• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    GOR
    GOR --- ---
    LUCIASHECK: Nijak, ja to asi blbe pochopil :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GOR: Jak pripad tvyho ditete, ktery zjevne ma prirozene zravejsi apetit a jde si dobrovolne pridat, zneplatnuje pripady deti, ktery byly nuceny do dojedeni jedny porce?
    RSZ
    RSZ --- ---
    POZITRON: "vztah k masu", to je jako "poznamenalo to můj vztah k mlácení lidí". Na špatném vztahu k masu fakt není nic špatného.
    GOR
    GOR --- ---
    TAPINA: Tim to IMO neni. Nas starsi kluk si ve skolni jidelne jde na ferovku 2x pridat. Takze si ho kucharky hyckaji. A to do nej od mala hucime, ze nemusi snist vsechno, tj. nikdo ho nepeskuje, kdyz nechce dojist brambory, protoze v nich je i pres dukladne vypitvani par "bubaku", ktere jsme pri loupani prehledli.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ELIZHANNAH: jj, v jidelnach stala uca u okynka a kontrolovala, jestli neco nahodou nevracime, kvuli cemuz jsme akorat hazeli jidlo pod stul na zem, cpali maso do vazicek a podobne. ja sedavala pravidelna ve skolce na hanbe, dokud nedojim maso, ze kteryho se mi chtelo blit a kdyz jsem se do talire fakt poblila, coz se stavalo pravidelne, tak jsem dostala na prdel. muj vztah k masu to poznamenalo znacne, bez rizika, ze se mi navali, pozru akorat libova kureci prsa. a mela jsem nekolik let trvajici obdobi, kdy ani to.
    snad tohle nase deti ve skolkach a skolach nezazivaj.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    RSZ: Naše děti taky takhle fungují. Kult dojídání,co do nás zasela poválečná generace rodičů a prarodičů, holt udělal své
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    RSZ: tak my jsme byli v dětství daleko víc učeni doma i ve školkových a školních jídelnách dojídat, tak teď to máme...
    RSZ
    RSZ --- ---
    Syn, 14yo, odjakživa kašle na jídlo, tenhle týden jsem sledoval jeho nedojedene svačiny a on fakt třeba ze 4 jahod 2 nechá, protože už nemá chuť. Nebo nechá třetinu jeho nejoblíbenější (a maličké) muesli tyčinky, protože už nemá chuť. Přirozený ozempic :) třeba s těmi jahodami si to u sebe naprosto nedokážu představit, taky bych to chtěl mít takto..
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CHOCOLAT: No tak on právě žádnej univerzální návod nemá, protože žádnej univerzální návod neexistuje. Nehledě na to, že ty se patrně ptáš úplně specificky na stravu, on se opakovaně kriticky vyjadřuje k tý představě, že se "hubne v kuchyni" a že hlavně strava, opakovaně říká, že hlavní je spánek a management stresu a pohyb, pak teprve strava (a to v první řadě kvalita, až potom teprve kvantita), že to chce obrovský zásahy v celým životě toho člověka, aby se ten organismus začal dávat dohromady. Počítání jako takový nezavrhuje, ale hrozně ho sere puntičkaření s přesností na gramy, odvažování do mrtě i třeba ledovýho salátu a tyhle věci.
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    To jsme se asi nepochopily. Já se ptala konkrétně na toho Havlíčka, jaký je jeho aktuální postoj.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KRISKA: Tak mi z toho autocorrect nadělal sekanou, tak znova, o kolik ten chlap zhubnul za jak dlouhou dobu? To, že sestavoval jídelníček někdo rozumnej, ještě neznamená, že ten jídelníček je rozumnej taky
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já střídám období, kdy počítám, protože mám mnohem lepší přehled, co sním, a období, kdy si víceméně jim co chci a kolik chci se zachováním nějakých bazálních věcí (kvalita, složení, co nejmíň prasáren, mindful eating, minimum až nula alkoholu).
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CHOCOLAT: Taky tam přece říkal, že si to máš individuálně otestovat, abys věděla, kolik ještě můžeš jíst, aniž přibereš. A pak s tím zkusit nějak pracovat. Ne že nemáš počítat vůbec nikdy, jen že přesně vážit na gramy a poměřovat s výdejem nejde, protože jsou to všechno úplně nepřesné hodnoty.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CHOCOLAT: No, člověk neví, jaký má bazál nebo výdej, ale ví, že když snědl 3000 kCal, tak to asi bylo moc, když mu jindy bez problému stačí 2000, takže to vlastně... funguje?
    Mně na počítání kalorií asi nejvíc funguje uvědomit si, co je normální množství jídla, co už je bezhlavé přežrání, a přestat bezmyšlenkovitě uzobávat (protože si přece každé to uzobnutí budu muset zapsat, tak si ho radši odpustím).
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    Včera jsem poslouchala nejnovější Havlíčkův podcast o mýtech ve výživě. A hrozně se tam rozčiloval, že počítání kalorií a maker nefunguje, jak jsou lidi blbí, že tomu věří. Přece nejde spočítat, jaký má člověk bazál nebo výdej atd. A uvědomila jsem si, že si vlastně nevzpomínám, co on aktuálně propaguje jako správnou cestu při hubnutí. Co radí svým klientům. Víme někdo?
    Jasně, že za dobu své kariéry změnil přístup x krát a ještě ho v budoucnu zase změní.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    vcera bylo videt ze ma jidelak IMV, ti snad nejedou paleo keto a tak, ne? ale nejak rozumne snad...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ARGANNAH: jj každý hubne jinak, já když jsem se nasazením rovnátek a novou láskou dostala pod 60kg, tak mi taky kámošky říkaly, že je to moc a už hubnout nemám, já jsem hruška, takže mi jdou první prsa/která beztak už skoro nemám:)/, břicho a obličej. Bohužel nohy zůstávájí skoro stejné.
    Já si říkám, jestli se to těmhle rychle zhublým zase časem nějak nesrovná.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já se trochu obávám, že do nějaké míry je ta strhanost v obličeji daná taky použitou metodou. Moje zkušenosti jsou, že klasické (debilní) hubnutí mi rychle sundavá obličej, dekolt, krk, pak nějak neochotně i břicho, všechno ostatní zůstává stejné. Hubnutí rozumnou redukcí postavenou na jídelníčku nad bazál sundavá především břicho. A hubnutí/rekompozice, kde není velký rozdíl na váze, ale mění se poměry, mi ovlivnilo nohy, zadek, horní paže a tyhle věci, zatímco břicho a ksicht se skoro nehnuly. Nechci tu zkušenost zobecňovat, každý člověk je jiný, navíc u tolika takhle rychle shozených kil ten organismus musí být na sračky a je logické, že je to na něm vidět. A zvlášť, jestli jeli nějakou módní ultralowcarb nebo keto, úplně nejlíp v kombinaci s přerušovaným půstem.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MADIETTA: Taky jsem hrdá majitelka obličeje typu "veselý sysel". I s těmi 70 kg dřív. Radost. člověk nenadělá nic, jen je syslik stále veselejší. A kamarádka s hezky tvarovaným obličejem může přibrat úplně stejně a pořád vypadá dobře a tu váhu by jí člověk vůbec netipnul.

Ale ty proměny, co sem dáváte, mi přijdou už moc, že ti lidi fakt strašně zestarli. Každý postavě prostě nesedí štíhlost výška -110, nebo jak to tam teď počítají. A to jsem na hodně štíhlý chlapy, ale jsou prostě typy, kterym sluší víc image "pohoda, sem tam pivko a grilovacka", než "premotivovany paleo crosfiiiiit, hell yeah!" U typka před si umím představit někde při nahodnem setkání poklabosit a udělat pár blbejch vtipu, typka po bych obešla obloukem v desu, že mi bude nutit pojištění a psaní deníku vděčnosti. Vím, že ošklive generalizuju a redukuju, třeba je to fakt tím sakem, ale prostě tak na mě působí.

I ta předchozí slečna vypadala nejsympaticteji někdy v půlce cesty, pak už jen hrozně servane.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Klienti Proměn zhubli a trenéru Košťálovi, na pleši, narostly vlasy. Všechno jde, zřejmě.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ARGANNAH: To neni oblekem, to je tim debilnim svetlem, ktery je na ty fotce PO uplne z prdele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam