• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    N_I: já žiju v místě, kde volavky doxela jsou, ale stejně den, kdy vidím volavku, je lepší den.
    N_I
    N_I --- ---
    ANABEL_LEE: já byl to samý, bylo to mou věčnou kocovinou, leností, kdy seš radši pod dekou a nic se ti nechce..výmluva na to, že jsem kavárenský typ.....je zajímavé že bez jedu, mi počasí už také nevadí...a je to skoro lepší páč tam je člověk sám..souhlasím.
    jen rady co sem popsal níže jsou co mi fungují na redukci váhy a hlavně lepší náladu, navíc nezaberou tolik čas v případě toho obyč švihadla...třeba...ale chce to pravda udržet pravidelnost...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    N_I: ty hnusne dny maji tu vyhodu ze jednak venku nikdo neni, a take se clovek otuzuje. taky nesnasim, kdyz nekdo rika ze "je hnusne" kdyz treba prsi... proste prsi no .) chodim ven kazdy den dvakrat poslednich dvacet le, mam doma kone, a proste musis i kdyz snezi vodorovne, a je to super na fyzicku i imunitu
    N_I
    N_I --- ---
    N_I
    N_I --- ---
    ANABEL_LEE: ano, já změnil mind set / vynechal sem úplně alkohol a jedy/ a šel v neděli běhat...a žádný tempo spíš sem tak tancoval mi přišlo...poslouchal hudbu a chvili i sel
    v rokytce jsem potkal volavku...zastavil se...ziral
    nebylo moc hezky pocasi ale ja na pul hodiny sel..pak sem mel uplne jinej den,
    kdysi bych mel 158 vymluv proc nejit, je hnusne, nedele, bla bla..a hle
    chuze a polobeh je lepsi nez kolo protoze vidis kazdy detail..a videt detaily zivota, nenechat si vzit ten pytlik z americky krasy, je taky dobre koreni zivota prijde mi, k nalade, zdravi apod.
    rozhodne kazdemu kdo chce bojovat s vahou je chuze a polobeh nejlepsi mozne reseni, misto ted to vsechno utrhnu v posilove...ani to me nevyhovuje...upoceny lidi z kancliku na pásu...kerý mi z 99% nejsou sympaticky...navic se jako uplne stydim...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    N_I: chuze je super, pac tam mas bonus, ze treba i neco po ceste vidis. me obecne nejake cviceni v telocvicne vubec nebavi, maximalne tak to plavani. ale jak je to venku, jedes na kole, jdes nebo bezis a ubiha ti krajina, tak to ma vyznamnou pridanou hodnotu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERUSKA_CA: Bazén je fajn a kluziště taky, to je pro mě spíš zážitková aktivita než pohyb pro pohyb. Ale typické fitko, přijít tam a vykonávat nějaké bezúčelné pohyby má místě, poslouchat kecy o vyplavování endorfinů, které jsem já osobně při tom teda nikdy nezažila... ne, díky. Jediné pozitivum vždycky byl pocit úlevy, když to skončí, ale mnohonásobně ho převážil pocit znechucení, než to začne a v průběhu :D
    N_I
    N_I --- ---
    VALENTINA: i já sem línej, záda sem začal aby to holt nebolelo, běh aby zmizela deprese a plavání je takovej zvláštní svět ten ponor, činky jsou dobrý moc ty kilovky a pár cviků, to švihadlo sem uvedl že mi jako lenochovi fungovalo dobře protože vím že to je třeba jen ty dvě minuty...
    ta chůze je dle mě dobrej start...pro cokoli
    a ono to zátěž pořád je..hele, ikdyž se mozku zdá že nikoli
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    TAPINA: Uz nejsem v Kanade, nemuzu bruslit venku. Tady to ani nezamrzne, natoz aby to bylo dost tlusty. Musim na umele kluziste. A do bazenu taky vlezu radeji vevnitr, ona je prece jen ponekud zima :)
    KURE
    KURE --- ---
    VALENTINA:
    N_I: nordic walking. pro pokročilejší do kopce, fakultativně přidat rucking. za mě ideální snadno škálovatelný od naprostý nuly (ověřeno za vás).
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    N_I: já jsem si řekla, že si koupím malé činky a budu si cvičit doma, jakože cvičení s vlastní vahou, chce to jen nebýt líná:) stejně tak jogu si můžu krásně zacvičit doma, chodila jsem spoustu let a vím, jak na to.
    Já chůzi miluju, ale pro mě už to není žádná zátěž, pokud to teda není do kopce, tělo je na to zvyklé a 6km rychlou chůzí si ani nevšimne.
    N_I
    N_I --- ---
    VALENTINA: pořád myslím, že pro lidi s nadváhou je nejlepší chůze samotná a co nejvíce, hladí to i duši a časem se dá přidat bazén / sam plavu jak jouda/ nebo indiánský běh / často tak chvili jen tak jdu / kdy tě nemusí zajímat okolí, co si kdo říká a samo pravidelnost, strašně dobře mi funguje švihadlo, 2min každý den, když to je třeba tři týdny po sobě, je vidět obrovský rozdíl a je to opravdu dvě minuty denně..
    + pár protahovacích cviků na záda co mi poradili, i to je nakonec znát v pohyby celkem
    blby je na to najit cas a ano, bezky sou moc prima, jen pro lidi z nizin je to spis na 2x za rok.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já jsem si tenhle víkend říkala, že nejlepší sport na celkovou kondici, potažmo zhubnutí, jsou běžky. To je tak komplexní pohyb, škoda, že se člověk dostane tak málo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERUSKA_CA: Tak jako pohyb ve "sportovním centru" za účelem pohybu je nutný zlo, to mi nikdo nevymluví. Navíc nefungující, když tě to nebaví a děláš to jen kvůli té váze.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Nas bazen teda byl na zacatku ledna natriskanej totalne k prasknuti… :-D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ani u nás. Fitko zeje prázdnotou, viděla jsem tam možná dva nový ksichty. A bůh ví, jestli to nebylo proto, že jsem tam byla v jinej den než obvykle.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NAVARA: Hele, u nas letos ani nezacali.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BERUSKA_CA: Je dvacátého, většina to už pro tento rok vzdala :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Byla jsem zvedava, jak to, ze muzu v lednu zaparkovat v oblibenem spotrovnim centru (na kluzisti jsem byla hodinu uplne sama!) a kolem baraku nebehaji roje “lednacku” jako obvykle. Zdravotni sestra i majitel centra: “Maji Ozempic a jine, tak na pohyb kaslou. Bylo to pro ne jen nutny zlo ke snizeni vahy.”
    Tak jeste tohle napravit.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Hyde Park Civilizace o Ozempicu a podobných lécích
    18. ledna - Hyde Park Civilizace | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/225411058090118/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam