• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TESSS: to chce asi zkouset najit spravna... kamaradka taky pribirala, tak nasli takovy, ktery fungujou a vahu ma v pohode. ALe je to proste naprd a taky je potreba asi doktor, kterej to neodmavne...
    TESSS
    TESSS --- ---
    Asi si jen tak odlozim. Psychofarmaka a pribirani na vaze. Hrozne casto se to obevuje jako nezadouci ucinek. Je to strasne nefer, bud je vam mizerne a az kdyz se najde neco po cen vam je dobre. tak zase resite, ze jste pibral. U nekoho je tam rozdil treba 30kg. Neni to hezky a je to strasne nefer
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: LÁZNĚ BLUDOV! To je boží!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Poslední dobou si myslím, že žádné "všechno" neexistuje. Že součást věci je taky to, prostě se přijmout se všemi omezeními. Ne to vzdát, ale smířit se s těmi limity, za které to nejde. I s tím, že někteří z nás (třeba já) nikdy štíhlí nebudou, alespoň ne bez toho, abychom brutálně ublížili svému tělu.

Navazuje to nějak na moje starší úvahy ve smyslu, že možná abychom vyléčili populaci z obezity, budeme potřebovat přestat hysterčit kvůli nadváze. A akceptovat ji jako s něco, co tu vždycky bylo a vždycky bude.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: jsem ráda, že to není jen můj dojem. Už jsem se cítila moc kritická.

Hodně tlačí ta režimová opatření, až zase extrémně. A léky soudí jako berličku, ten svalovec ho mírní. Zajímaly by mě jejich statistiky úspěchu, v dobrém, chci naději

Kdyby to konečně někdo zvládnul všechno.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Reklama z FB ....no nevím co tím chtěl algoritmus naznačit

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GALE: Každej má asi svoje libůstky, v nějaký malý nebo občasný míře mi to žíly netrhalo. Ale když se nakonec o tématu mluví 15 minut a zbylou půlhodinu se nadává, tak už asi nemám motivaci to poslouchat.

Hlavně jak tam říká "tss, oni se vymlouvaj, jak nemaj čas", a já mám chuť mu zavolat a říct mu "oni ho ale opravdu nemaj", pak řekne "furt myslej jenom na to, jak vydělávat prachy", a já mám zas chuť mu říct "protože je všechno šíleně DRAHÝ, frajere"...
    GALE
    GALE --- ---
    ARGANNAH: Tohle podezření jsem měla tak před rokem u nějaké přednášky s Cajthamlovou, co tu proběhla. Ona byla věcná, ale on skončil u obézních dětí a doplněných o zabedněné rodiče a “to za našich časů nebývalo”.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Nejzajímavější věc tam říkal nakonec Vacek - totiž že v zákulisí sportu už se tím spousta lidí cpe a že má příležitost sledovat, co to dělá. Velmi, veelmi barvitě popisuje ty vedlejší účinky.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ARGANNAH: Tak jsem to dokoukala do 25 minuty a je to fakt jako MEH. Chvíli skutečně mluví o ozempiku a wegovy, ale pak začne nadávání na poměry, hlavně nadávání na rodiče, jak jsou příšerní a povolujou dětem, takže děti pak přibírají.

Stárne a boomerovatí, chlapec ušatá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: jdu na to, zrovna dnes mám úkol kompletování závěrečných zpráv, to jde koukat na cokoli
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: Mně to funguje pěkně. Já jsem pacient přes střeva. Dál by to byla debata o hovně. :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: To fakt funguje, jo? Já vídám akorát v houbařských diskuzích, jak se ji lidi zuřivě snaží najít a fotí si kdejaký nádor na stromě, jestli je to už ono :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ARGANNAH: Taky mi píplo upozornění, mrknu až doma.
    I minulej díl s povídáním o Finsku a houbě Čaga byl zajímavej, sama jsem ji už jednou užívala a GIT si liboval. Tak jsem zas objednala, protože mám teď zažívání nějak rozladěný.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jinak mimochodem, Havlíček má čerstvé video o prášcích na hubnutí. Link je tady, sama jsem to ještě neviděla, mrknu, až si budu potřebovat dát pauzu od práce.

Petr Havlíček o lécích na hubnutí | Pozitivní a negativní účinky. Mohou mi pomoci trvale zhubnout?
    https://www.youtube.com/watch?v=4B8ZRMNYneI
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: to je zajimavej napad :) zkusim si na to najit cas
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: poslala bych dotaz do Institutu moderní výživy, ať to probádají za nás :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Těžko se dá nějak kvalifikovaně vyjadřovat k přírovědné hypotéze z oboru, který není můj vlastní. Moc se mi ta hypotéza nezdá z mnoha důvodů, měla bych miliardu otázek, ale nemám se na ně koho zeptat. A načítat kolem toho odbornou literaturu se mi fakt nechce (hlavně proto, že potřebuju načítat úplně jinou literaturu k úplně jiným věcem).

Nicméně kdybych se měla koho zeptat, ptala bych se právě na to, jestli počítají s možností, že energetický výdej těch loveckosběračských etnik je zásadně ovlivněný opakovanou zkušeností s hladověním. Jak vypadala populace, kterou zkoumali. Jak vypadal ten komparativní vzorek ze Západu, jestli ti lidi měli za sebou nějaké diety nebo ne. A tak. Když se to prvně objevilo, sjela jsem asi dvě odborné studie a můj celkový dojem byl, že možná zobecňujou nějaké hodně partikulární věci. Nicméně nepovažovala bych svůj názor v tomhle za jakkoli směrodatný.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: problém je, že si někteří lidé dokáží snížit bazál na hranici přežití.
    A cesta z toho je dlouhodobě jíst přiměřeně normálně a smířit se s tím, že první roky poté mohu tloustnout a to hodně kilo. Děs.

Jako chápu, že anorektičky bojujou.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KURE: ja sem jedla pod bazal nekolik let a zacala sem pribirat. zadny nalety na lednici sem nemela. treba 10 let sem pod nej jedla nez sem teda zacala pribirat po 30... a ani mnohem vic cviceni to nezastavilo. a prave kecy typu "jezenim pod bazal nikdo netloustne, jen lze v tom co pak natraska v noci" dost znemoznujou lidem s podobmym problemem jako ja dostat regulerni pomoc a dobre nastavenej jidelnicek, protoze sme jen banda ulhanejch kokotu
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MART1NKA: jo, při úzkosti to mívám taky. Hlad, ale zároveň sevřenej krk, přes kterej prostě nic neprojde. A zesílené vnímání chutí. Všechno je nějak moc. Moc kyselé, moc sladké, moc slané, moc hořké, moc něco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam