• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Mne maserka po kalistenike hovorila, ze to mam nejake tvrde, co som robila
    No cvicila, asi na to niektore nie su zvyknute

Inak to jedlo… mne tie nizkotucne knackerbrotove diety pridu ako tyranie zvierat
    PRECO sa netlaci normalny jidelnicek bez vysokokalorickych bomb (smazene, extra tucne, sladke atd) ale idem rovno z pizze quattro formaggi do nizkotucnej mozzarelly. Ach.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VALENTINA: jestli chodíš na jogu někam, kde mají posilovnu, můžeš to propojit. 40 minut posilování a pak jít na lekci.
    Nebo přidat k joze plavání.

Na mě si teď masérka "stěžovala", že má co dělat taková záda rozmasirovat. A byla jsem jen po týdnů plavání a procházek.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VALENTINA: jogu mozes cvicit dalej, ked k nej pridas nieco silove, naberies silu aby si tu jogu utiahla. ale s hypermobilitou cvicit len jogu niekolkokrat tyzdenne nie je dobre.
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: to platí pro všechny, nejen ženy. o tom silovym treningu a svalech.
    Ale muži zpravidla netrpí strachem z toho že když zvednou činku, budou vypadat jako Hulk :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MART1NKA: máš pravdu, mně jógu moc nedoporučují, jelikož jsem právě hypermobilní, když mě tak baví:(
    běh jsem si teda nikdy neoblíbila. Je fakt, že mě začínají bolet kolena, ale to přičítám věku:)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Rokmi som prisla na to, ze by si clovek mal najst nejaky sport co ho fakt bavi, napriklad ony bezky, kolo, lezenie na stene, box… je to vlastne jedno.
    Chodim do fitka preto, aby som ten moj sport robila lepsie. Ciel je iny nez cislo na vahe. A iny nez sa tam nudit na strojoch v upotenej miestnosti.

Inak u zien 40+ sa odporuca skusat cvicit silovo, pretoze vam vekom odchadzaju svaly. Male cinky nie su uplne useful, to je lepsia vlastna vaha. Je lepsi pilates nez joga. Pozor na combo beh+joga. Sama na sebe viem, ze dlhsi vytrvalostny beh (okolo hodiny a viac) metabolizuje tak, ze cloveku minimalne na hornej pol tela svaly skor ubudaju, co je v kombinacii s napriklad hypermobilitou a krkolomnymi jogovymi poziciami fakt blbe. Mala som bolesti klbov este pred 30. Odkedy cvicim silovo tak prestali.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    CMLKA: Tohle má každý jinak, myslím si. Třeba dcera byla dlouho uzobavac a velký jídlo se do ní nevešlo. Teď se občas hecne na něco fakt dobrého, ale jinak taky spíš spása průběžně, než to tam na povel nahrnout.

Já sama radši taky pořádně najíst a mít klid, plus po těch svacinkach s miligramem paloučku jsem teda hlad měla desnej.

Fakt nejlíp se mi osvědčil styl "jak nejlíp můžu v aktuální situaci". Tzn když je elán a vše ok, co nejvíc se hybu a co nejlíp jim, když elán není, tak se snažím aspoň moc neprasit, a když je mizerně, jsem třeba nemocna, venku hnusně a menses na cestě, tak si holt zalezu s chipsama do tepla a dva dny se litiju a cpu. Svět se nebori, slunce zas vysvitne a v klidu si zas naskočím.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    KURE: přesně. Mě vždycky "baví" ty počty. 180 g tresky, 95 gramů cottage sýra, 10 borůvek, 5 rajčat :-)))
    Jako sorry, u potravin, co mají opravdu zanedbatelnou kalorickou hodnotu počítat jejich množství na gramy, to je zaručená cesta k PPP. A k svačině 1 knackebrot a kolem toho ty napocitany rajčata a miligramy Paloučku, to bych radši nejedla nic, jak by mě to štvalo. Nehledě na to, že bych měla hlad jak herec. A to teda fakt nejsem velký jedlík.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: anabolismus, no
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: Naše mládeže neskutečně vytáčí tím, jak požaduje osm svačin po sobě a furt skučí, že mají hrozný hlad :D Vidět to na nich není.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CMLKA: taky to tak mam, driv jsem jela porad ty svacinky, ale najist se 2-3x denne mi prijde lepsi. ale je to asi i s vekem, mladez potrebuje casteji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Koncept malých jídel člověka akorát rozežere, aby chtěl něco uzobávat nonstop, ale sytý není nikdy.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ANNIKA: ja zase zjistila, ze pro me je prijemnejsi jist vetsi jidlo a min casto, nez porad neco jist a co si budem, ono to i zdrzuje a je s tim s prominutim srani....navic i koncept malych jidel casto jsem myselela, ze uz je docela prekonanej
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    KURE: Jo! To mě kdysi točilo na profi jídelníčku. Různý půlky různýho ovoce a zeleniny nebo části pečiva, každej den nacnout aspoň tři krabičky stylu: Lučina, nizkotucna pomazánka X, tvaroh, další den zase jiný. Jako wtf? K dojedeni to nikde nebylo, takže jako jo, hezky, "náš jídelníček je pestrý a neopakuje se", ale styl "kousni si a zbytek zahoď" mi nepřišel optimální.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    N_I: já ráda do přírody s hůlkama, do města geocashing, tam vysloveně za tou keškou ženu.
    MAR_TINA: já kdysi šla do posilovny zhubnout a skončila jsem u činek🤣 nějak si na tom pásu připadám jako křeček v kolečku🤣 no to mě teď nemusí trápit, ono to má nějakou nosnost🤣
    KURE: bacha na ty borůvky🤣
    ELIZHANNAH: já miluju syrovou zeleninu❤️
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    KURE: Tak ono je to celé pro mne nepoužitelné:
    1. Takové jídlo mi nechutná a budu mít chutě a tedy tendenci prasit.
    2. Není dlouhodobě udržitelný - prostě si nedokážu představit, že takhle budu jíst celý život.
    3. Přijde mi, že bych z tohoto jídelníčku měla hlad.
    4. Ten bod se zeleninou je validní, pokud se budeš řídit tou gramáží. Za mě je to taky blbost, protože zelenina má minimum kcal, tedy je nesmysl řešit, jestli jí sním 50 nebo 100 g (dle kalorických tabulek se pohne vláknina..).
    5. Je to můj názor vypozorovaný z mé zkušenosti - je za mě ok “hřešit” něčím, co mám ráda, když to pak vyvážím zbylým jídlem ten den nebo pohybem. A to hřešit pisu v uvozovkách. Myslim, ze je fajn, kdyz se člověk nehroutí, kdyz ma občas červené kolečko v kalorických tabulkách nebo nesplní denní cíl pohybu.
    KURE
    KURE --- ---
    PROSTE_LO: já v tom vidim ještě jeden problém. Logistickej.
    Uplně novej jídelníček z úplně jinejch surovin je další překážka. Je něco jinýho napkoupit na volnoběh věci "jako obvykle" a nakoupit podle uplně novejch pravidel.
    Navíc ty jídelníčky se předháněj v množství (čerstvejch a rychle vadnoucích) surovin co jsou potřeba v množství pír gramů, takže neni sranda to cely udržet nějak čerstvý. Nijak to nebere v potaz velikosti balení, nebo nějakou návaznost aby když si v pondělí načneš púixlu lupení, tak ji v uterý max středu dojíst, a tak podobně.
    To vššechno se čeká že pacient zmákne jen tak mimochodem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: Proto jsme přešli na loupací buráky. V Lidlu mají nejlepší. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Taky jsem tým chodit ven, aj když padají hovna s háčkama a věřím, že to má na imunitu vliv.
    Hubnout extra nechcu, trocha "záchovného tuku", pro případ hospitalizace, se hodí.
    Jak níže psal N_I, venek, vzduch, příroda fakt pomáhájí k lepšímu dni. Přiběhnu dom a nadšeně hlásím, že jsem viděla hejno mlynaříků. :-)
    Kombinuju chůzi do kopce, veslování a posilováni doma. Činky, podložka, velkej balón a pískové zátěže mi stačí. Před oknem mím plno krmítek a užívám si pohled na ptačí strávníky, když vesluju.
    Taky se mi osvědčily mikrotréninky během dne, v práci na hajzlu udělám v kabince třeba 15 dřepů mockrát za den.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Navíc u čerstvého hrášku je práce s loupáním, to samo o sobě omezuje množství, které do sebe člověk nacpe, krom toho že přineseš domů pytel a většina toho jsou slupky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam