• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ARGANNAH: sezamak je super do vsech tech jidel ala cina - tedy ruzne veci na woku, krupave asijske salaty a tak
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: Musí být v lednici, jinak žlukne. Ale z mých zkušeností vydrží v chladu poměrně dlouho (respektive nikdy se mi nezkazil).
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    ELIZHANNAH: Ahoj, ano, poměrně rychle se kazí - zřejmě oxiduje nebo tak něco, určitě se to dá dohledat na internetech, takže by se prý měl používat co nejčerstvější a skladovat v lednici. Mně ho doporučila nutriční terapeutka. Akorát jsem chtěla jenom malé balení a aby byl čerstvý a objevila jsem tohle: https://www.agro-el.cz/lneny-olej/
    Je dobrý, jenom se musí počkat, až budou lisovat.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: lněný se extra rychle kazí, ne?
    KURE
    KURE --- ---
    Ja mam piqual od Lozano Červenka, což je myslím taky Španělsko a chutná mi.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: ale stal teda 500.za třičtvrtě litru
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    TAPINA: my si dovezli v létě olivac z Itálie....z jedné farmy (mají i michelinskou restauraci kam ty výrobky dodávají) chutná jak slunečnicový - žádná pachuť ani hořkost
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ono je voňavých olejů vůbec spousta. Když jsem u Cajthamlové jela low fat a měla 60g tuku na den celkem (ppzději dokonce 40), zvykla jsem si dělat maso prakticky na vodě (nebo jen na trošince oleje, třeba na 10g pro celou rodinu) a až na talíři dodávat kvalitní tuk s přesností na gramy. Objevila jsem tak spoustu úžasných olejů - lněný olej, sezamový, dýňový, hroznový, avokádový, rýžový, některé byly lepší na tepelnou úpravu, jiné bez ní, některé na maso nebo do luštěnin, jiné na salát. Takhle maximalisticky už to dneska dávno nejedu, ale zvykla jsem si mít doma kromě klasického komba řepka-slunečnice-oliva i sezamák a lněný olej. Dá se s tím dobře kouzlit. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Anrbo člověku fakt olivový nechutná. Na saláty jde dát kvalitní za studena lisovaný slunečnicový olej.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    TAPINA: Ja to mela podobne. Je to druhem olivace. Ta pachut me odrazovala a do salatu jsem si misto toho davala treba orechovy, ktery je bez prichute. Ale ted jsem byla na Krete, a ten jejich olivovy olej je bozsky! nema zadnou pachut.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAPINA: Nemám ráda španělskej oliváč, má pro mě hořkou dochuť. Řeckej je ok, ten žádnej hnusnej chuťovej ocas nemá. S Italským nemám zkušenost, ale u toho španělskýho jsem si velmi jistá..
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    TAPINA: jo, řecký je opravdu jiný level. Ja naprosto zbožňuju ty, co si vozíme z dovolených. Většinou od přímých výrobců. Mají takovou silnou, trošičku až pálivou chuť a to jsem schopná je i pít :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CMLKA: Je fakt, že ten co mám teď, je španělský. Tak tomu ještě zkusím dát šanci s jiným.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: A dobre delas.
    Dodnes si pamatuju slecnu, ktera se na mne u vecere na dovolene v Mexiku divala velmi pohrdave. Jedla jsem kraby se zeleninou. Spoustu krabu. Ona notoricky nejedla nic a tu a tam nekde omdlela. Presto odmitala pozrit cokoliv a ze se ty stoly prohybaly uplne vsim, to aby nebyla “tlusta jako my”.
    Zamerne v uvozovkach, opravdu tlustej tam byl tak mozna jeden pan, zbytek normalne ve zdravych mezich v ramci sve konstrukce.
    To, co maji v hlave neni zdrave.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    NAVARA: Muj oblibeny!
    A jinak taky hlasuju za to, zacit reckym, idealne z Krety.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Měl jsem oliváč s lanýžem a bylo to výborný :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CMLKA: nj muze byt, ja jedu v reckych produktech :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUCIASHECK: španělské nepozřu, krétských a naxoských bych se užrala, italské toleruju.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAPINA: Spis si myslim, ze to je fakt druhem, ten spanelsky je fakt hodne ostrý. Doporucuju zkusit řecky a nějaký fakt kvalitní.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Ne, měla jsem tam čistě jen zeleninu. Asi mi prostě fakt nechutná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam