• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita | Společenství statečných šneků
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VALENTINA: no co vidím z fotek, tak jeho paní je taky morbidně obézní (obličej má stihlej) to by museli na režim najet oba. Pan je sympaťák....viděla jsem s ním video na FB
    KURE
    KURE --- ---
    VALENTINA: statistika říká že ne.
    výsledky z americký verze tyhle show jsou dost tristní, naprostá většina byla za pár let zpátky nebo na větší váze.
    bohužel to vidim i na sobě. :(
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já včera koukala na Extrémní proměny, pán zhubnul za rok z 230kg na 129kg, všechna čest teda, začátky měl krušný. Akorát tam teda vůbec nebyla zmíněna strava, jen trénink. A teda moderátor mluví úděsně, ale pánovi jsem fandila, snad to udrží.
    https://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi-a-zivotni-styl-zdravi/807483/prvni-dil-dokureality-extremni-promeny-uz-dnes-tomase-43-jeho-231-kil-uveznilo-v-byte.html#utm_content=freshnews&utm_term=Extr%C3%A9mn%C3%AD%20prom%C4%9Bny&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LUSINDA: presne vzdycky v obchode hledam, zda nekde neni min... super tip na moravia ochucene podmasli nebo madeta fitness. to sem bohuzel jeste nikdy nevidela v mnou bezne navstevovanych obchodech:(
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    GALE: ano, takze x 5 na 500g baleni je cca tech 10 kostek cukru
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: takže vyrobce keca a je v tom víc cukru než píšou?
    nebo si nějak nerozumíme.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: https://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-vyzive/Test-mlecnych-vyrobku---jen-5-vyhovuje__s10010x9437.html. Ten test co kolik obsahuje máš dole ve videu....fakt nebrali to co je psaný na balení. Bohužel je to natočený trochu strozsi formou.
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: no jestli dobře počítam tak ne.
    to ochuceny kefirovy mliko ma na obalu 10g/100 = 50g v pixle = 10kostek
    neochuceny ma 4,1g/100 = 24g = 5 kostek. (laktozy z mlika doufejme)
    do ochucenyho bylo pridano 5 kostek cukru, ne deset.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KURE: dyt tam píšou jen ten přidaný cukr....úkolem obrázku je upozornit, že ne všechno co se tváří zdravé je zdravý. Ale můžeš si postěžovat České obezitologicke společnosti.
    KURE
    KURE --- ---
    LUSINDA: to je ale vyčůranej obrázek. tohle mě sere a strašně to snižuje důvěryhodnost podobnejch apelů.

každá ta krabice je jinak velká, takže je to zavádějící.
    a u ochucenýho píšou x kostek cukru ale u neochucenyho píšou žádny přidaný cukr.
    Ovšem ten kefir má 4g/100 cukru sám o sobě. ergo má cca půlku cukru co má ten ochucenej.
    GALE
    GALE --- ---
    KRISKA: Jenže z těch 500 ml musíš vypit jen 100. Měla bys ho tedy na 5x. To mě by se nikdy nepovedlo a dala ho aspoň půlku, ne-li cely.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KRISKA: je to v tom videu na stránce IKEM....já to sem bohužel takhle nenasdilim. Řekla bych, že zrovna tam se s tím množstvím fakt mýlit nebudou. ☺️
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    LUSINDA: ochuceny kefir si nekdy koupim, je tam myslim 10g cukru na 100g. (2 kostky?)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: to, že ochucený kefír má v sobě 10 kostek cukru jsem teda nevěděla....
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Pro mě je jinak ta spousta detailů a nejednoznačností hodně důležitá. Čím jsem starší (a čím víc mi roste profesní deformace), tím víc si uvědomuju, že ve vědeckém typu poznání je opravdu málo skutečně jednoduchých věcí a že všechno je naopak nesmírně složité a místy nejasné, věci jsou zapojené ve složitých sítích vztahů k jiným věcem a ty zase k dalším věcem a každý zásah generuje řetězovou reakci, která může mít naprosto nepředvídatelné výsledky. Jsem vděčná za každého veřejného intelektuála, který se nebojí prezentovat věci ve vší složitosti a nenosí na trh jednoduchá a snadná řešení ve stylu "odteď si každý den ráno myjte genitálie studenou vodou a uvidíte, že budete už navěky šťastní". :) Ale jako návod na to, "co dělat", to samozřejmě nefunguje: tyhle videa mi přijdou užitečná jako jeden z doplňků k nějakému už nastavenému a odzkoušenému režimu, který člověk jenom dál ladí, prostřídává přístupy a jak se tělo přizpůsobuje a přestává na něj reagovat, tak ho postupně upgraduje a rozšiřuje o další roviny. A taky samozřejmě jako varování pro všechny fandy těch výše zmíněných snadných řešení, co mají pocit, že odteď začnou "nežrat a hejbat se" a všechno se snadno vyřeší.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Vestigia tu upustila zákulisní info, že Havlíček se zřejmě před časem podruhé rozvedl. Ta jeho videa jsou obecně vzato super a úplně bez přehánění mi extrémně pomohla na mojí vlastní cestě. Ale posledních x měsíců je to přesně, co říkáš - sem tam zajímavá informace, ale do toho poměrně hodně boomeroidní vaty. Rozdávání mouder naprosto nesouvisejících s jeho profesí, brblání, rozvleklé projevy na téma "co je se světem špatně" a tak vůbec. Asi nejhorší bylo to video, kde se začal rozkecávat, jak to je a jak by to mělo být mezi muži a ženami. Tak si říkám, kolikrát jsem to viděla i u jiných (včetně kolegů), jak špičkového experta v podstatě napůl odborně zabil nějaký průser v soukromém životě, a kolik lidí se z toho nikdy nevyhrabalo. Tohle video je shodou okolností po dlouhé době celkem fajn a vlastně mi to udělalo radost. Já si Havlíčka velice vážím, i s těmihle jeho slabšími stránkami, a soukromě bych si přála, aby se dal zase dohromady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam