• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    K_A_R_K_U_L_K_A: ale jdi ty brepto :-) To nejsou rozbory, on se tím vůbec netají. A ano, pustila.
    K_A_R_K_U_L_K_A
    K_A_R_K_U_L_K_A --- ---
    VESTIGIA: a pustila sis to? velmi pochybuji. třeba to napravíš a přestaneš dělat tyhle rozbory
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CMLKA: Nevím, podle těch příspěvků tam je to něco jako elixír života :o)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: a co ma ta Caga delat?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TESSS: to chce asi zkouset najit spravna... kamaradka taky pribirala, tak nasli takovy, ktery fungujou a vahu ma v pohode. ALe je to proste naprd a taky je potreba asi doktor, kterej to neodmavne...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: ja jsem prave pochopila, ze pres tu nechut vubec nejis. a musi byt hrozne tezky to do sebe nacpat :( dobre, ze cviceni na to trochu zabira :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA: :)) no, co s takovým Havlíčkem jiného... aspoň se zasmějem :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: made my day
    Jsem si to představila :D
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA: jj, taky mám pocit, že hříšníky, roztrhněte roucho a na hlavu si nasypte směs pohanky a proteiňáku...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Jo takhle :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: myslela jsem zvládnout všechno jako jedna klinika se všemi odbornostmi režim (jídlo, pohyb, spánek) + psychika + léky + bariatrie. Je to multiobor, jen to pořád nějak neumí spojit do jedné firmy.
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: Tuhle pozici si držel pořád od dob Jste to, co jíte. Cajthamlová se od ní poměrně rychle distancovala, ale on u ní zůstal.
    Velmi ráda jsem přešla na "filozofii" IMV, protože si nepřipadám jako ten nejhorší slaboch, když si o Vánocích dám tátův bramborový salát a smaženého kapra nebo porci dortu na narozeninách svého syna.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    ARGANNAH: to docela chápu :-) Taky ho lidi dost hejtí za vzhled a předhazují mu jeho rostoucí prsa rýsující se v cyklistickém dresu... Na jeho místě bych asi taky měla problém se udržet v hranicích tématu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VESTIGIA: v okamžiku, kdy začal používat termín Žerou, to začalo jít z kopce. On už v lidech nevidí klienty, ale hříšníky.

Krach manželství, zejména v pocitu, že on dělá všechno správně a promyšleně, to dost vysvětluje.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    VESTIGIA: Strach ze stárnutí tam nepochybně tak sehrává svou roli.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    MAR_TINA: asi jsem to už někde zmiňovala, ale Havlíček je zakyslý od doby, co mu nevyšlo druhé manželství. To rozjel svou pozici "rozčíleného bílého muže" dost ostře. Já ho jako odborníka docela beru, ale když se rozjede na téma - za nás tohle nebylo, ženy by měly být ženami a muži muži - tak mě přestává bavit. Taky mě občas sere jeho obsese těmi správnými potravinami, Artic Bakhouse a vůbec podle něj "pravým" jídlem a stylem života. Dost se v tom poslední dobou cyklí.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Asi si jen tak odlozim. Psychofarmaka a pribirani na vaze. Hrozne casto se to obevuje jako nezadouci ucinek. Je to strasne nefer, bud je vam mizerne a az kdyz se najde neco po cen vam je dobre. tak zase resite, ze jste pibral. U nekoho je tam rozdil treba 30kg. Neni to hezky a je to strasne nefer
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUSINDA: LÁZNĚ BLUDOV! To je boží!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Poslední dobou si myslím, že žádné "všechno" neexistuje. Že součást věci je taky to, prostě se přijmout se všemi omezeními. Ne to vzdát, ale smířit se s těmi limity, za které to nejde. I s tím, že někteří z nás (třeba já) nikdy štíhlí nebudou, alespoň ne bez toho, abychom brutálně ublížili svému tělu.

Navazuje to nějak na moje starší úvahy ve smyslu, že možná abychom vyléčili populaci z obezity, budeme potřebovat přestat hysterčit kvůli nadváze. A akceptovat ji jako s něco, co tu vždycky bylo a vždycky bude.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: jsem ráda, že to není jen můj dojem. Už jsem se cítila moc kritická.

Hodně tlačí ta režimová opatření, až zase extrémně. A léky soudí jako berličku, ten svalovec ho mírní. Zajímaly by mě jejich statistiky úspěchu, v dobrém, chci naději

Kdyby to konečně někdo zvládnul všechno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam