• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MAR_TINA: lol 😂 asi jen vztahovacne dámy.
    AKI4CE: nejde o to někoho nazvat tlustým...o tom teda ty měření nejsou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUSINDA: všechny jsme tlusté krávy
    To jsi chtěla říci?
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    LUSINDA: ja jsem za celej svuj zivot nepotkala nikoho, kdo by nevedel, ze je tlustej, kdyz byl tlustej...na to nepotrebujes BMI tabulku
    ale spoustu holek, ktery se videly tlusty, i kdyz objektivne nebyly....
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    AKI4CE: no víš, ale tyhle řeči opravdu nevedou lidí s BMI 25, ale s vyšším.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    LUSINDA: ta tabulka je nepresna a myslim, ze se to obecne vi....

lidi nejsou linearni, tzn. jejich hmotnost se neodviji pouze od vysky, ale i od mohutnosti tela a pritom jsou v tabulce stejne hodnoty pro typ "valkyra" i typ "etericka vila"
    a pritom pri BMI=25 muze mit etericka vila brutalni mnozstvi tuku a zadny svaly a valkyra byt prijemne nasvalena s minimem nadbytecneho tuku
    a pri BMI=18 je etericka vila krasne stihla zatimco valkyra bidne hyne :o))
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    AKI4CE: no vidíš dneska se lidi ani moc nesnaží. Místo toho badaji nad tím, že tabulka neodpovídá době a měla by se předělat. 😂😂😂 Slyšeno mockrát.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    Oni cely ty 90. leta byly takovy zvlastni. Informaci moc nebylo, vydavaly se vsemozny knizky ze zapadu, obcas fakt mizivy kvalty a plny uplne chybnejch informaci. Takze lidi si mezi sebou predavali "zarucene rady" jak zhubnout. Vzpominam, jak sousedka prinesla prevratnou dietu...tukozroutskou polivku (de facto kapusta varena ve vode :o), s tim, ze toho muzes snist kolik chces, ale jis jenom to. No vydrzela jsem to asi 3 dny :o))
    No a pak se objevila zazracna tabulka BMI, ktera ti konecne rekne kolik mas vazit, abys nebyla tlusta. Takze se spousta lidi snazila zhubnout, aby se vesla do nejake tabulky a samozrejme ne na horni hranici normalu, nebo nekam doprostred, ale idealne mit 18 - tzn. tesne nad podvyzivu, protoze to pro ne znamenalo bejt "zdrave hubenej".
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Mi přijde, že tohle prostě někteří chlapi s oblibou dělávali a dělávají, já to poslouchala celé manželství, kde bych co mohla případně zhubnout.
    Akorát že já mám svoje tělo ráda, jak je, nadváhu jsem fakt nikdy neměla, čili mi to šlo jedním uchem tam a druhým ven. když jsme se o tom později bavili, tak prý to byl přece vtip, to je jasný...no haha, ovšem ne každý tyhle vtípky snese, že.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    OCTOPUSS: me prijde, ze to mohlo klidne vzniknout jenom na zaklade BMI tabulek, protoze pro slecnu vysokou 182 cm je BMI = 18 pri 60kg - coz vsechny ty modelky plus minus mely (teda nektery jeste min)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: Já poznala asi hodně kluků, kteří tomu podlehli - 1) viděli v holky s křivkama jako ty tlusté 2) ač toužili po tom s nima něco mít, nechtěli s nima chodit, aby se jim jiní nesmáli, že mají tlustou. Celý to bylo takový nemocný.

Šílený je příběh jedné paní, kterou znám. Velmi štíhlá, spíš hubená, plochá, bez tvarů. Našla si manžela, poněkud nedobré povahy, který musel mít vedle sebe hubenou na ukazování a zahýbal jí s každou "tlustou rozkydlou buchtou" z okolí rodné vesnice. Ale po ní pořád chtěl, aby byla sportovní a "netlustá". Jí navíc ještě komentuje od dětství její máma, ta je Polka, tam je ten pohled na ženy ještě drsnější. Prostě neštěstí na všechny strany. (Rozvedení už jsou. )
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ilustrace: můj muž je na tlustý ženský. Primárně ho přitahuje postava typu přesýpací hodiny, čím víc křivka tím líp, většina žen je na něj "příliš hubená". Jeho ideál vypadá plus mínus jako Naďa Konvalinková, jedno v jakým věku. No a my se seznámili v roce 99, i on byl samozřejmě pod vlivem tohohle všeho toxických fatfobního shitu, a když jsme se potkali, tak prej mu proběhlo hlavou "bože, ta je krásná - akorát je fakt tlustá - ale mně to vlastně NEVADÍ, wtf". Pak už to nikdy neřešil. Ale na tom je vidět, jak i chlap, kterýho vždycky přitahovaly jenom baculky, měl stejně v těch devadesátkách reflexivně reakci, "ale ta je přece děsně tlustá, mělo by mi to vadit"

(A protože to tady čte, tak ať mě opraví, jestli to líčím blbě :D)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    OCTOPUSS: Ta doba fakt byla taková, společnost tím byla nasáklá a mladý lidi jsou telata, co tohle naivně přejímaj, aniž by se nad tím vůbec pozastavili. A teda zdaleka za to nemůžou jen samci, ženský se vzájemně kolikrát vytejrávaly ještě mnohem hůř. Co třeba v tomhle ohledu napáchaly matky na svejch dcerách, o tom by se daly psát romány.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OCTOPUSS: já mám dojem, že to bylo - těch magických 60 kg i v mnohým filmech, které byly i české televizi.
    Třeba vážení v Piti piti pá. Nebo ta Bridget Jones.
    KURE
    KURE --- ---
    OCTOPUSS: nejspíš to psali v bravíčku, takžwe "se to vědělo" mezi dětma.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Já vůbec netuším, kde jsem tehdy vzal, že holka nesmí vážit přes 60. Fotr s náma nikdy nebydlel, takže od nějsem žádný takový blbosti slyšet nemoh, kamarády jsem neměl, a internet nebyl zase tak moc rozšířenej. Že by to bylo něco genetickýho? V tom případě jsou ale samci ještě podřadnější živočišnej druh, než jsem si kdy myslel :D
    A vůbec nic jsem tím ani nesledoval, prostě jsem jen měl špatnej pocit, že váží moc, ačkoli mi ani nepřišla tlustá. Dneska bych za ní lez po čtyřech, aby mi ten luxusní zadek ukázala :D Prostě WTF!!!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: vyhlásila bych jich za krávu devadesátek, tu postavu. A Renee s jejíma dramatama pro bulvár, jak kvůli roli chudinka musí strašně žrát a tloustnout a pak se těžko hubne, tak tu s ní. Mimochodem v těch bridget tvarech se mi asi líbí nejvíc :)

Co tím kdo chtěl dosáhnout? Proč neměla ta postava třeba 80 kilo? Byl to trest pro holky, co se na takové bezduché ptákoviny koukaj?

Přijde mi, že to byl takový univerzální návod pro nejisté kluky a muže - naznač každý svojí holce, že by mohla shodit, ať váží cokoli, ať se pořád snaží a hlavně ať je vděčná, že s ní vůbec někdo chodí, a nestěžuje si na nic.
    Protože to je přesně to, co chlapi dělali, že OCTOPUSS: (jo díky za přiznání, mně to neříká, tak odpustěno), protože se to tak prostě říkalo.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ...a ikona tlustých žen, Bridget Jones, měla 54 kilo (v knize).
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BIRMA: Hlavne se rikalo, ze kazda modelka ma 50 kilo, oscilovalo to mezi 49 a 54, kdy “by se mela vic hlidat”… Renee v Deniku pak byla s tema 62, co si do toho deniku zapisovala, “ta oskliva tlusta, kterou nikdo nechce a nikdo nechape, jak se o ni muzou tahat ti dva krasavci,”….
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    Ty devadesátky/začátek 00’s byly asi hustý i v tom, že se tam sešel boom modelek + to, že nás v podatatě vychovávala generace žen, které vzhlížely ke vzorům typu Catherine Hepburn a Twiggy, dokonce bych řekla, že tahle generace byla v něčem snad ještě ujetější, že PPP vůbec jako téma neexistovalo, naopak žena, která se stravovala stylem “sním půl jablka a vypiju osm hořkejch černejch káv denně” byla braná často jako vzor toho, že se tzv. udržuje 🤦🏻‍♀️😀
    A teda pak ta posedlost číslama 🤯 Furt se řešilo, kolik kilo “má žena vážit” a že pokud je to víc než centimetry za stovkou mínus deset, tak že už je tlustá a hotovo. V tělocviku jsme se taky každej rok měřili a vážili.
    Dokonce si i pamatuju, že jsme s holkama řešili, že někde (asi v Bravu nebo Dívce? :)) psali, že ideální výška holky je 168 cm - že se jako vedle ní i menší kluci nemusí cítit špatně - ale že ještě furt není tzv. prcek. Tohle je taky bizar na Ntou 🤯😃
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MOODYCAT: Olověné kosti!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ARGANNAH: Nezkousela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam