• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WEWERKA: Zůstala bych u toho, že na antigeny na krvinkách se nemůže jen tak navázat něco z jídla. Antigen je úzce specializovaný receptor, na který se může navázat jen jediná molekula, a to je příslušná protilátka. A ta když se tam naváže, tak má tělo fakt vážný problém, během kterého už ho trávicí obtíže nemusejí zajímat.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    TAPINA: Jeste jsem to porovnavala s mym testem na potravinovou intoleranci. V kategorii tezka reakce se shoduju se 4 z 5 nedoporucovanych potravin. Ta pata je bylinka, ktere neni v clanku ani vyjmenovana. To mi prijde jako zajimavy.
    Ale treba naopak psenici mam v tride 0 - bez reakce a podle sve krevni skupiny bych pritom mela psenici vynechat. Ale test na potravinovou intoleranci neresi lepek, takze to je mozna ok.
    ACKO
    ACKO --- ---
    ARGANNAH: Dobře, tak vám už sem nikdy nic psát nebudu, slibuju, ale myslela jsem, že by pro vás mohlo být užitečný, když sem napíšu, jak se stravuje někdo, kdo nikdy neměl problém s váhou. Není to užitečný, beru na vědomí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Stejné jako horoskopy, každý si tam najde něco :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KRISKA: Ja to mam s rejzi presne naopak… mam z ni strasne rychle pocit, ze jsem prezrana a nejsem do sebe obvykle schopna nasoukat celou porci. Proste rejze mi nejede…. A kdyz uz ji do sebe nasoukam, za hodinu mam vlci hlad, i kdyz k ni mam neco hodnotnyho
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ACKO: celkem casto si delam zeleninovy salat (kolem 300-400g zeleniny na porci) k masu, nebo s vajicky. zasyti me to dobre a mam to rada, ale ted v zime nemam moc chut + ne vzdy se mi chce krajet. I to studeny maso (kureci) mi chutove v salatu nevadi.

taky si nekdy na vandr taham jabka, papriky, cherry rajcatka, pul hlavky salatu... a lidi na me cumi, kdyz z krosny po trech dnech vytahnu zbytek salatu a s chuti se na nej vrhnu :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MART1NKA: a me na to funguje to maso zase :D ale ryze teda vubec, te fakt muzu snist neomezene mnoho, treba miluju italsky rizota, ale snedla bych tak 3 porce, abych mela pocit, ze sem opravdu neco do zaludku dostala :D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MOODYCAT: Na mě to taky vůbec nesedí, já bych měla být masožrout nula, a přitom jsem žrout obilovin
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    WEWERKA: Tak s timhle at jdou do prdele :D (skupina A)

MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KRISKA: Pro me je ryze “neomezena hrouda neceho”, s dobrou omackou ve mne urcite tei ctvrte kila zahuci ani nevim jak :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WEWERKA: No lidé jsou různí a vyhovující jim různé věci, ale nemá to co dělat a krevníma skupinama, aby se každý zařadil do škatulky, která ho zázračně vyřeší. Na to si musí každý přijít sám za sebe, co zrovna jemu vyhovuje.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ACKO: Tak můžeš, no. Nicméně tady jsme v klubu "obezita", nikoli v klubu "anorexie", ani v klubu "půst", ani v klubu "je mi 80 a už mi k obědu stačí trocha zelí bez ničeho" (což mi shodou okolností před chvílí řekl tchán). Můžeš klidně i dva dny hladovět, a ano, některá těla pak ztratí ten pocit hladu velice rychle, protože proč by se namáhala, když viditelně udeřil hladomor. Nicméně poslání tohohle klubu je hledat cesty ven z obezity. K tomu především patří kvalitní a zdravá strava, ne hladověcí a polohladověcí experimenty. To můžou praktikovat křehké astenické typy, co se zappmínají najíst, ale my při takovemhle režimu akorát dlouhodobě přibíráme. Vyzkoušeno za vás.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    TAPINA: Nejsem doktor, mozna to je blbost nebo to je proste jen blbe opsane. Treba pokud vyhodnotil statisticky tohle, tak by to mohlo davat smysl. "Lidé s krevní skupinou A mají například nižší hladinu žaludečních kyselin, takže těžce tráví maso a mléčné výrobky. Proto je pro ně vhodnější lehká, rostlinná strava."
    Rozhodne by to ale mohlo vysvetlovat proc nekomu urcita dieta funguje a dalsimu ne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WEWERKA: To je přece úplná hovadina. Když někomu něco reaguje s antigeny krvi, tak právě umírá na šok, protože dostal nesprávnou transfuzi. A ty potraviny jsou tam rozdělené úplně od oka se prvoplánovým záměrem něco zakázat, jedno co. A to nemluvím o tom, že zařazují arašídy mezi ořechy.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Zkouseli jste taky stravovani podle krevni skupiny? Nedavno jsem si pri testech zjistila jakou mam skupinu a prijde mi, ze mi to sedi na muj zpusob stravovani. Ten popis byva v ruznych clancich nekde hodny strucny. Treba tady to popisuji vic detailne pro skupinu 0:
    Stravování podle krevní skupinu 0: Co jíst a čemu se vyhnout?
    https://www.herbavia.cz/blog/stravovani-pro-krevni-skupinu-0--co-jist-a-cemu-se-vyhnout
    Dalsi skupiny jsou tam k nalezeni pres odkaz.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    hele ja treba rada nekde ve meste obedvam nebo vecerim velkej cesar salat nebo jinej velkej salat treba v bageterii boulevard. kor kdyz si tam date dvojitou porci masa, to vas fakt nezasyti? k tomu si dam jeste treba polevku do menu a mam na pul dne vystarano. a to jsem clovek aktivni, svalů i tuku plný, večně někde běhajícící kolem koní a kazdodenne kydající hnůj. nebo takové ty poke bowls, to je také prima fastfood, spousta ryze, protein z masa (nebo tofu kdo chce) i zeleniny.
    ACKO
    ACKO --- ---
    ARGANNAH: ale tvat na tom, že každý den budeš mít vyvážený jídlo, je taky dost zbytečný, prostě můžeš jíst pár dní jen ovoce a zeleninu, pak zase si dáš větší množství masa, tělo si to samo přechroustá. A pocit hladu a "zasycení" je velice subjektivní záležitost, já mám třeba nejmíň hlad, kdy už 24 hodin nejím.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ACKO: Tak ono to taky samo o sobě plnohodnotný jídlo není, že. Má to nula nula makronutrientů, zasytí to jen na chvilku, celkem bez ohledu, jestli je ta zelenina vařená nebo syrová. Jako jo, když třeba v salatu je kousek bílkoviny a zálivka a je k tomu kus pečiva, to je něco jiného. Ale jinak, samozřejmě že to není kompletní jídlo. Je dobře, že se tyhle starý zdravý zvyky pořád držej.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ACKO: Jo, tímhle mě vytáčí muž. Já bych třeba za večeři považovala samotný čerstvý hrášek, když je jeho sezóna, a on se zeptá, co bude jako kromě toho k té večeři.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: No ked je v salate alebo k salatu chleba, tak som hladna… neviem ci to je tym, ze to je teple. A ked tam chleba nie je, tak to mozem ist rovno na dezert.
    Ale mam proste rebricek zasytenia ryza->bulgur->varene zemiaky->kuskus/cestoviny->chleba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam