklid, personál, náklady spojené s provozem.
Podobně paní, která týden co týden v neděli navaří na dalších yx dní, jídlo na sociálních sítích vypadá žravě a ona u toho vypadá vlastně taky hezky - super, dám na Instagramu srdíčko, občas nahodím komentář. Ale uvařím podle našich potřeb a někdy taky ne a tak 1-2 krát do měsíce se cestou z práce zastavím v Burger Kingovi nebo Mekáči nebo do obojího a sobě sushi, a nakoupím rodině večeři. Pozdravím se tam už se známými tvářemi, co tam na sebe občas natrefíme a jdeme si každá za svým.
Jo a taky se tam zastavujeme při cestování. Jsem ráda, když stačím pobalit kufry, natož abych vstávala ve čtyři a smažila řízky nebo se pidlala s nakrájenými jablky, která pak stejně nikdo nejí.
Dělám to s naprosto čistým svědomím.
Když to dávám s časem a energií a baví mne to - fajn, zajistím potraviny typu viz níže. Aktuálně mne to stojí minimum možného času.
Když ne, vypínám a zajišťuji provoz viz výše.
U mne to pak řeší ta intolerance, dlouhodobě prasit mi nedovolí vlastní tělo.