• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LUSINDA: ochuceny kefir si nekdy koupim, je tam myslim 10g cukru na 100g. (2 kostky?)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: to, že ochucený kefír má v sobě 10 kostek cukru jsem teda nevěděla....
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Pro mě je jinak ta spousta detailů a nejednoznačností hodně důležitá. Čím jsem starší (a čím víc mi roste profesní deformace), tím víc si uvědomuju, že ve vědeckém typu poznání je opravdu málo skutečně jednoduchých věcí a že všechno je naopak nesmírně složité a místy nejasné, věci jsou zapojené ve složitých sítích vztahů k jiným věcem a ty zase k dalším věcem a každý zásah generuje řetězovou reakci, která může mít naprosto nepředvídatelné výsledky. Jsem vděčná za každého veřejného intelektuála, který se nebojí prezentovat věci ve vší složitosti a nenosí na trh jednoduchá a snadná řešení ve stylu "odteď si každý den ráno myjte genitálie studenou vodou a uvidíte, že budete už navěky šťastní". :) Ale jako návod na to, "co dělat", to samozřejmě nefunguje: tyhle videa mi přijdou užitečná jako jeden z doplňků k nějakému už nastavenému a odzkoušenému režimu, který člověk jenom dál ladí, prostřídává přístupy a jak se tělo přizpůsobuje a přestává na něj reagovat, tak ho postupně upgraduje a rozšiřuje o další roviny. A taky samozřejmě jako varování pro všechny fandy těch výše zmíněných snadných řešení, co mají pocit, že odteď začnou "nežrat a hejbat se" a všechno se snadno vyřeší.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Vestigia tu upustila zákulisní info, že Havlíček se zřejmě před časem podruhé rozvedl. Ta jeho videa jsou obecně vzato super a úplně bez přehánění mi extrémně pomohla na mojí vlastní cestě. Ale posledních x měsíců je to přesně, co říkáš - sem tam zajímavá informace, ale do toho poměrně hodně boomeroidní vaty. Rozdávání mouder naprosto nesouvisejících s jeho profesí, brblání, rozvleklé projevy na téma "co je se světem špatně" a tak vůbec. Asi nejhorší bylo to video, kde se začal rozkecávat, jak to je a jak by to mělo být mezi muži a ženami. Tak si říkám, kolikrát jsem to viděla i u jiných (včetně kolegů), jak špičkového experta v podstatě napůl odborně zabil nějaký průser v soukromém životě, a kolik lidí se z toho nikdy nevyhrabalo. Tohle video je shodou okolností po dlouhé době celkem fajn a vlastně mi to udělalo radost. Já si Havlíčka velice vážím, i s těmihle jeho slabšími stránkami, a soukromě bych si přála, aby se dal zase dohromady.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: možná že to vidim moc kriticky*, a protože na to koukm aby se dozvěděl co (ne)dělat. A jsem zklamán.
    Ale abych mu nekřivdil a jen nekritizoval, z několika jeho a toho kulturisty, jehož jmeno si nepamatuju, videí sem nabyl dojmu že je na čase se soustředit na druhou stranu rovnice a zacit nejak koordinovanš cvičit.

protože jsem zjistil že zase přibírám i když mám pocit že jím příčetně, a mám strach že se zase vykrmim :(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: a ještě se vždycky pochlubí tím, co nejí nebo rovnou půstem.
    Paní vedle taky. Oběma bych přidala 5 kilo :))) (nadsázka)
    Říká zajímavé informace, ale v takovém balastu mnohdy osobním.
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: Konečně jsem se dostal k tomu to v klidu shlédnout a jsem frustrovan*.

Je to hrozně moc košatej výčet toho co je komplikovaný čemu všemu na lidskem metabolismu nerozumíme a zároveň mlhavy doporučení k návratu k jednoduchosti.
    Jako debata pěkná, ale když to sleduju s tim že se dozvím co dělat tak prd.

*) když jsem byl v tom, viděl jsem víc těch videí a začínám mít pocit že Havlíček je za zenitem. Vypouští pseudointelektualni moudra čímž rozptyluje toho druhého a informační hustota je slabá. Asi to chápu, delaj kontent ale toho obesnyho mudrovani mi tam přijde moc.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Jen doplnim
    KRISKA:

Pokud by nekdo potreboval, tak seznam akreditovanych lymfocenter je zde dole na mape: https://www.lympho.cz/lymfocentra

Nejkratsi cekaci lhuty k lymfologovi jsou 2,5 mesice, ale casto i 5 mesicu.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    AKI4CE: Ja myslim, ze kdyz mas par poruch, co ti v tom dodrzovani pomahaji, tak to moc neni zadna dovednost :D A v dodrzovani cehokoli su fakt prebornik :D

Problem je v tom, ze si nejsem jista, jestli si to umim nastavit, takze mam obavy dodrzovat neco, po cem bych nemusela uz drzet vahu, ale mohla pribirat... takze muzu fanaticky na gramy dodrzovat tabulky, ale nevim, zda je mam spravne nastavene a pak se zmitam v tom, zda nejim moc nebo malo :D ale ten webinar mi trochu pomohl v tom bazal x 1.3 a ono to pak nejak dopadne :D

ja smekam pred lidma, co dokazi prirozene a dostatecne jist bez tabulek :) ale myslim, ze se mi to uz taky skoro dari, ne perfektne ale vyrazne lepe, nez kdyz sem s nima zacinala a musela sem se naucit jist 2x tolik... ted myslim, ze prirozene tech 70% potrebneho uz snim a v zatezi v pohode i tech 150% :D
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    KRISKA: ja umim jenom pocitat, takze vim, ze vysledek je spravne :o)
    ...ale na vyplnovani kalorickych tabulek nemam vydrz, takze vubec netusim kolik jsem kdy jedla a kolik jim ted, jenom vim, kolik by to melo byt :o))
    ...a pred kazdym, kdo to dokaze dodrzovat hluboce smekam...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    AKI4CE: ja mam pocit, ze si su vzdycky jista, ze bazal x 1.3 je nadmerne moc na udrzeni meho spekateho tela, aby aspon nepribiralo... a pak vynecham tabulky... po 4letech sem ted skoro pul roku bez tabulek a sklouzavam k nejedeni a tloustnuti... tak nejvyssi cas zase dodrzovat pekne (umim uz akorat na hlad dojidat ten pohyb, to mi jde uz hezky:D)

MAR_TINA: jak jsem tu loni psala, zaplatila jsem si webinar z institutu moderni vyzivy kde rika, ze pro udrzeni vahy je idealni bazal x 1.2(nejaky minmalni pohyb) x1.1 (traveni) a ve dnech s velkym vydejem poslouchat telo a v pripade hladu proste snist neco navic...

takze ja mam tabulky (pro udrzeni) nastavene nove po nekolikamesicni pauze bez vyplnovani, prave bazal x 1.3, nic si neodpocitavam a kdyz mam velky pohyb, proste jim na pocit hladu a neresim, kolik sem realne mohla spalit, ale zase netrpim nejakym nadmernym prejidanim.

pro hubnuti pak bych to vzala tak, ze k tomu bazal x 1.3 pripoctu prumer za pohyb, pripadne nejsnizsi pohyb, a - 10% je takove teoreticke pomale hubnuti a v pripade vetsiho vydeje a pripadneho hladu telo dokrmit... a -20% razantnejsi...

no... problem je v tom, ze kdyz poradim kamosce, co blbe a malo ji a nikdy jidlo neresila, zkontroluju ji co si zapsala a doporucim zvysit jidlo...t ak ona fakt krasne zhubne a jeste mi dekuje... ja mam problem drzet si i svou vahu a k cemu je nejaka teorie, kdyz do ni zapada milion promennych

A taky co ty otoky, reakce na leky, lecbu... je mozny, ze telo ve stresu z toho vseho taky nebude zrovna moc spolupracovat. tedy... mozna proste jist na udrzeni a ted to nehrotit? a pockat, az vysadis leky a co udela to zavodnene telo?

JInak super, ze prubeh nebyl sileny a bez nasledku a super, ze te bavi behat, ja to parkrat zkousela a nic pro me :D tak sis nasla zastupnou aktivitu, co te bavi, to je super.

jinak by to s lymfou chtelo spis na konzultaci k lymfologovi a ne na masaz, + efekt realne muze byt az po nekolika aplikacich, a taky asi v tvem pripade bych videla i kdyby placeni z vlastni kapsy, ale v lekarskem zarizeni na toto specializovanem a ne na masera s lymfokurzem
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Je mi te lito, citit se spatne ve svem tele a nemoct nic delat je strasna bezmoc. A navrch te nepotesim, tohle leky delaj (tlak mas peknejsi nez ja, tim to nebude) a dokud je budes muset brat, tak s tim moc nehnes. Moje matka leky na redeni krve brere od prvni mrtvice pred 25ti lety a ma vyzkousene, ze to nasilim nepretlacis. Odpocivej a sportuj na pohodu at se telo napred zotavi. Pak se to upravi, uvidis.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: jako lemtám :))) To jsou fakt ty léky, po nasezení to jelo nahoru a 5 kg to dosáhlo do dvou týdnů.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Taky se samozřejmě naskýtá ta nejblbější z možných otázek, totiž jestli Mar_tina dost pije. Sorry, že ji vznáším, myslím na ni odvčerejška a bylo mi trapné ji položit, protože je tak nasnadě.
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: Draslík je v banánech. Ale myslím, žes někde psala, že ti nechutnají.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: prave...kazdemu, co jeho jest :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AKI4CE:
    AKI4CE: tak já si dám další rajčata, špenát a hovězí :), jen ne banán a semínka :)

Ale dík. tenhle pohled mě nenapadl.
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    MAR_TINA: dynovy seminka jsou treba super
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam