ARGANNAH: Povolenou kůži řešit nemusím, nějak se scvrkla sama, jen břicho a prsa, ale to je spíš po těhotenství. Oblečení neřeším.
Přibyl mi problém se sebepřijetím. Cítím se velmi nesvá, když mi někdo říká, že jsem zhubla. Najednou nevím, co mám za velikost oblečení.
Nenavidim, když mi někdo řekne "Jen si dej, ty si to můžeš dovolit." Ne, nemužu. Jednou jsem omylem snědla něco nad plán a obrečela to s myšlenkou, že budu mít dnes hlad. To už jsem si snad pořešila na terapii a už se to nevrátí.
Jíst něco, co jsem si nepřipravila, je stres. Tedy restaurace, jídlo od někoho jiného. Vozit si na grilovačky vlastní jídlo jsem zkusila jednou a přitáhlo to tolik pozornosti, že už to nejspíš neudělám. Celý minulý týden jsem byla ve stresu z toho, jak to udělám s letošní svatomartinskou kachnou, kterou už hodně let organizuju pro kamarády.
A nejídelní problémy... Když není třeba se nenávidět za tloušťku, nenávidím se za nedostatečnou odbornost ve své práci. S tím se o to hůř pracuje, protože se živím programováním a umělou inteligencí. V tomhle oboru jeden nikdy neví všechno a rok staré věci jsou zastaralé. Krom toho je hendikepem být ženou a velkým hendikepem být mámou.