• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VESTIGIA: no Havlíčka jsem přes trenéra znala osobně, dokonce jsem se k němu dostala a on mi řekl, že psychicky nemocné nedělá, protože tam ten výsledek je vždycky nejistý.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    VESTIGIA: a pustila sis to? velmi pochybuji. třeba to napravíš a přestaneš dělat tyhle rozbory
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VESTIGIA: v okamžiku, kdy začal používat termín Žerou, to začalo jít z kopce. On už v lidech nevidí klienty, ale hříšníky.

Krach manželství, zejména v pocitu, že on dělá všechno správně a promyšleně, to dost vysvětluje.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    VESTIGIA: Strach ze stárnutí tam nepochybně tak sehrává svou roli.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MAR_TINA: asi jsem to už někde zmiňovala, ale Havlíček je zakyslý od doby, co mu nevyšlo druhé manželství. To rozjel svou pozici "rozčíleného bílého muže" dost ostře. Já ho jako odborníka docela beru, ale když se rozjede na téma - za nás tohle nebylo, ženy by měly být ženami a muži muži - tak mě přestává bavit. Taky mě občas sere jeho obsese těmi správnými potravinami, Artic Bakhouse a vůbec podle něj "pravým" jídlem a stylem života. Dost se v tom poslední dobou cyklí.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Asi si jen tak odlozim. Psychofarmaka a pribirani na vaze. Hrozne casto se to obevuje jako nezadouci ucinek. Je to strasne nefer, bud je vam mizerne a az kdyz se najde neco po cen vam je dobre. tak zase resite, ze jste pibral. U nekoho je tam rozdil treba 30kg. Neni to hezky a je to strasne nefer
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: LÁZNĚ BLUDOV! To je boží!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Poslední dobou si myslím, že žádné "všechno" neexistuje. Že součást věci je taky to, prostě se přijmout se všemi omezeními. Ne to vzdát, ale smířit se s těmi limity, za které to nejde. I s tím, že někteří z nás (třeba já) nikdy štíhlí nebudou, alespoň ne bez toho, abychom brutálně ublížili svému tělu.

Navazuje to nějak na moje starší úvahy ve smyslu, že možná abychom vyléčili populaci z obezity, budeme potřebovat přestat hysterčit kvůli nadváze. A akceptovat ji jako s něco, co tu vždycky bylo a vždycky bude.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: jsem ráda, že to není jen můj dojem. Už jsem se cítila moc kritická.

Hodně tlačí ta režimová opatření, až zase extrémně. A léky soudí jako berličku, ten svalovec ho mírní. Zajímaly by mě jejich statistiky úspěchu, v dobrém, chci naději

Kdyby to konečně někdo zvládnul všechno.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Reklama z FB ....no nevím co tím chtěl algoritmus naznačit

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GALE: Každej má asi svoje libůstky, v nějaký malý nebo občasný míře mi to žíly netrhalo. Ale když se nakonec o tématu mluví 15 minut a zbylou půlhodinu se nadává, tak už asi nemám motivaci to poslouchat.

Hlavně jak tam říká "tss, oni se vymlouvaj, jak nemaj čas", a já mám chuť mu zavolat a říct mu "oni ho ale opravdu nemaj", pak řekne "furt myslej jenom na to, jak vydělávat prachy", a já mám zas chuť mu říct "protože je všechno šíleně DRAHÝ, frajere"...
    GALE
    GALE --- ---
    ARGANNAH: Tohle podezření jsem měla tak před rokem u nějaké přednášky s Cajthamlovou, co tu proběhla. Ona byla věcná, ale on skončil u obézních dětí a doplněných o zabedněné rodiče a “to za našich časů nebývalo”.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Nejzajímavější věc tam říkal nakonec Vacek - totiž že v zákulisí sportu už se tím spousta lidí cpe a že má příležitost sledovat, co to dělá. Velmi, veelmi barvitě popisuje ty vedlejší účinky.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ARGANNAH: Tak jsem to dokoukala do 25 minuty a je to fakt jako MEH. Chvíli skutečně mluví o ozempiku a wegovy, ale pak začne nadávání na poměry, hlavně nadávání na rodiče, jak jsou příšerní a povolujou dětem, takže děti pak přibírají.

Stárne a boomerovatí, chlapec ušatá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: jdu na to, zrovna dnes mám úkol kompletování závěrečných zpráv, to jde koukat na cokoli
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: Mně to funguje pěkně. Já jsem pacient přes střeva. Dál by to byla debata o hovně. :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: To fakt funguje, jo? Já vídám akorát v houbařských diskuzích, jak se ji lidi zuřivě snaží najít a fotí si kdejaký nádor na stromě, jestli je to už ono :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ARGANNAH: Taky mi píplo upozornění, mrknu až doma.
    I minulej díl s povídáním o Finsku a houbě Čaga byl zajímavej, sama jsem ji už jednou užívala a GIT si liboval. Tak jsem zas objednala, protože mám teď zažívání nějak rozladěný.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jinak mimochodem, Havlíček má čerstvé video o prášcích na hubnutí. Link je tady, sama jsem to ještě neviděla, mrknu, až si budu potřebovat dát pauzu od práce.

Petr Havlíček o lécích na hubnutí | Pozitivní a negativní účinky. Mohou mi pomoci trvale zhubnout?
    https://www.youtube.com/watch?v=4B8ZRMNYneI
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: to je zajimavej napad :) zkusim si na to najit cas
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: poslala bych dotaz do Institutu moderní výživy, ať to probádají za nás :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Těžko se dá nějak kvalifikovaně vyjadřovat k přírovědné hypotéze z oboru, který není můj vlastní. Moc se mi ta hypotéza nezdá z mnoha důvodů, měla bych miliardu otázek, ale nemám se na ně koho zeptat. A načítat kolem toho odbornou literaturu se mi fakt nechce (hlavně proto, že potřebuju načítat úplně jinou literaturu k úplně jiným věcem).

Nicméně kdybych se měla koho zeptat, ptala bych se právě na to, jestli počítají s možností, že energetický výdej těch loveckosběračských etnik je zásadně ovlivněný opakovanou zkušeností s hladověním. Jak vypadala populace, kterou zkoumali. Jak vypadal ten komparativní vzorek ze Západu, jestli ti lidi měli za sebou nějaké diety nebo ne. A tak. Když se to prvně objevilo, sjela jsem asi dvě odborné studie a můj celkový dojem byl, že možná zobecňujou nějaké hodně partikulární věci. Nicméně nepovažovala bych svůj názor v tomhle za jakkoli směrodatný.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: problém je, že si někteří lidé dokáží snížit bazál na hranici přežití.
    A cesta z toho je dlouhodobě jíst přiměřeně normálně a smířit se s tím, že první roky poté mohu tloustnout a to hodně kilo. Děs.

Jako chápu, že anorektičky bojujou.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KURE: ja sem jedla pod bazal nekolik let a zacala sem pribirat. zadny nalety na lednici sem nemela. treba 10 let sem pod nej jedla nez sem teda zacala pribirat po 30... a ani mnohem vic cviceni to nezastavilo. a prave kecy typu "jezenim pod bazal nikdo netloustne, jen lze v tom co pak natraska v noci" dost znemoznujou lidem s podobmym problemem jako ja dostat regulerni pomoc a dobre nastavenej jidelnicek, protoze sme jen banda ulhanejch kokotu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam