• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    MAGUMI: no to je blbý, že mňa proste šport nebaví, žiaden. Pohyb áno, ale šport nie. Tá posilka je asi najmenšie trápenie lebo si tam môžem striedať silové veci a kardio. Baví ma ako sa cítim potom, žiadne endorfíny ani nabudenie, ale nebolí ma celý človek (zo sedenia v jednej pozícií), nebolí ma chrbát, cítim že to má na mňa dobrý efekt. Beriem to ako dentálnu hygienu, ani to ma nebaví, ale viem ako by to vyzeralo bez nej.
    KURE
    KURE --- ---
    MAGUMI: tak ono tohle platí na každým levlu.
    určitě je lepší si dát každej den procházku na kterou se těšíš a jdeš na ni kdykoliv je to možný, než se tejrat v posilce, kde jen čekáš na vejmluvu proč by to dneska mohlo odpadnout.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MART1NKA: Zrovna jdu kolem a chtěl jsem napsat něco podobného. Kdybych měl cvičit jen proto, abych líp vypadal, dlouho bych u toho nevydržel. Cvičím proto, že jsem si našel sport, který mě baví a ve kterém se chci zlepšovat. A není to tak, že bych po tréninku vesele hopkal domů plný endorfinů, mentálně nabitý a odpočinutý. Naopak bývám věčně dobitý a vyčerpaný a pořád mě něco bolí. Nechce se mi ráno vstávat do tmy a večer se vzdát filmu, abych šel spát včas, a počítat bílkoviny, jestli jich mám dost. Často se bojím, jestli zvládnu dodržet předepsaný program a jsem naštvaný a frustrovaný, když se mi nedaří, jak jsem si předsevzal. A jsem nešťastný, když se zraním a přijdu o měsíce práce, a pak rehabituluju a znovu se do toho dostanu a pak mi zase vystaví stopku nějaké jiné zranění nebo nemoc a já si to celé kolečko musím dát znovu a znovu. Ale ta radost, když se pak něco povede a naděje, že se mi přes to všechno podaří zlepšit, mě u toho pořád drží.

Chápu samozřejmě, že ne každý je takový pošuk, jako já. Ale říkám si, že by bylo fajn, kdyby si víc lidí našli sport, který je nadchne a necvičili jen proto, že "musí" nebo kvůli "hubnutí".
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    LUSINDA: pre niekoho určite, ale neplatí to plošne. Vážim si jedlo, nemám totiž žiadny prehľad. Tým, že si beriem krabičky do práce tak mi iné nezostáva ak si to chcem nejak slušne rozdeliť, teraz vážim viac lebo chcem schudnúť.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Vážila jsem, když jsem vyplňovala Kalorické tabulky. Sralo mě to a nechala jsem toho, vážení i Kalorických tabulek.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: zas to usnadní člověku počítání jídel, když je někde dostane
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: to moc rád nemam, protože mi to nepřijde snazší než to zvážit a prostor pro chybu je tam obrovskej.
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: já jo. Ne všechno. Proto jsem měl tak silnej názor na jídelníček na gramy. Třeba si zvážim ty oleje, zálivky na salát, maso (kor když je tučný), zrní/luštěniny.
    Nevážim cibuli mrkef, celer... Jednak to je blbos a druhak, když někam dávam mrkev, tak ji tam dam celou, co s odkrojkem mrkve žejo?
    Třeba kuře vim kolik má celý, tak když snim čtvrtku beu to jako 1/4 i když to neni uplně pravda.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: já si maso, přílohy a tuk vážím, nemám odhad.
    Někteří autoři mají různé návody na velikost porce podle plochy dlaně, to taky není špatný.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MAR_TINA: to by teda aspoň pro mě byla cesta k PPP. Pochybuju, že někdo z vás to jídlo reálně váží. Komentují ten jídelníček, kde je 100 g ryby apod. (U filé se to ještě odhadnout dá, ty jsou balené na váhu)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARIPOSA: jo, tyhle puzzle jídelníčky a na konkrétní osobu dávají smysl. Dají se používat pořád.

Já miluju finn crisps. Pro mě je to chutnější a lákavější než třeba sušenky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: a co ti brání si to zvážit?
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Mně přijde dobře udržitelný jídelníček od Michala Tótha.

Obědy a večeře má ve stylu "X gr přílohy a X gramů masa", přílohy a maso se mezi sebou dají libovolně kombinovat, může se vařit skoro cokoliv, pokud se dodrží gramáž. Zeleninu nepočítá, olej taky ne, má tam nějakou rezervu. Na snídaně a na svačiny má vždy cca 20 variant různých jídel, ale v jídelníčku je uvedeno, i kolik nutrientů během jednotlivých jídel má člověk sníst, takže si může i snídaně/svačiny upravit i podle sebe.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    S tou zeleninou s vámi souhlasím. Sice se tu smějete jídelníčku, který někdo sestaví, ale podle mě je strašně ošemetný odhadnout velikost porce. Tohle je třeba z výzkumu jedny univerzity v Americe, která zkoumá lidský chování.

KURE
    KURE --- ---
    Me chutná wasa :) dam si to i misto rohliku.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MART1NKA: já už jsem taky nízkotučných věcí a knackebrotů přejezená... doby, kdy jsem poslušně každodenně žvýkala suchý a tvrdý knackebrot nebo kdysi taky pufovaný rýžový chlebíček, když jsem ještě měla zato, že je zdravý, jsou asi nenávratně pryč. Sem tam si knackebrot dám, ale rozhodně ne na denní bázi a ani obden.

MAR_TINA: "Ty knackebroto mrkvové diety se píší pro ženy, které jsou už teď v metabolické pasti po letech diet a s malou aktivní hmotou. Takové dieta je pošle rovnou do propasti, ale ze začátku mohou něco zhubnout. Pak to poruší a budou mít výčitky, takže je vůbec nenapadne hledat chybu v dietě a ne v sobě." - no to si myslím taky...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: ale jinak tu mozarellu light používám ráda.
    Žitný chleba lehce opečený v toastovači (dobrý má i lidl), vrstva něčeho šťavnatého, třeba zavařená hustá rajčata nebo nějaké chutney, plátky mozarelly, zelené listí.
    Vejdu se do tuků a sním dost bílkovin. Chleba jde pokapat olivovým olejem, tím se zvýší dobré tuky a v sýru není tolik nehodných.

Ty knackebroto mrkvové diety se píší pro ženy, které jsou už teď v metabolické pasti po letech diet a s malou aktivní hmotou. Takové dieta je pošle rovnou do propasti, ale ze začátku mohou něco zhubnout. Pak to poruší a budou mít výčitky, takže je vůbec nenapadne hledat chybu v dietě a ne v sobě.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Mne maserka po kalistenike hovorila, ze to mam nejake tvrde, co som robila
    No cvicila, asi na to niektore nie su zvyknute

Inak to jedlo… mne tie nizkotucne knackerbrotove diety pridu ako tyranie zvierat
    PRECO sa netlaci normalny jidelnicek bez vysokokalorickych bomb (smazene, extra tucne, sladke atd) ale idem rovno z pizze quattro formaggi do nizkotucnej mozzarelly. Ach.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VALENTINA: jestli chodíš na jogu někam, kde mají posilovnu, můžeš to propojit. 40 minut posilování a pak jít na lekci.
    Nebo přidat k joze plavání.

Na mě si teď masérka "stěžovala", že má co dělat taková záda rozmasirovat. A byla jsem jen po týdnů plavání a procházek.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VALENTINA: jogu mozes cvicit dalej, ked k nej pridas nieco silove, naberies silu aby si tu jogu utiahla. ale s hypermobilitou cvicit len jogu niekolkokrat tyzdenne nie je dobre.
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: to platí pro všechny, nejen ženy. o tom silovym treningu a svalech.
    Ale muži zpravidla netrpí strachem z toho že když zvednou činku, budou vypadat jako Hulk :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MART1NKA: máš pravdu, mně jógu moc nedoporučují, jelikož jsem právě hypermobilní, když mě tak baví:(
    běh jsem si teda nikdy neoblíbila. Je fakt, že mě začínají bolet kolena, ale to přičítám věku:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam