LUSINDA: Já se teda nevážila už skoro rok, protože prostě nechci vědět, kolik vážím, takže zcela vědomě.. ale když jsem se kdysi dávno po škole přestěhovala do vlastní domácnosti, váhu jsme vůbec nekupovali a ani nikomu nechyběla. Když mi došlo, že jsem přibrala, měla jsem nahoře asi 25 kg (měla jsem jiné starosti než sledovat váhu a nosila jsem takové oblečení, že se prostě natáhlo).
NAVARA: výrazně obézní kolega říkal, že pozoruje velké rozdíly mezi tím, jak se k němu lidé chovali, když byl štíhlý a atraktivní a jak se k němu chovají hned. Na základě toho jsem pořád čekala, kdy na mě budou lidi hnusní, ale nic takového se neděje.
Pravda je, že moje váha osciluje v rozmezí +-30 kg, takže já nestíhám sledovat, jak zrovna vypadám, ale mám pocit, že jsou ke mně lidi pořád stejně milí. Každopádně loni jsem chvilinku sháněla práci a nesehnala, tak mi problesklo hlavou, jestli by to skončilo jinak, kdybych byla krásná a štíhlá - ale myslím, že ne.
(Na druhou stranu to možná souvisí s tím, že já kvůli váze už desetiletí nemám žádné mindráky a pokud by s ní měl někdo problém, řeknu si, že je vůl, přeju mu, ať ho nic podobného nepotká, a půjdu dál. Vlastně i tady v sexseznamce mi kdysi někdo napsal, že bych při tom, jak vypadám, neměla být tak sebevědomá :-D)