• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: aha, možná si kakao prostě ohřívám a nevařím to jako zběsilá.
    Děs mého dětství a škol v přírodě.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: škraloup co myslíš je bílkovinný, homogenizace se dělá proto, aby se nahoře neukládala smetana v lahvích nebo těch krabicích .)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: spíš díky té pasteraci, protože pak už nemusíš prevářet mléko před podáváním (např. toho kakaka) - škraloup ti vznikne i z homogenizovaneho mleka, pokud ho necháš stát horké - denaturované bílkovin vytvoří na hladině síť
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nezmizely ty strašlivé ble škraloupy díky homogenizaci?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: Ani homogenizace. To je jen rychlé smíchání mléka, takže je v celém objemu stejné, místo aby lezl nahoru škraloup a dole bylo méně tučné. Čerstvé mléko v krabici je dobrý výrobek, pokud chceš pít mléko.

    Snížení hmotnosti chce dlouhý čas a hodně moc trpělivosti. Jsou období, kdy to nejde a stagnuje týdny a měsíce. Je to strašně náročný. Vliv má roční období, psychika, situace v práci a v rodině, nemoci, všechno možné. Všechny ty deklarované úbytky (i kdyby malé) x za y se často zastaví.
    Ale komplikovat si život vynecháváním něčeho nepomůže. Spíš často člověk sáhne po náhražce, která je méně vhodná (třeba rostinná mléka - moc cukru, někdy tuku, žádné bílkoviny).
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: na homogenizaci neni taky nic spatneho, nebo proc by mela byt spatna? ze se mlecny tuk rozbije na mensi kousky me moc nepohorsuje
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: je to sly sly chemicky zasah :D maji proti pasteraci to same, co proti ockovani
    GALE
    GALE --- ---
    ELIZHANNAH: Homogenizace je jen mixování, aby se ti navrchu nevysrážel tuk. (Díky za ni! Z kousků v mléce se mi chce zvracet.)
    GALE
    GALE --- ---
    TAPINA: Tohle jede ve vlnách pořád. Čekám, kdy pojednou další kolo vejce a hormony v kuřecím.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: tak ono se trávení laktózy s věkem zhoršuje i u Evropanů
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Spíš je blbá asi ta homogenizace. A je možné, že je to módní vlna. Stejně jako je módní vlna jíst jeden tvaroh za druhým a dělat si cottage wrapy, jen abychom nepolkli tu zlou pšenici a ošklivé sacharidy :) a to celé zapíjet proteiňákem.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: Asiati, na rozdíl od Evropanů, mají problém s trávením mléka (myslím, že jim snad chybí nějaký enzym). Držet se v tomhle smyslu zdravotních návodů asijských tradičních medicín poněkud postrádá smysl, pokud nemáš např. laktózovou intoleranci nebo tak něco.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    To s tím mlékem teďka jede nějaká módní vlna v USA, ne? Facebook mi zaplavují statusy typu "make raw milk just milk again". Co mají lidi proti pasterizaci? Něco víc, než že nevědí, co to je?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: tak to je vec priorit, nekdo si kupuje jidlo, nekdo kabatky a jine kabelky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOWKING: Smutný je, když z takové práce nemá peníze na hotové jídlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: a získáš pasterizované mléko, ztrátu času a špinavý hrnec :)))
    Tahle filipika proti pasterizovanému mléku se pravidelně opakují a asi je dělají lidi, co už neví, co by kde napsali.

    Pasterace – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Pasterace
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: respektive, prevareni je dalekho vetsi zasah do te potraviny, nez pouha pasterizace .)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: takze ho pasterizujes.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: tak doma si ho převaříš
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: nepasterizovane mleko bych uplne nekonzumovala
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: zbytečné omezení vycházející ze šarlatánství. Ať už čínská medicína nebo pití nepasterizovaného mléka (proč? aby ses něčím nakazila?)
    A mléčné výrobky jsou často bonus, živinově lepší než samotné mléko. To zas vychází z hystericikého nezpracovávání.

    Čaj si taky uvaříš a nespásáš lístečky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam