• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    N_I: chuze je super, pac tam mas bonus, ze treba i neco po ceste vidis. me obecne nejake cviceni v telocvicne vubec nebavi, maximalne tak to plavani. ale jak je to venku, jedes na kole, jdes nebo bezis a ubiha ti krajina, tak to ma vyznamnou pridanou hodnotu
    N_I
    N_I --- ---
    VALENTINA: i já sem línej, záda sem začal aby to holt nebolelo, běh aby zmizela deprese a plavání je takovej zvláštní svět ten ponor, činky jsou dobrý moc ty kilovky a pár cviků, to švihadlo sem uvedl že mi jako lenochovi fungovalo dobře protože vím že to je třeba jen ty dvě minuty...
    ta chůze je dle mě dobrej start...pro cokoli
    a ono to zátěž pořád je..hele, ikdyž se mozku zdá že nikoli
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Uz nejsem v Kanade, nemuzu bruslit venku. Tady to ani nezamrzne, natoz aby to bylo dost tlusty. Musim na umele kluziste. A do bazenu taky vlezu radeji vevnitr, ona je prece jen ponekud zima :)
    KURE
    KURE --- ---
    VALENTINA:
    N_I: nordic walking. pro pokročilejší do kopce, fakultativně přidat rucking. za mě ideální snadno škálovatelný od naprostý nuly (ověřeno za vás).
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    N_I: já jsem si řekla, že si koupím malé činky a budu si cvičit doma, jakože cvičení s vlastní vahou, chce to jen nebýt líná:) stejně tak jogu si můžu krásně zacvičit doma, chodila jsem spoustu let a vím, jak na to.
    Já chůzi miluju, ale pro mě už to není žádná zátěž, pokud to teda není do kopce, tělo je na to zvyklé a 6km rychlou chůzí si ani nevšimne.
    N_I
    N_I --- ---
    VALENTINA: pořád myslím, že pro lidi s nadváhou je nejlepší chůze samotná a co nejvíce, hladí to i duši a časem se dá přidat bazén / sam plavu jak jouda/ nebo indiánský běh / často tak chvili jen tak jdu / kdy tě nemusí zajímat okolí, co si kdo říká a samo pravidelnost, strašně dobře mi funguje švihadlo, 2min každý den, když to je třeba tři týdny po sobě, je vidět obrovský rozdíl a je to opravdu dvě minuty denně..
    + pár protahovacích cviků na záda co mi poradili, i to je nakonec znát v pohyby celkem
    blby je na to najit cas a ano, bezky sou moc prima, jen pro lidi z nizin je to spis na 2x za rok.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já jsem si tenhle víkend říkala, že nejlepší sport na celkovou kondici, potažmo zhubnutí, jsou běžky. To je tak komplexní pohyb, škoda, že se člověk dostane tak málo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERUSKA_CA: Tak jako pohyb ve "sportovním centru" za účelem pohybu je nutný zlo, to mi nikdo nevymluví. Navíc nefungující, když tě to nebaví a děláš to jen kvůli té váze.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Nas bazen teda byl na zacatku ledna natriskanej totalne k prasknuti… :-D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ani u nás. Fitko zeje prázdnotou, viděla jsem tam možná dva nový ksichty. A bůh ví, jestli to nebylo proto, že jsem tam byla v jinej den než obvykle.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NAVARA: Hele, u nas letos ani nezacali.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BERUSKA_CA: Je dvacátého, většina to už pro tento rok vzdala :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Byla jsem zvedava, jak to, ze muzu v lednu zaparkovat v oblibenem spotrovnim centru (na kluzisti jsem byla hodinu uplne sama!) a kolem baraku nebehaji roje “lednacku” jako obvykle. Zdravotni sestra i majitel centra: “Maji Ozempic a jine, tak na pohyb kaslou. Bylo to pro ne jen nutny zlo ke snizeni vahy.”
    Tak jeste tohle napravit.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Hyde Park Civilizace o Ozempicu a podobných lécích
    18. ledna - Hyde Park Civilizace | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/225411058090118/
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Obezita je nemoc duše i těla. Nové léky mění chování pacientů tak, že jedí méně a zdravěji - Zdravotnický deník
    https://www.zdravotnickydenik.cz/2025/01/obezita-je-nemoc-duse-i-tela-nove-leky-meni-chovani-pacientu-tak-ze-jedi-mene-a-zdraveji/

Tohle mi udělalo radost, kéž by takhle uvažovalo víc lékařů.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LA_PIOVRA: tak uz vim, v cem je point tehle nabidky vedle gymu pro pro prominenty.
    Prodaji tam zajemcum Mounjaro 3× draz (sic!), nez by zaplatil bezny samoplatce v lekarne;)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PROSTE_LO: já mám takovou práci, že opravdu někdy míváme deset minut na přestávku, tak jak mi tady poradili, mám nakrájenou zeleninu, se šunkou, sýrem, někdy si to smíchám i s Lučinou nebo tvarohem, někdy do toho nadrobím tuňáka a někdy si dám kefír.
    KURE
    KURE --- ---
    PROSTE_LO: jj mít protein na situace kdy to nevychází je dobrej záložní plán.
    já si to dávam občas i k večeři (myšleno jako doplněk k večeři), když vidim že to za ten den s bilkovinama moc nevychází. Hlavně v létě, když je hic a člověku se nechce nic moc jíst a chroupe jen nějaký zelený.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    MOODYCAT: To je taky dobrý nápad na doplnění bílkovin. Ještě na svačinu jde kefír/ podmáslí (nejlíp s nižším obsahem tuku, u této potraviny mi to nevadí).
    Nakonec jsem si objednala protein z Aktin pro nějaké slabší dny, tak uvidím.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PROSTE_LO: Neni to jakoze plnohodnotny jidlo, ale ve forme svacinek mi vyhovujou ruzny syry, zejmena korbacky, jsou baleny po 55g a je to dobry.
    N_I
    N_I --- ---
    VALENTINA: pardon docela snadno funguje což mě naučila žena si doma to musli vyrobit na plechu sam . je to jen vlocka+kokos olej+ javorovy syrup/ ten byt nemusi/, to zapect na 120 chvili nez to lehce zavoni..a spoji..

potom pridat nakrajene + susene ovoce + orechy..

+ jogurt + cerstve ovoce jako banan jablko...usetris asi milion a je to moc prima ikdyz to von v kuchyni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam