• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Jako jestli je nakonec problém obezity založen (i kdyby jen u části lidí) na tom, že se jim ten "hormon sytosti" produkuje nedostatečně, tak jaký je rozdíl oproti pacientům, kterým slinivka nevyrábí dost insulinu? Tak holt se to taky bude celoživotně suplementovat.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Nektery leky vysadit nemuzes. Telo je v takovem stavu, ze si bez nich neporadi. Kdyz to plati u hypertenze, cukrovky, psychickych potizi….tak proc ne u obezity.
    Meli jsme rodinnou znamou a ta ukazovala fotky z obou svetovych valek. Deti hubene, nemely co jist a obcas (casto) kradly na poli. Ona ne. Ona mela metrak na 160cm a nikdo netusil z ceho. S tim metrakem v 80ti zemrela na stari. Nekdy to “samo” nejde. Tehdy nebyly barevne nahrazky potravin a pohybu na cerstvem vzduchu meli taky vsichni hodne.
    Po valce se dostala do velmi civilizovane zeme a diagnoza “zdrava ale tlusta” byla tak to jedine, co nasli.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ono je to s prášky podle mě nakonec stejné jako se vším jiným - zásadní je, jestli člověk tu výslednou váhu dokáže udržet. Rozumím samozřejmě argumentu, že obezita je chronická recidivující nemoc a prášek by se bral trvale. Proč ne. Nicméně varianta "tady rok berte XY a až vám to vysadíme, samočinně to všechno naberete zpátky," je za mě úplně stejně blbá jako kterákoli drastická dieta.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MARKYSHA: Já ne a nemám to v plánu (ale je pravda, že jsem teď tak 10-15 kg nad svou ideální váhou, možná kdybych měla o dalších dvacet třicet kilo víc, tak budu mluvit úplně jinak).
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Me ho doktor nepredepise :))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: aha, děkuju za objasnění.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CHOCOLAT: Aktuálně je myšlenka, že obezita je stejný onemocnění jako hypertenze třeba, takže léčba by měla bejt dlouhodobá... Mechanismus účinku téhle léků je dost komplexní, jinak nevidím důvod, proč by měl fungovat jen na lidi co se přežírají
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MADIETTA: Tos pochopila špatně, všechny tyhle léky maj primárně vliv na metabolismus, glukoneogenezi, vylučování inzulínu atd, zpomalení vyprazdňování žaludku a tím chuť k jídlu je jen jeden z efektů. Na tomhle při stejným režimu hubnu, bez toho jsem nehubla.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    BERUSKA_CA: A nejedeš někdy na výlet do cech? :D
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    CORNELA: Znamená to, že to funguje jen na lidi, co se přežírají? Když je někdo chronická dietářka, co jí pod bazál, tak na ní Ozempic fungovat nebude nebo bude jíst ještě míň a zhubne? Můžeš to, prosím, trochu vysvětlit? Když má někdo dobrý zdravý jídelníček a přesto nehubne, tak po tom zhubne? A je to udržitelné nebo po vysazení přijde jojo efekt?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA: já třeba nic a to jsem o tom fakt přemýšlela. Jenomže jsem dospěla k závěru, že nevím, k čemu by mi to bylo. Pokud jsem to dobře pochopila, tak ozempic funguje tak, že aktivně omezuje chuť k jídlu. Já jsem schopná týdny, měsíce, roky fungovat na ideálním kalorickém příjmu a skladbě potravin a nedat si NIC navíc, nemlsat, prostě nic. Co by teda semaglutid pro mě mohl udělat navíc?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MARKYSHA: Ja ne, mam normalni vahu.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Londyn.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Já ne.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ty jo vy všechny něco zobete, jo?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    XMARGE: Že tablety nejsou vůbec určený na hubnutí, narozdil od injekce..
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    CORNELA: co myslis tim offlabel?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    XMARGE: To teda nemá ani omylem... A je to offlabel ještě víc než ozempic
    GALE
    GALE --- ---
    XMARGE: Brala jsem Saxendu a zhubla až po srovnání jídelníčku od poradce. Jinak jinak dole dvě kila. Ale opravdu skvěle pomáhá dodržovat upraveny režim.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    CORNELA: mne to predepsala doktorka, ze ten rybelsus ma lepsi vysledky nez injekcni ozempic . Jasne, ze bych se radeji jednou tydne pichla do bricha, nez kazdy rano zrat tablety, ze kterych me tak 2x tydne pali zaha.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam