• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: Smazeny mozzarella sticky, ty jsou velky jako sterilovana okurka :-D
    KURE
    KURE --- ---
    ELIZHANNAH: A co jedí, když okurka je taková kalorická bomba?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MARKYSHA: mně taky leze... a tak tam lezu jen s mírou. Jenom když se chci ujistit, že jsou nadále šílení.
    TAPINA: ne, pět plátků salátové je samozřejmě obludně velkých, protože salátová je velká
    GALE: deset koleček okurky, deset koleček kolem hřiště :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ELIZHANNAH: já zas nevidím...já to četla jako pět ptáků sterilizovaných🤣 jinak mně by taková skupinka děsně lezla na nervy🤪
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GALE: Tim, ze ted snis jen celou sterilovanou :-D
    GALE
    GALE --- ---
    ELIZHANNAH: Když je venku víc než 10 stupňů, sním tu okurku celou (i sterilovanou). Jak se mám potrestat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELIZHANNAH: Pět plátků sterilované má tak třikrát víc energie než pět plátků salátové, ne? :D
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    V mojí hubnoucí skupině na FB dnes už začali halucinovat, že prý pět plátků okurky z jídelníčku musí být určitě spíše sterilovaná okurka, protože pět plátků okurky salátové je příliš velkých :D Já fakt nemůžu... že někdo bude šílet už i ze zeleniny... anorektickej klub.
    CATHERIN4
    CATHERIN4 --- ---
    Pozitron: dakujem za vycerpavajuce info. Mas pravdu, pojdem na osobnu konzultaciu, musi ma zhodnotit lekar, ci je to pre mna vhodne. Gratulujem k tehotenstvu a babatku, to je urcite najdolezitejsie.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CATHERIN4: byla jsem na podzim 2022 na konzultaci k laserove liposukci a neni to pro kazdeho. na reseni obezity to fakt neni. urcite zajdi na konzultaci, takhle od pocitace ti nikdo nic presneho nerekne, to musi zhodnotit fakt jen lekar, nikdo jiny.

kazdopadne ja tehdy mela asi 65 kg na 164 cm, dle doktora jsem byla az na to bricho stihla, dokonce mel nejdriv podezreni, jestli nemam take velkou diastazu, coz vubec nemam, takze byl nakonec az prekvapenej, kolik mam na brise tuku. no a u me to bylo dost na hrane s tim, jestli se jeste zatahne kuze a bude to vubec pekne. uz jsem mela termin, z liposukce ale seslo, protoze se ukazalo, ze jsem tehotna (uz jsem nedoufala, uz jsem to vnitrne vzdala, proto jsem na tu konzultaci sla). cili ted uz by to treba u me nepripadalo v uvahu vubec, kdyz kuze dostala mezitim zase zabrat, to bych mela akorat tak hnusnej previs.

co se tyce samotne liposukce, laserova je urcite lepsi, protoze pri te se lepe zatahne kuze a nevznikaji tolik hrbolky, dela se v analgosedaci, jeste ten den se s doprovodem odchazi domu. rekonvalescence prej v pohode, akorat prvni dva dny vytejka z direk nejaka sracka s krvi, co je lepsi byt doma, bolesti se daji udajne zvladnout za pooci beznych leku na bolest, stahovaci pradlo se nosi asi 4 tydny a u me byla tehdy kalkulace nejakych 56 000 za bricho a boky. vcetne toho stahovaciho pradla a analgosedace. ale jak rikam, byl to podzim 2022 a samozrejme co klinika, co bude jina cena.
    CATHERIN4
    CATHERIN4 --- ---
    Ahojte, mate niekto skusenosti s liposukciou? Ja na to chcem ist, z antidepresiv som pribrala az 25 kilo, skoro vsetko do brucha. Teraz mam hroznych 90 kilo. Viem, ze to nerobi zazraky, vraj je mozne odsat 4,5 kg tuku, aj to je nieco. Lepsie ako nic. Chcem sa poradit s lekarmi, ci je to pre mna vhodne.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CHOCOLAT: Já si nemyslím, že "dřív" se někdy lidi měli nějak skvěle. Ve skutečnosti si myslím, že člověk není schopen sestavit žádný suprdupr ideální způsob života. A dokonce by se o to ani neměl pokoušet, protože milenialismy a utopie končí prostě nejčastěji megaprůserem, historie jich je plná. Myslím, že jako lidstvo jsme nedokonalí. Všechno, na co sahneme, vždycky po čase nějak pokazíme (někdy hned), a jakýkoli systém, který vyrobíme, má vždycky mouchy. Z toho plyne, že nemá smysl hledat, kdy se lidi měli "líp" a kdy byl "svět ještě v pořádku" - nikdy nebyl, nikdy nebude. Vždycky to bude kompromis plnej spousty nejrůznějšího bordelu. Co ale smysl má, je dívat se kriticky na životní styl, kterým žijeme právě teď, a na systém, který máme právě teď, aktivně hledat jeho největší mouchy a snažít se je odstranit. Nebo je aspoň zmírňovat. Když budeme pravidelně opravovat nesmysly a osekávat extrémy, může lecjaký systém fungovat dlouhodobě docela pěkně a lidem v něm bude poměrně dobře.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: bych ucitelce asi autenticky neco rekla o nazorech z 19. stoleti
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: v tyhle socialni bubline asi jo, ale nedelej si iluze, ze dnesni sul zeme vychovava deti nejak osvicene. proste predavaji vzory co maji a neresi.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: to urcite, jen ze moje poznani je, ze autenticitu chce malokdo. vetsinou nakonec stejne musis skocit do nejake role a to co davas ven filtrovat. kdyz chci bejt autenticka, jsem sama, to je nejbezpecnejsi.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MAR_TINA: asi jak u které rodiny. Můj syn jako malý každou chvíli brečel, prostě mu přišlo něco líto. Já jsem ho od toho nijak nezrazovala, když je mu něco líto, tak je mu to líto, je to pro mě prostě odreagování napětí, odplavení emoce slzami, aby to v sobě nemusel držet, ale učitelka to s námi jeden rodičák rozebírala, že je to jako divné, aby kluk brečel :) Jak rostl, tak se frekvence zmírňovala, ale i teď ví, že když mu něco přijde líto, není to katastrofa, ale normální věc, prostě otře oči a je to...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELIZHANNAH: A není to dneska při výchově dětí už lepší? Tohle bylo cpaný nám, ale mladší lidi mi přijdou víc otevření různým emocím a projevům.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: ta první věta asi vyznívá divně. Chtěla jsem vlastně jenom říct, že tě neznám a jen tipuju, jak to vlastně máš ty :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: Je otázka, jestli u tebe je to ještě autenticita nebo něco jiného... nevím. Možná bych to ještě přeformulovala s tou autenticitou tak, že je hlavní, aby člověk byl pravdivý vůči sám sobě, aby si nelhal do kapsy a přiznal sobě samému, že ho něco štve, mrzí, rozesmutňuje, že něco ale fakt pokazil atd. A pak je třeba se sebou umět zacházet a nevyjadřovat emoce úplně nefiltrovaně, že druhého pak zbytečně děsím a zraňuju... Neprudit nepříjemnými otázkami a poznámkami zbytečně, ale tam, kde je to třeba, tu otázku či poznámku říct, protože ničemu nepomůže, když bude falešný klid za cenu toho, že se někdo užírá a trápí.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KURE: jo no, bylo by lepsi, kdyby se mohli vybit nejakym rizenym zapasem

ELIZHANNAH: neprospeje to nikomu. ja mam kratky reflexnii oblouk, rychle reakce, emoce se mi davaji ven samy, az s tim mam problem, protoze to lidi sere, ze rikam veci jak jsou na plnou hubu... autenticita zni hezky na papire, ale realne lidi chteji tu pohadku a hlavne aby je nikdo neprudil s neprijemnymi otazkami a poznamkami
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam