• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: máslo to je kategorie sama pro sebe 😂 ja osobně bez něj nemůžu existovat, ale s počtem kJ to zamává slušně.

NIGHTFURY: a k čemu jeta lžička mandlového másla? Na chuť?
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: já většinu oleje vypil ve formě zálivky na salát. smažil jsem na másle/sádle. (nebyl jsem vícečetná domácnost)
    A ano smažení je poměrně moderní záležitost, dřív se spíš vařilo a peklo (dusilo, pošírovalo, atd jak píšeš) nebo "grilovalo" na sucho na nějakým plátu.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    LUSINDA: Zrovna jsem si zapisovala svou snídani do tabulek, takže asi takhle: vanička polotučného tvarohu, hrst celozrnných ovesných vloček, lžička holandského kakaa, lžička mandlového másla a troška lyo malin (plus káva s polotučným mlékem) má něco přes 1800 kJ.
    To znamená, že na celý zbytek dne by mi zbývalo v případě takového jídelníčku okolo 2700 kJ. Na všechno - na svačiny, na oběd i večeři!
    Naštěstí mám příčetnou nutriční terapeutku a doporučený příjem +- 7000 kJ, takže jsem v klidu a nemusím mít od dvou odpoledne hlad.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: teoreticky ano, ale podvýživa nevede ani ke zhubnutí ani ke zdraví.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    GALE: zduraznila bych tu posledni vetu. Ale i tak je to fakt takova hodne dieta, co musi clovek kontrolovat jako blazen a nejlepsi navod na PPP.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GALE: když už je řeč o tuku, tak jsem byla překvapená že existují vycecetne domácnosti, kde spotřeba oleje je 1 litr na rok 🙂 mě to přijde málo..... připadala jsem si jako zrůda. 😄 Dřív bylo celkem běžné spíš maso dusit. Není to špatný v kombinaci s tou zeleninou. Je to jídlo z jednoho hrnce, žádná složitá příprava. Já osobně jsem redukční jídelníček spolu se cvičením dokázala v životě držet jen rok a půl. A to jsem měla fakt velkou motivaci. .........bez ní to prostě fakt nejde. 🙁
    GALE
    GALE --- ---
    GALE: Pomalé sacharidy
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: to že to je papírově naplánovatelný, nemění nic na tom, že to je pro většinu lidí málo. A mozek za pár dní pozná že dostává málo i když budeš chroupat kilo listí. A začne dělat věci, který nechceš.
    4500 je pro dospělýho prostě málo.
    GALE
    GALE --- ---
    LUSINDA: To ano, ale neobsahuje žádné sacharidy, takže pro většinu lidí není použitelný. A taky žádný tuk, na kterém to jídlo připravíš. Absolutně neudržitelný, pokud nežiješ sama a všechno jídlo si nepripravuješ.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GALE: 4500 kJ je kilo zeleniny, 200 g hovězí steaku, 2 vejce a 200 g jogurtu a jedno jablko, 100 šunky a jeden banán. S trochou představivosti z toho jídlo na celý den uděláš. Mít tam ještě 2000 kJ navíc tak tam můžeš vyloženě s jidlama kouzlit. Tohle je jen na jídelníček z masa zeleniny.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: jj, existuje a jj, to se ti nezdá :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: Tyve, to slovo fakt existuje, Google vyhodil spousty užití. :-O Zdá se mi to, nebo stopy vedou na Mimáč a Modrej koník?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: :) to neužívá za lektorka, ale já nyní ironicky (nesnáším ten výraz) jako vyjádření i své frustrace :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: Btw teda "hubňulky", like wtf, kolik vám jako je (a kolik je tomu lektorovi, ze používá takovej slovník)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: Hele ono je to složitější, šla jsem tam v podstatě jako nepohyblivej lazar s potrhaným lýtkovým svalem, tak jsem logicky dostala jídelníček na bazál, to bylo ok... akorát po dnešních zkušenostech bych, jakmile se to zahojilo a já se začala postupně hýbat víc a víc, postupně přidávala. Tam ale asi došlo k nějakýmu renoncu, ta nutriční si asi nedala dvě a dvě dohromady (a já taky ne, je to 10 let zpátky, ještě jsem neměla ty zkušenosti), nechala to na tom bazálu, a když se váha přestala hejbat, sundala mi to o dalších pár set kj. Výsledek, začala jsem hubnout, ale místo tuku to šlo ze svalů a tuk šel naopak nahoru, byla jsem podrážděná, unavená, nemocná, měla jsem kinetózy v autě, pak přišel stres a tradá, šlo to za zvuků fanfár epicky do hajzlu
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: počkej, teď jsem se ztratila. Co bylo příliš málo, počet těch kJ na den, nebo úbytek kg? Asi počet těch kJ na den? Těch 8500 kJ je asi 2000 kcal, že? Já přemýšlím, kolik bych měla mít správně já na den, sice držím jakýs takýs režim, ale jsem mezi "hubňulkama" z toho online hubnoucího programu nejvyšší a myslím i nejtěžší, takže s tím trošku šteluju, abych nejedla příliš málo, protože pak jsem bez energie...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Najs. Propagace obezity, wtz
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: mně někde dali tuším 1200 kCal při nesedavém zaměstnání a hobby sportu. Buď Motol nebo Geri na Smíchově.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Hele, a doplňující otázka, ještě vzpíráš? Nebo jsi toho pp dětech nechala? Já jestli těch 4500 je ještě třeb při aktivním sportu
    KURE
    KURE --- ---
    Mě tam před lety naparili 7000 nebo 7500. (M 30+, 186cm, 130kg.)
    :D a přijďte na kontrolu za 4mesice. Už jsem tam nešel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam