• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KURE
    KURE --- ---
    ARGANNAH: jak jako muzeální, to je z letošního února :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KURE: Kvalitní muzeální kousek, pane kolego! No myslím, že nikoho nepřekvapuje, že dlouhodobá úspěšnost těchhle metod je do pěti procent
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KURE: Tvl…. No tak hlavne bacha, at si nedas behem 168 hodin vic nez 2-3 vejce!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KURE: ja teda nevim, jak se nastavuje hubnuti z vetsi vahy, ale toto je dost masakr...
    KURE
    KURE --- ---
    tak já vam něco ukážu :D
    muž 186cm 120kilo
    a to je naše zdravotnictví ohledně výživy v kostce.

AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    AKI4CE: jinak pocitam to pres: Revised Harris-Benedict Equation for BMR
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    TAPINA: ja si dala do kalkulacky 170/90 a BMR to ukazuje 1600, takze jeste k tomu to chce asi neco na provozni veci... (mas to na udrzeni nebo hubnuti a dala sis aspon mininalni pohyb?).

jakoze orientuju se udrzovacim bmr x1,3 na beznej provoz bez vyrazbyho sportu a tezke prace a na hubnuti -10% nebo -20% pro rychleji...
    AKI4CE
    AKI4CE --- ---
    TAPINA: za predpokladu, ze je ti kolem 45...mi pro tebe vychazi bazal cca 1620 kcal....ale to je bazal....
    jestli mas velmi mirnou zatez, tak se doporucuje 1,2-1,3 nasobek bazalu...tzn. cca 1950-2100 kcal
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TAPINA: 1600kcal mi prijde hrozne malo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIGHTFURY: 170 cm, něco přes 90 kg, nevím přesně a nehýbu se nijak zvlášť.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIGHTFURY: Na první pohled to nevypadá jako nějak nesmyslně nízká hodnota, ale jestli je to správně pro tebe, to je jiná věc.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TAPINA: Přiměřené pro co? Jak jsi vysoká, kolik vážíš, kolik ti je let, jak a jak často se hýbeš?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Píšu si zas pár dní kalorické tabulky. Vyjel mi tam doporučený příjem 1600 kCal, je to přiměřené? Nemám problém se do toho vejít, když jím normálně a netláskám blbosti.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CHOCOLAT: Ano, moje matka trpi touhle selektivni hluchotou* cely zivot. Co se ji nehodi, to vypne a pak tvrdi, ze se to nestalo.
    Kdyz jsem ji konfrontovala s nektrymi ohavnymi fakty, zatvarila se, jako by mi bylo pet a konejsive prohlasila: “Ale prosimte ty brepto…” Tak jsem ji prednesla dukazy a zamerne ji vytocila, protoze jinak to z ni nedostanes a ona se rozervala: “Ja taky musela! A muzes si za to sama! Jsi moje dite a to znamena, ze me budes dosmrti bez reci poslouchat!”
    Dalsi duvod se s nimi nebavit. Ted mam klid a oni si nemaji kam vylejvat zluc, coz ovsem neni moje starost.

* zabavna historka na tema, jak si ve skolce mysleli, ze jsem hlucha (vychovatelka byla blba pizda a ja se doma naucila, ze kdyz me nekdo sere, mam ho vypnout). Tak me matka tahala po vysetrenich, kde se zjistilo, ze me to takhle naucili a proste na ne kaslu, protoze jich mam uz ve ctyrech letech plny zuby.
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    BERUSKA_CA: To mě taky mocně sere. Máma neustále omlouvá otcovo chování tím, že on byl takový vždy, tak za to nemůže. Cože? Jakože když se v mládí choval jako ***, tak se tak může chovat i po zbytek života a všichni ho musíme omluvit? On není svéprávnej, aby si třeba uvědomil, že to není v pořádku a pokusil se svoje chování změnit?
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    BERUSKA_CA: Já jsem se kdysi pokusila řešit problémy s rodiči s pomocí terapeutky. Radila, jak to udělat, aby pochopili, že se jedná o vážnou věc a jak jim to podat. Takže jsem si s nimi předem sjednala schůzku, aby to nebylo, že se jen tak mimochodem mezi řečí zmíním, že mi něco vadí. Sedli jsme si, vysvětlila jsem svůj úhel pohledu velice klidně, bez emocí. Ujišťovala se, jestli pochopili, co se jim snažím říct. Domluvili jsme se na konkrétním dalším postupu řešení a vypadalo to slibně. Jenže při dalších návštěvách se chovali úplně stejně, jako dřív a když jsem se jich po nějaké době zeptala, jestli si pamatují na tu schůzku a co jsme tam řešili, vylezlo z nich, že vůbec neví. Tak nevím, jestli to vůbec vnímali nebo rovnou pouštěli uchem ven, protože je to absolutně nezajímalo. Nebo mají oba tak špatnou paměť. Tipuju to první. Máma prostě odkýve všechno, aby se vyhnula sebemenšímu konfliktu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BERUSKA_CA: ono jich je hodně, jen se o tom nemluví.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Borec.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ARGANNAH: Jsem rada, ze te maji radi.
    Priznavam, ze jsem mirne hakliva na “on za to nemuze”. Ano, nemuzeme za to, co se nam stalo. Nikdo pricetny by se dobrovolne nenarodil do takoveho prostredi. Ale muzeme za to, jak se k tomu postavime*. Tady spousta lidi hleda cesty, bojuje, navstevuje terapie a to nese vysledky, coz je vsechno mnohonasobne lepsi, nez kdyby se ke svym detem chovali, jak bylo zvykem kdyz byli sami mali.

*vrchol meho obdivu patri panovi, ktery kdyz zjistil, ze je pedofil, nastoupil lecbu, polyka prasky ze kterych mu je notne zle, ale jak pravil: “nezemru jako zruda”. Postavit se sam sobe je fakt hrdinstvi.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BERUSKA_CA: Tak traumat mají naši oba požehnaně (nebudu rozvádět, ale kvalitní bagáž s sebou táhnou, oba, a ani jeden za to nemůže). Ale vždycky jsem věděla, že ať je to s nimi jak chce, milujou mě, oba dva, a vždycky mě milovat budou.

Zbytek byla otázka mého vlastního dozrání a jedné skvělé terapeutky. Srovnalo se to. Dneska máme skvělé vztahy a musím zaklepat na dřevo, že mě fakt respektujou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam