• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ona teda vietnamská kuchyně vůbec. Máloco je z restauračních jídel zároveň tak nutričně/energeticky ok a zároveň tak chuťově super, jako třeba pho nebo bun bo nam bo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Ano. Homogenizace je nejlepší lidský vynález po automatické pračce. A pasterizaci.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ANABEL_LEE: Nevím jestli to msg je takovej vodvaz když tady řešíte i mlíko :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CORNELA: pho je imho super dietni fastfood do tohohle pocasi :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tos neměla říkat. Asi večer vytáhnu auto a dopravím se k nejbližšímu pho :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: A to říkam jako někdo, kdo aktuálně téměř denně večeří pho protože ho mám cestou z garáže a večer v zimě po celým dnu v hajzlu to moje potřeby uspokojí nejlíp
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    TAPINA: Zas tak bych ty lékařský platy se sluzbama nedramatizovala, s časem a energii je to horší...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    ELIZHANNAH: klidne to zkus. Lepsi zkusit nez nezkusit. U mne by to treba mozna k hubnuti pomohlo, protoze bych jaksi automaticky nejspis snizila kaloricky prijem a je to pohodlnejsi nez ty kalorie pocitat.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA: jsem otevřená tomu zkusit to načas zase jinak, a to zejména proto, že jsem opravdu přejezená mléčných výrobků... Víc bych za tím nehledala a ani nikomu nedoporučuji totéž. A teda rostlinná "mléka" jsou divná i podle mě :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: proto děláme takové věci jako jogurty a jiné zákysy, kde je laktoza rozštípaná
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: tak oni to raději převařovali, aby se jim tam dětičky pak hromadně nepo... .)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: aha, možná si kakao prostě ohřívám a nevařím to jako zběsilá.
    Děs mého dětství a škol v přírodě.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: škraloup co myslíš je bílkovinný, homogenizace se dělá proto, aby se nahoře neukládala smetana v lahvích nebo těch krabicích .)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: spíš díky té pasteraci, protože pak už nemusíš prevářet mléko před podáváním (např. toho kakaka) - škraloup ti vznikne i z homogenizovaneho mleka, pokud ho necháš stát horké - denaturované bílkovin vytvoří na hladině síť
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nezmizely ty strašlivé ble škraloupy díky homogenizaci?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: Ani homogenizace. To je jen rychlé smíchání mléka, takže je v celém objemu stejné, místo aby lezl nahoru škraloup a dole bylo méně tučné. Čerstvé mléko v krabici je dobrý výrobek, pokud chceš pít mléko.

    Snížení hmotnosti chce dlouhý čas a hodně moc trpělivosti. Jsou období, kdy to nejde a stagnuje týdny a měsíce. Je to strašně náročný. Vliv má roční období, psychika, situace v práci a v rodině, nemoci, všechno možné. Všechny ty deklarované úbytky (i kdyby malé) x za y se často zastaví.
    Ale komplikovat si život vynecháváním něčeho nepomůže. Spíš často člověk sáhne po náhražce, která je méně vhodná (třeba rostinná mléka - moc cukru, někdy tuku, žádné bílkoviny).
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: na homogenizaci neni taky nic spatneho, nebo proc by mela byt spatna? ze se mlecny tuk rozbije na mensi kousky me moc nepohorsuje
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: je to sly sly chemicky zasah :D maji proti pasteraci to same, co proti ockovani
    GALE
    GALE --- ---
    ELIZHANNAH: Homogenizace je jen mixování, aby se ti navrchu nevysrážel tuk. (Díky za ni! Z kousků v mléce se mi chce zvracet.)
    GALE
    GALE --- ---
    TAPINA: Tohle jede ve vlnách pořád. Čekám, kdy pojednou další kolo vejce a hormony v kuřecím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam