• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ELIZHANNAH: dík, tak jsem to přesně myslela

AKI4CE: to je zajímavý vhled, fakt
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MADIETTA: jj, určitě to pořeš, protože ty jejich řeči sice tvému současnému já nic nedělají, ale ohrožují část tvé psychiky jménem „tehdejší já“, což je ta část, která to tehdy neměla jak zpracovat a opakovaně to potlačila, ale dokud ji nepořešíš, bude to na tebe v nějaké podobě vyskakovat
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: já to úplně chápu, trvalo mi dlouho, než jsem přestala na tyhle toxické řeči naskakovat, a ano, mám to v sobě pořád, a třeba mi to ukazuje i jedna kamarádka, jak to mám hluboko v sobě uložené
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: myslím že ano. :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KURE: ty současné řeči mě už nerozhodí, už jsem jinde. Co mě rozhodilo, bylo to "prozření", právě proto, že na rozdíl od dřívějška ty jejich řeči vnímám, díky čemuž se od nich dokážu distancovat. Vidím, co dělají, a co to se mnou udělalo tenkrát. Dneska to se mnou neudělá nic, ale myslím na to, co mohlo v mém životě být jinak, kdybych nevyrostla právě v tomhle. Čím vším jsem si třeba nemusela projít. Mému současnému já jsou ty řeči celkem ukradené, ale vyplavily na povrch něco, co asi budu muset hlouběji pořešit. Snad je k pochopení, co se snažím říct.
    KURE
    KURE --- ---
    MADIETTA: má cenu ta část která se týhá tebe a tvého pocitu z toho že se postavíš na odpor.
    jakej to bude mít dopad na staroušky je poddružný.
    ale nepodcenňuj sílu drobných nepřijemností. ty taky nestrkáš prstem do vosy, i když víš, že maximálně může jen trochu bolet. Lidi se naučí nedělat věci po kterých následuje něco i jen trochu nepříjemnýho.
    RSZ
    RSZ --- ---
    MADIETTA: tak mi dej číslo na tatíka a udělám ti hodinového manžela:))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    AKI4CE: manžela nemajíc, je tato strategie neproveditelná. :D

Jinak já už se i ohradit dokážu, a celkem konstruktivně a bez "hysterie", ale je mi to celkem prd platný, oni to příště udělají znova. Je jim 73, nemá to už cenu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ARGANNAH: to ja se musim celej zivot spis krotit, bejt impulzivni rychlej cholerik, eeee na diplomatickou karieru to uplne neni :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: Za mě to tajemství bylo pustit ty emoce ven hned, ve chvíli, která je vyvolala, a na toho, kdo je vyvolal. Ne o čtrnáct dní později na někoho úplně jiného anebo v úplně nesmyslném kontextu. :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ELIZHANNAH: pomuze i ta validace, takove to "ahaaa ja nejsem precitlivelej debil, kdyz se mi to nelibi, vzdyt on si toho vsiml i nekdo jinej"
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KRISKA: je no, s tema rodicema si clovek musi sam v sobe nastavit nejakej protokol, co proste jen nebude vnimat a proti cemu uz se bude ohrazovat
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ANABEL_LEE: v podstate s tksovyma lidma.travim jen nejnutnejsi cas ale treba zrovna vuci rodicum je to slozitejsi nez treba nejakej zmanej
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ARGANNAH: pomůže i to, když se za tebe před tvými zraky bije někdo druhý, pokud máš celoživotní zkušenost, že to nikdy nikdo neudělal. Prostě to do sebe nasákneš a převezmeš to: jdu se bít za mě!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KRISKA: pokud nefunguje vymezeni hranic verbalne, je treba je vymezit tak, aby to ten dotycnej pochopil. treba omezenim pristupu k tve osobnosti, k tvemu svetu. s takovym clovekem proste prestanes sdilet to co predtim - at uz se jedna o materialni zdroje, o tvuj cas nebo o tvy emoce a zajem. nekdo jde formou nekontaktovani, protoze proc bejt s toxickyma lidma kteri ublizujou, pokud to nejde (jako kdyz se musis postarat o stare toxicke rodice), je to tezsi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ARGANNAH: mame stejnou zkusenost, ale ja uz svuj cholericky vztek prijala. je to lepsi nez ukladat emoce do tela a mit pak vyrazku (ano u me se strej manifestuje na kuzi), rakovinu nebo nejakej jinej oser. akorat teda clovek obcas neni oblibeny, protoze presne dostane zpetnou vazbu hysterka/megera, ale na to se proste musi vy...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ARGANNAH: souhlas, ja byla vychovana v tom, ze hlavne slusne, jemne, nikoho neurazit, na nikoho nevyjizdet... i hovno! s takovou me kazdej prevalcoval a udelala jsem si neprijemnou zkusenost s jednim narcistickym debilem. ach kdybych jen mela tehdy ty koule co mam ted. sice si o tobe ti dotycni budou myslet, ze jsi protivna megera co nechape "humor" ale je hrozne osvobozujici to tem lidem takhle vratit, proste nekompromisne NE, tohle se nedela, takhle komunikovat nebudeme, myslete si o me ze jsem treba krava, ale tohle je proste z ahranou a prede mnou to uz nikdy nerikejte...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    ARGANNAH: s tim co pises na 100% souhlasim. Ja jsem zrovna clovek, ktery ma svuj nazor a vyjadruje ho od detstvi a klidne vstupuju do konfliktu, kdyz nastane a nemam pocit, ze je to spatne.

A chapu, ze postavit se za sebe proti celozivotnim utlacovatelum, muze lidem hodne pomoct s vlastni sebeuctou a vlastne bych to Madiette taky doporucila. Ale s vedomim toho, ze to fakt nemusi zabrat, protoze s rodici proste byva ten problem, ze te berou furt jako to dite a i se tak k tobe mnohdy chovaj.

To bylo ciste jenom proto, ze je vetsi pravdepodobnost, ze se chytnou za nos, kdyz jim to rekne nekdo jiny, zatimco proti Madiette pouzijou vsechny osvedceny metody, jak ji setrit.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    ARGANNAH: me by spis zajimalo jak to udelat, aby ten druhej poslouchal.

rict neco i 20x se da ale 40 nebo 80x uz to cloveka fakt nebavi kdyz se to miji ucinkem.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    AKI4CE: Jakkoli souhlasím s tím, co říkáš, udělala jsem kdysi velmi silnou zkušenost s tím, jak obrovsky se člověku změní vztah k sobě samému, když se dokáže za sebe postavit sám.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    ELIZHANNAH: jj, nemusi to byt hned a taky to muze zustat uplne bez odezvy (taky takove pripady znam). Ale imho to za pokus stoji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam